Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 420 421 422 ... 481 482 483   >
Üzenet
  Zsanna81 | #218948 Üzenet | 2014-06-26 11:41:07 | Válasz a #218924. hsz-ra
Köszi a választ! 18-án megyünk és nagyon nem akarunk sok ruhát vinni, mert kell a hely a békatalpaknak... icon_lol.gif
Merre jártatok a szigeten??
  Zsokri | #218966 Üzenet | 2014-06-26 12:21:44 | Válasz a #218948. hsz-ra Előzmény #218948
Szia!

Megértelek, én kicsit bosszankodtam, mert mi wizzair-ral mentünk egy csomaggal ketten, és csomó mindent itthon hagytam, pedig a 32 kg-os határba bőven befért volna. Az más kérdés, hogy a bőrönd füle hogy bírta volna.

Mi most az észak-északkeleti részt jártuk be: Cape Drastis, Sidari (csak mert multkor kimaradt) utána pedig Kalamaki beach, Kassiopi (itt volt a szállásunk) Avlaki beach, Agios Stefanos, Kalami, Koloura, Gliaskari, Agni. Erre felé nagyon festői a táj kanyarogva icon_smile.gif Valósznűleg - mivel nem volt nálunk ilyen felszerezés, tényleg csak találgatás - ezeken a részeken jellemzőbb a bővebb víz alatti élet. Aztán persze volt egy nap főváros is, mikor enyhébb-felhősebb volt az idő.

zsokri
  Zsanna81 | #219038 Üzenet | 2014-06-27 08:26:40 | Válasz a #218966. hsz-ra Előzmény #218966
Szia!

