Sziasztok! Először járok az oldalon és még nem sikerült minden hozzászólást elolvasnom,ezért lehet,hogy találtam volna a kérdésemre választ ,de talán így egyszerűbb Busszal utaznánk Lefkadára a férjemmel junius közepén. Előreláthatólag 4 hónapos terhes leszek akkorra. Olyan forumozók sgítségét kérném,akik utaztak hasonló állapotban. Mennyire viseli meg az embert a hosszú út? Nem vagyok nyafogós,sokszor utaztam hosszabb távon,bár terhesen még soha. Mivel utazási irodánál foglalnánk,nincs nagy választás szállásokból. Melyiket ajánlanátok? Van már annyira jó idő junius közepén,hogy strandolhassunk? Ha esetleg le kell mondanunk Lefkadáról,akkor melyik hasonló szépségű helyet ajánlanátok Görögországban,ahová repülővel tudunk menni. Előre is köszönöm a segítséget
bosszka!
Az Apollon apartmanjai közül a Sun Rise kb. 3 km-re van Nidritől, én inkább a Gatsoulist ajánlanám. Júni közepétől kezd melegedni a tenger, de az az időtől nagyban függ, meg hogy mennyire vagy fázós, mi már május végén a 20 fokos vízben is vígan elvagyunk. Állapotos még nem voltam, arra nem tudok válaszolni Ha nem Lefkada, ott van alatta Kefalonia, az is egy csoda, de Thassos is nagyon klassz!
dobaki!
Persze Nidri határa kb. 2 km a Sun Risetól, de onnan még jó 1-1,5 km Nidri hossza, ezért mondom mindenkinek, hogy 2-3 km, mert így van értelme meghatározni annak, aki a központba akar besétálni. Gondolom a Sun Rise lakói nem Nidri határát akarják megbámulni Mert ha igen, akkor igazad van, azt kb. 1 km gyaloglás után elérheti, és ha nem akar ott semmit, a további km-t nem kell megtennie, elég ha onnan nézi a forgatagot
A Sun Rise maga az apartman valóban nívósabb a Gatsoulisnál, ott laktunk is már, és idén is oda megyünk. A Sun Riseban csak a szobákban néztünk körbe úgy 8 éve, néhányat körbejártunk, és tényleg szépek, de nekünk rohadt messzinek tűnt, mint ahogy sokaknak másoknak is. Ha erre felkészültek, akkor már választhatnak kedvükre, de jó páran írták már az elmúlt években, hogy minden nap többször oda-vissza járgány nélkül lélekölő volt Mi mondjuk aktívabbak vagyunk, ha csak az lenne, nem akadályozna minket, egyébként is sokat megyünk, de van olyan is, akinek ez sok. És persze az is igaz, hogy egyre jobban kiépül Nidri, szinte egybeépült már Perigialival, úgy-hogy ha valaki el van gyalog is, tessék csak sétálni oda-vissza, ha nem rohan sehova (minek is ) még jót is tesz az a kis séta!!
Augusztus 1-jén este indulunk Lefkadára.
Pontiban foglaltunk szállást, Valakinek van esetleg tapasztalata a faluról, és Vasilikiről?
A studio Rolandosba mennénk ismeri valaki?
Köszi a segítséget és a válaszokat.
Augusztus 1-jén este indulunk Lefkadára.
Pontiban foglaltunk szállást, Valakinek van esetleg tapasztalata a faluról, és Vasilikiről?
A studio Rolandosba mennénk ismeri valaki?
Köszi a segítséget és a válaszokat.
Mi is az öböl ponti felöli végén laktunk. Ez a nyugodtabb rész.A másik oldalon van a nagyobb nyüzsgés, ott van a kikötő, ott vannak főleg az éttermek. Jó volt így, mert nyugodtan lehetett aludni, nem volt ricsaj egész éjjel. néhány perc sétával át lehet menni a nyüzsgőbb részre is , ha vacsorázni akar az ember.
Végigautózva Lefkadát nekem a legjobb választásnak ez tűnik, ha megyünk ismét Lefkadára, biztos ugyanitt szállunk meg.
Minden fontosabb partszakasz könnyen elérhető távolságban van, jók az utak, és van helyben minden, ami kell.
Szia!
Pondi szerintem is jó választás,mi pár éve augusztusban voltunk ott,meglepő a koradélutánonként mindig megjelenő szél ami estefelé egycsapásra megszűnik.A mi szállásunknak volt a hegyoldalra is ablaka,ha nyitva hagytuk,meg az erkélyajtót folyamatos lassú hűvös levegő szinte átfolyt az apartmanon,soha nem kellett a klímát járatni éjjel.
Sajnos aug.-ban teltház van a szigeten,a kedvelt strandokra időben kell odaérni,később bedugul minden.Ma már teljesen összenőtt Vassilikivel,csak egy csatorna a határ.Kiemelkedően jónak tartom a helyi "pálinkafőzőnek" az ouzo-ját a helyi boltokban meg lehet találni,erősen ajánlom kipróbálni!
Mi idén a bookingon keresztül foglaltunk, eddig csak utazási iroda által kínált szállást választottunk. Van valami amit tudnom kellene, mik a teendők, milyen a fogadtatás ilyenkor?
a bookingos visszaigazolót nyomtasd ki, ne csak magyarul, az legyen nálad. ha extrém időpontban érkezel ezt jelezd a szállásadónak.
Ha fizettél előre vagy a nyaralás végén kell akkor kb. ilyen lesz:
- kalimera my friend.
- kalimera. I am delfini5 and I have booked an apartman from you through booking.com.
- Aa, it is nice to meet you. Can I get your confirmation and/or your passport or identity card?
- Of course, here it is.
- Thanks (kis szünet, leír pár adatot, majd:) I'll show you your apartman, please, follow me!
...
- This is your place. Everyting is ok? Great, then have a nice holiday!
Ha megérkezéskor fizetsz akkor meg ilyesmi:
- kalimera my friend.
- kalimera. I am delfini5 and I have booked an apartman from you through booking.com.
- Aa, it is nice to meet you. Can I get your confirmation and/or your passport or identity card?
- Of course, here it is.
- Thanks. (kis szünet, leír pár adatot, majd:) The amount is xyzs euros. (Átadod az összeget, majd:) I'll show you your apartman, please, follow me!
...
- This is your place. Everything is ok? Great, then have a nice holiday!