Köszi a tippeket, én is pont ezeket a helyeket néztem ki, aztán majd látjuk hova jutunk el.
Igénybe vettem itt a fórumon talált Mindent Korfuról c. könyvet és abban nagyon jól le vannak írva hogy hova hogy jutunk el, úh. megpróbálunk ilyen pici, apró öblöket is felkutatni, ahol nincs nagy turista-csődület... icon_lol.gif
  Zsokri | #219040 Üzenet | 2014-06-27 08:43:05 | Válasz a #219038. hsz-ra Előzmény #219038
Megmondom őszintén az idei nyaraláskor rengeteget tanultam: többek között azt is, hogy ha az ember nyugodtan akar pihengetni, meg minden, akkor ugyan nagyon jó ötlet az "apró pici eldugott öblök", de hála az ilyen és ehhez hasonló segítőkész fórumoknak egyre többen fedezik el. S mivel aprók, ezért nagyon gyorsan "betelnek". Mármint remélem érted mit akarok írni. Szóval mindig készülni kell egy B-tervvel is, hogy ha lementek és rácsodálkoztok a tömegre, s akkor már nem is olyan szimpatikus, akkor azért a környéken tudjatok hová menni. Az a környék egyébként tényleg nagyon-nagyon jópofa ilyen szempontból, látszik a térképen is milyen tagolt. És tényleg mindegyik más icon_smile.gif
  Zsanna81 | #219044 Üzenet | 2014-06-27 09:04:15 | Válasz a #219040. hsz-ra Előzmény #219040
Értem én: így lesznek az eldugott gyöngyszemekből turistákkal teli partok... icon_rolleyes.gif
Na, csak találunk majd vmi partot ahol nem kell átmászni az embereken, ha vízbe akarunk jutni... icon_lol.gif
  Zsokri | #219049 Üzenet | 2014-06-27 10:15:40 | Válasz a #219044. hsz-ra Előzmény #219044
Bizony, sajnos ez a hátránya annak, ha valami kis gyöngyszem: a helyiek eleve ismerik és elmenekülnek a tömegtől, plusz az infók miatt egyre több a turista is. Nem lehet kibérelni a partot icon_smile.gif)) De van belőlük jópár, úgyhogy lehet válogatni, ráadásul nem is messze egymástól.
  Szaky23 | #219700 Üzenet | 2014-07-03 22:10:32 |
sziasztok!
19.én megyünk Korfura a Neckermann szervezésében, a Messonghi Beach Hotelba. Van esetleg valakinek személyes tapasztalata a hotellal kapcsolatban ill. valaki véletlenül nem utazik oda mostanában?
  Beszter | #219706 Üzenet | 2014-07-04 07:20:50 |
Szia Szaky!
Mi 2009-ben voltunk a Messonghi Beach Hotelben!
Nekem vegyes érzelmeim vannak a hotellal kapcsolatban.
A fő épületbe foglaltunk,ehhez képest egy bungalóba kaptunk helyet.
A bungaló teljesen alap,még egy kis hűtő sem volt.Nagyon hiányzott.
Tv sem volt,de mondjuk anélkül ki lehet bírni.
Az ellátás jó volt,csak a hétvégére már unalmas.Viszont a pincérünket
Vasilis-t nagyon megkedveltük.Mindig mosolyogva fogadott minket.
Nekem a szálloda tengerpartja nagyon nem tetszett.Mivel elmentünk
egy hajóútra,ahol több helyen is kikötött a hajó,így volt összehasonlítási
alap.Ha visszamennénk Korfura,Sidarit választanám.
A szálloda parkja nagyon rendezetlen volt,még a fű sem volt lenyírva.
Igaz,hogy előszezon volt,de ettől függetlenül nagyon sokan voltak,rengeteg
angol túristával.
Egyszóval Korfu rendben van,de a Hotelt mégegyszer nem választanám.
Itt fogadtam meg,hogy ha görögország,soha többet szálloda.
Nem tetszett az ár-érték arány.
A főépület szobáival kapcsolatban nem tudok infóval szolgálni,mert
akikkel együtt utaztunk,mindenki "bungi"-t kapott.
Egyszóval összefoglalva,mivel eltelt 5 év,remélem sok minden
változott ott azóta és kívánom,hogy egy nagyon jól sikerült,felejthetetlen
élményekkel teli,gyönyörű szép nyaralásban legyen részetek!
Remélem lesz közöttünk a fórumon,aki frissebb,jobb hírekkel szolgál majd.
Mi is kíváncsiak lennénk,ha elöbb nem majd Tőled.
Ui.:A párom és a gyerekek órákat eltudtak tölteni a parton fürdőzés
közben azzal,hogy az akkor már alacsonyan repülő,leszálló,felszálló
gépekben gyönyörködtek.Megmosolyogtató volt,hogy apukák,gyerkőcök
szinte lemerevedve bámulják az elég sűrűn elhaladó repülőket.
Szia:Beszter
  Rollo | #219713 Üzenet | 2014-07-04 08:40:00 | Válasz a #219706. hsz-ra Előzmény #219706
A beszámolók között ott van Debi tavaly nyári írása a hotelről.
  Beszter | #219721 Üzenet | 2014-07-04 09:12:26 |
Szia Rollo!
Köszi,hogy felhívtad a figyelmemet erre a beszámolóra.
Elolvastam és azt szűrtem le belőle,hogy sok minden változhatott,
mióta mi voltunk.
Bár most is azt mondom,hogy a "bungi"-ba ne menjen senki.
A parkosításról és a partról sajnos nem írt Debi.
Hidd el mi sem X csillagra vágyunk a nyaraláson,hiszen mint
írtam akkor ott megfogadtam,Görögországba csak apartman
és esténként taverna.Szerintem az igazi görög ízeket nem lehet
a szállodák sok nemzethez igazított konyháján megismerni.
Minket tényleg
csak az ár érték arány bosszantott,pedig nekünk csak félpanzió volt
befizetve.
Szóval tényleg remélem,hogy mostanra sok minden
változott és Szakyéknak szép nyaralásuk lesz ott.
Szia:Beszter
  Rollo | #219724 Üzenet | 2014-07-04 09:48:30 | Válasz a #219721. hsz-ra Előzmény #219721
Dehogy, eszembe se jutott semmi negatívság! icon_smile.gif

Amúgy sztem egy beszámolóból, egy véleményből nem szabad messzemenő következtetést levonni, hacsak nem ismerjük az illetőt.
a tripadvisoron több, mint 300 értékelés van, na az már több, mint elég egy megalapozott döntéshez.
  Settler2 | #219729 Üzenet | 2014-07-04 10:28:17 | Korfu -arillas
Pár napja jöttünk haza- nehéz szívvel icon_smile.gif
3x-ra járunk Korfun, így nagy nézelődést nem terveztünk be, inkább gyalagos túrákat a környéken. Maga a falu egy csendes kellemes hely, van jónéhány szálloda és apartman, de eléggé szétszórva. Nyugodt pihenésre alkalmas környék. Parton vagy 10 taverna + még a faluban is van néhány. 4 abc-t találtunk (önellátóak voltunk így sűrűn jártunk) A part elég hosszú, mindig lehet választani a helyek közül. A tenger lassan mélyül, homokos gyerekekkel ideális. Két hét alatt mindig elég hulámos volt, így az úszás nehézkesebb. Érdemes felsétálni a jobbra- balra az öböl két oldalán lévő kiszögelésre és átsétálni, Agios Stefanos-b, Afionasba, esetleg Agios Georgiosba. Árak, hmm... semmi sem olcsó. Ja igen: elmentünk egy hoszabb hajókirándlásra Paxos- Anti Paxos... amíg Korfu szigete mellett voltunk nem volt gond, utána viszont nagyon ringott a hajó, pedig alig voltak hullámok. Szóval a hajó harmada tengeri beteg volt icon_smile.gif Mi is... B6 vitamin sokat segíthet.
  Szaky23 | #219730 Üzenet | 2014-07-04 10:33:45 |
Sziasztok!
A Tripadvisort en is vegig nyalaztam a regi beirasok elegge lehuztak ,de az ujabbak mar dicserik nagyreszben. Kicsit fura ,hogy ugyan abban a turnusban valakinek a kaja kituno , a szoba nagyon tiszta es mindenki segitokesz baratsagos,mig masnal meg minden koszos es a kaja sem a legjobb. Allin ben az termeszetes ,hogy a kajak ismetlodnek foleg ha vki ket hetre megy:) Ha uncsi lesz akkor kiugrunk a varosba gyrosra vagy valmi masra.
A legujabb videok es kepek alapjan szep lehet a park meg a medencek kornyeke.
Amint haza erek irok majd rola ,ha lesz kedvem akkor meg a szallodabol is lehet irok.
Koszi a valaszokat. A beszamolot en ismost olvasom eppen.
  Zsanna81 | #219731 Üzenet | 2014-07-04 10:35:53 | Válasz a #219729. hsz-ra Előzmény #219729
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezen a hajóúton volt lehetőségetek úszkálni vagy csak sima hajós kirándulás volt?? Megérte egyébként elmenni (ha a tengeri betegséget figyelmen kívül hagyjuk)??
Az árak nagyon az egekben vannak?? Gyros, sör, benzin??
Köszi!!
  Sancho.dl | #219733 Üzenet | 2014-07-04 10:45:02 |
Sziasztok!

Én először megyek Korfura, Sidariba a Lena apartmanba. Ez a Grand egyik új apartmanja. Nem tud valaki valamit róla? icon_smile.gif Képeket is csak azt a párat láttam amit a Grand felrakott, de azonkívül nem láttam még sehol, hogy bárki írt volna valamit róla icon_smile.gif Majd mi is szeretnénk meglesni a repülőket is azon a kis betonsávon, meg elmenni a Sissy kastélyhoz, az erődhöz, meglesni a piacot és és természetesen a fővárost is icon_smile.gif Ha lesz rá merszünk, még a Szerelemesek öblét is meglessük közelebbről icon_smile.gif Hallottam, hogy magasak az árak... Mihez képest? Mert egyik évben voltam Sartin és Zakynthoson is egymás után és akkor is azt mondták, hogy a szigetek nagyon drágák. Ennek ellenére egyáltalán nem volt drága, sőt... Volt ami olcsóbb volt, mint máshol. Na mindegy.. majd kiderül icon_smile.gif Mindenesetre nagyon sok szépet és jót olvastam Korfuról, így bízom benne, hogy egy csodás hetet tudunk ott eltölteni icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 420 421 422 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu