Sziasztok!
Elnézést kérek Tőletek, hogy én is offolok....de....igaz, hogy nem vagyok sokszoros hozzászóló és író, de igyekszem nyomon követni az oldalt...nagy örömmel olvasom a hazatérők beszámolóit...de...és ez a második de...Kónyu...az utóbbi időben egy kedves szavad nem volt itt emberekhez...elhiszem hogy világ-látott vagy, és profi sok mindenben....de, hogy az emberekhez nem értesz az biztos...olyan, mint ha valami dühödet itt töltenéd ki és le egyeseken....jó lenne, ha megmaradna a fórum kedves és tisztelet tudó hangneme.
Az indulóknak jó utat, a még maradóknak türelmet, akik pedig már voltak csak a szép emlékeket!
Tegnap jöttünk haza a Kefalóniai nyaralásunkról, 1 hetet töltöttünk ezen a csodálatos szigeten. A Porto Skala hotelben volt a szállásunk, sajnos erről a szállodáról az utazás előttről nem sok információt tudtunk beszerezni, hiába olvastunk több fórumot is. Na de majd most Ti
A szálloda Skala városa után található kb. 3 km-re, ha ide mentek, akkor mindenféleképpen érdemes robogót, vagy autót bérelni, mert Skala városa kb. 45 percre van gyalog… Volt egy fiatal pár, aki majdnem minden nap besétált vacsora után, de mi inkább robogóval tettük meg ezt az utat. Azt tudni kell, hogy a szállodának van saját kis 8 személyes mikrobusza, amivel óránként be lehet menni a városba 18:00-ig és 18:10-kor jön vissza az utolsó, utána taxival lehet közlekedni, ami egy útra 5 euro, vagy gyalog. A szobával magával nem volt probléma, minden szoba a tengerre néz, talán 1-2-t láttunk, ami nem. Mi csak reggelit kértünk, mert esténként inkább tavernákban szerettünk volna enni. A reggeli bőséges volt, volt vagy 3-4 fajta rántotta, zöldség, gyümölcs, tea, édes sütemények, üdítők, és még frappé készítő mixer is, vagy mi. A szobákat napi szinten takarították akkor is, ha pl. 10-ig reggeliztünk és aludtunk 13:00-ig(ez kétszer fordult elő a héten), általában minden nap kirándulni indultunk. A robogóba kb. 300 km-t tettünk. Vissza a szállodához. Megkérdeztük a vacsorásokat, Ők azt mondták, hogy nagyon sok fajta kaja volt minden este és napról-napra változatosabb. Utolsó este mi is befizettünk, mert már nem volt nálunk a robogó, erre pont azt mondták, hogy a hét legrosszabb kajái voltak, de még így is bekajáltunk rendesen.
Reggeli 08:00-10:00, vacsora 19:30-21:30.
Ennyit a szállodáról. Ha kérdés van, küldjétek
Kirándulások:
Érkezésünk napján bementünk Skala strandjára fürdeni, napozni, aztán este elhoztuk a robogót és már azzal érkeztünk vissza a szállodába.
Robogó bérlés: Pefanis-tól(Skalaban a sétálóutcán felfele balra a templom előtti kis utcában balra Ford reklámtáblával) béreltük 5 napra 80 euroért, 85-ért akarta adni, de sikerült kicsit alkudnunk, így 16 eur/napra jött ki. Ja és ez nem 50ccm-es volt, hanem 125ccm!!!, amit B-s jogsira adott oda, mondjuk volt már tapasztalatunk robogóval, mert tavaly Zakynthoson is azzal közlekedtünk.
Egyébként Pefanis kölcsönző több városban van.
Másnap irány Myrtos, Poroson - Samin keresztül mentünk, Skala-Poros között a tengerpart miatt gyönyörű, Poros – Sami – Myrtos vonalon pedig a belső hegyek, a szép zöld fenyvesek miatt is nagyon szép. Samiben eltöltöttünk 1,5 órát, ahol befizettünk péntekre egy Ithaka hajós túrára és persze ettünk egy gyrost.
Myrtosra érvén láttuk, hogy 3 méteres hullámok voltak!!! Gyönyörű volt!!! Pancsikázni nem nagyon lehetett, de a hullámoknál sok képet csináltunk. A hét többi napján nem voltak ekkora hullámok.
Ahogy mész le Myrtos beach-re a kacskaringós úton nagyon szép képeket lehet csinálni meg-megállva. Ezt mindenkinek látnia kell, aki Kefalóniára megy!
Szerdán aludtunk reggeli után, aztán 14:00-ra átértünk Kateliosra, ami Skala után van nyugatra kb. 15 percre, ahol nem fürödtünk, csak fotózgattunk és ettünk egy király gyrost pitában a Katelios Grill-ben, ami a lefelé vezető úton van bal oldalon, lent a parton tavernákkal tele(mint általában mindenhol).
Ezután átmentünk Kaminia beach-re, aminek homokos a tengerpartja.
Itt fürdőztünk egy keveset és utána még volt időnk eggyel tovább menni a Mouda Beach-re, aminek szintén homokos volt a tengerpartja.
Ezekre a helyekre kizátólag járművel lehet eljtuni!
Csütürtökön voltunk az utazási iroda által szervezett buszos kiránduláson, szerencsére az nekünk ingyen volt, mivel már korábban befizettük az előleget, egyébként magunknak szerveztünk mindent. Ez is felejthetetlen volt!
Reggel vettek fel minket a Hotelban először, így szerencsére az első sorban ülhettünk bal oldalon. Útközben felvettük a többi utast is.
Az útvonal: Skala-Argostoli-Myrtos(fentről, fotózási lehetőség)-Assos-Fiskardo-Myrtos-Ayia Evfimia-Melissani tavasbarlang-Drogkarati cseppkőbarlang-Sami-Poros-Skala.
Argostolin keresztül átutazva láttuk a szép öbölt, ami elválasztja a sziget két részét egymástól.
Myrtos felett álltunk meg és lehetett fotózni.
Assosba lementük, hát az vmi csodálatos volt! Kis öbölből lehet kimenni a nyílt tengerre, tetején kis vár is van, nagyon szép volt!
Fiskardo kis halászfalu, sok-sok tavernával, szép kikötővel.
Visszafele megint Myrtos felé, még egyszer már nem álltunk meg, aki ügyes volt az tudott fotózni jobb oldalon menet közben.
Ayia Evfimiában ebédeltünk kb. 14:00 fele az idegenvezető által ajánlott tavernában. Vmi grill halat ettem, jó volt, párom cézár salit evett, az is elment
Következő megálló a Melissani tavas barlang volt, kb. 15-20 perc volt az egész, de érdemes bemenni, szép képeket lehet csinálni.
Ezután mentünk a közeli cseppkőbarlangba, ahol irtózatos nagy cseppkövek voltak. Aki szereti, annak mindenféleképpen érdemes megnézni. Több millió éves cseppkövekről van szó.
Ezekre a helyekre voltak belépők: Melissani 6 eur, Drogkarati 4 eur, ha magatok mentek, akkor M: 7 eur, D: 5 eur.
Utána hazaút Samin Poroson keresztül.
Másnap(pénteken) mentünk az Ithakai hajókirándulásra. Az ára: 2* 30 eur.
Kértünk korai reggelit 7-re a szállodában és fél8-kor indultunk el robival Sami-ba.
A hajó 9-kor futott ki. Amikor Myrtosról jöttünk haza lemértük az utat, 1 óra volt a Sami-Skala távolság, oda is értünk időben az egyik bukót felakasztottunk hátulra, ami még délután 5-kor is ott volt, nem vitte el senki…Na vissza a kirándulásra!
Első megállás a Gidaki Beach-en volt, szép zöld tenger, 1 óra fürdés, fotózás, indulás.
Ezután mentünk Vathy-ba, a fővárosba, 1,5 óra. Nagy, szép kikötő, kis utcák, sétálás, ebédelési lehetőség(mi vettünk pékségben finomságokat).
Következő állomás Kioni kis falu, ahol megint fürödtünk egyet, kis sétával egy szép strand elérhető. Itt is 1 óránk volt.
Utána visszaindultunk Sami felé és még egy fürdős megálló volt(most nem emlékszem, hogy melyik beach) de ez is gyönyörű volt.
Érkezés Samiba, robogózás vissza Skalaba.
EXTRA: LÁTTUNK DELFIIIIIIINT! Először csak messze voltak(kapitány szólt, hogy jobbra delfinek) látni lehetett, hogy ugrándoznak ki a vízből, kb. 200m-re lehettek, rá pár percre pedig két delfin ugrott 3-at kb. 5 méterre a hajótól jobb oldalon, szerencsénk volt, mert pont azon az oldalon voltunk. Fotózni is próbáltam, de nagyon gyorsan történt, így csak az látszik, hogy csobbant a víz. Nagy élmény volt!
Szombaton elmentünk még Argostoliba(délelőtti alvás után), ott kicsit mászkáltunk a kikötőben, ettünk egy gyrost pitában Itt egyébként volt vagy 5 fajta pita, előttünk munkások jöttek ebédelni és ilyen hajó formájú pitába pakolták neki a kaját
Belefutottunk egy mini motorcsónakos versenye, tudjátok, távirányítóval kell irányítáni körpályán a vízen.
Hazafele még lementünk Lourdata Beachre pancsolni, aztán haza este 19:00-kor.
Leadtuk a robogót is.
Vasárnap bementünk kisbusszal Skala-ba, strandolás, 18:10-es busszal vissza a szállóba.
Hétfő hajnalban 5-re jött a transzfer busz.
Összességében egy nagyon tartalmas hetet töltöttünk a szigeten, útközben láttunk sok mindent: Kecskéket függőlegesen a hegyoldalban, bárány nyájat terelgettek előttünk az út közepén mikor mentünk reggel Sami-ba. Delfint is láttunk, ettünk fáról leszedett friss fügét…stb..
Az árakról:
Gyros pita: 2,2 eur
Gyros tál: 7-10 eur.
Frissensültek általában 7-12 eur között.
Ásványvíz boltban 6 db 1,5 eur.
Tavernában: 1,5-2 eur
Igazat megvallva nem olcsó. Őket is elérte ugye a válság és a megszorítások.
Ja és egy gombóc fagyi 1,8 eur volt!!! Azt nem ettünk, vettünk inkább jégkérmet.
Kajáldák, ahol ettünk Skalaban:
La Luna taverna
Pitta Bozzo, ez az egyik hely, ahol van pitában is gyros Skalaban. 2,2 eur,
Veto, ez a másik, nekünk ez jobban ízlett, itt 2,5 eur volt,
Giourgious,
The Pines, itt kétszer is ettünk,
The Mikelatos Family,
Kaliva, itt volt egy kis rögtönzött görög tánc is.
Mindegyik nagyon jó volt.
Időjárásról csak annyit, hogy egy pulcsit vittem magammal, amit egyszer sem vettem fel.
Képeket még nem tudtam válogatni, majdnem 900-a csináltunk, de igyekszem majd párat mutatni, ha érdekel valakit.
Röviden ennyi, ha bárkinek lenne kérdése tegye fel bátran.
Mindenkinek szép nyaralást, aki még csak most fog menni, tényleg egy kiváló hetet töltöttünk ezen a lélegzetelállító szigeten!
Mi is megjöttünk erről a csodás szigetről és szomorúan olvasom, hogy egyesek hogy szétoffolják a topikot a negatív megjegyzéseikkel. Na, de, hogy én is off legyek... miért is csodálkozni, hisz magyarok vagyunk és a magyar a magyart utálja a legjobban.
Nagyon jól éreztük magunkat, kár volt annyit izgulnom, mert minden rendben volt.
A sziget csodás, a görög emberek csodásak, a turisták: az angol, a dán, a norvég, az olasz mind barátságos volt velünk, mindegyik beszélgetést kezdeményezett, a gyerekek együtt játszottak egész nap a parton, nem számított, hogy nem értik egymás nyelvét, a szülők meghívtak mindig valami italra.) Ezzel szemben a magyarok még a fejüket is félrefordították, ha meghallották, hogy mi is magyarok vagyunk. ) Csak, hogy én is írjak egy kis negatívot. )
Tisztelet a kivételnek, mert itt is sok segítőkész ember van, amit szeretnék utólag mégegyszer megköszönni. Meg máshol is biztosan, csak mi most épp nem velük utaztunk. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy életem eddigi legszebb nyaralása volt, csak sajnos tényleg kevés az egy hét.
Üdvözöllek Benneteket, innen a csodaszép Kefaloniáról.
Sajnos előbb nem volt erre lehetőségem, de mostanra már lett hálózatunk, mert volt némi kis hiba a kréta körül.
Dióhéjban annyit, hogy nagyon tetszik a sziget, bár korántsem láttunk még mindent. Igyekszem, annyit látni, amennyit csak lehet...
Tegnap voltunk a Myrthoson, szép. De nekem, ahol ma voltunk, a "titkos beach" sokkal jobban tetszik, mind látványban, mind hangulatában, és a népsűrűség tekintetében, mindenképp. Kicsit mókás volt lejutni, de megérte, főleg amikor, az épp ott kikötött kirándulóhajó "vitorlát bontott", és elhúzott a....ba.Kismillió képet készítettem, majd meglátjuk hogy sikerültek.
Kellemes az idő, a tenger jó meleg, mi meg folyamatosan fedezzük fel a sziget titkait. És nekem ennél több, nem is kell..
Bővebbet, majd...
Ja, Platia Ammoson még nem voltunk, de látni szeretném, hamarosan...
Egész véletlenül nem veletek találkoztunk, amikor leadtátok a motort?
És a magyar szó hallatán, ismeretlenül is szóba elegyedtünk egy kicsit?
Csakhogy pozitív példa is legyen
Talált, süllyedt
Gondoltam, hogy Te biztos tudni fogod
Ilyesféle az igazán nekem való strand, rettentően tetszett, persze csak akkor, amikor már elvitte a hajó a népet
Volt egy másik is, a Gradakia beach egyik öble, ahol hasonló népsűrűséggel találkoztunk, a kicsit nehezebb megközelítés miatt. Bár az homokos, ráadásul szürke, de bejött, még így is!
Valami ötleted, esetleg, ebben a kategóriában?
Melus!
Top beach tippem nekem is a Kako Lagadi volt, egyéb néznivalókban van más is, a képeim közt bárki megtalálhatja, és ha konkrét kérés-kérdés van, szívesen válaszolok. De nyaralás közben szerintem ne az albumaimat böngészd, inkább szerezz be egy jó turista térképet, és fedezd fel a szigetet - nekünk lassan 30 év alatt ez vált be.
Sejtettem látod milyen kicsi a világ?
A Veto-s tippet köszi, tényleg nagyon finom, és ami a legjobb, hogy el is lehet hozni, ha már nincs kedvünk beülni, és ott fogyasztani
így teszünk, ahogy mondod, szinte minden nap csavargunk
Tegnap az Ainoson voltunk, beírtuk magunkat a könyvbe is.
Odafent volt néhány csepp eső is, de azért elcsíptük a mesés kilátást.
Felfelé nem a jelzett ösvényen mentünk, hanem a sziklákon, ormokon át.
Lefelé jöttünk csak a fakorlátos turista úton, ez nekem sokkal fárasztóbb volt, mint a sziklás út.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni- buszügyben. Azon szerencsések közé tartozom, akik már többször jártak Kefalónián, és most néhány hét elteltével egy röpnyaralást szerveztem le- félig-meddig sikeresen... Nem szeretnék autót bérelni, viszont a kompom Porosba érkezik(szept. 16án), a szállásom pedig Argostoliban lesz, így meg kéne oldani a transzfert. (visszafelé nem érdekes ez az út, mert vissza Budapestre Kefalóniáról repülővel jövök) A KTEL honlapját bújva kétes hitelű menetrendre bukkantam, telefonon szintén nem kaptam választ a kérdésemre, hogy a két város között hány órakor közlekedik buszjárat- mivel a hölgy nem beszélt angolul. Szóval a kérdésem az lenne, illetve inkább kérésem, hogy esetleg aki kint tartózkodik éppen, és nagyon nem tud már mit kezdeni magával (na jó, ezt csak viccből írtam ), rá tudna e kukkantani esetleg valamilyen menetrendre, (tudom, nem olyan egyszerű)? Ráadásul pont szept. 16án lesz ha jól látom "szezonváltás, illetve nyári-téli menetrend változás, és simán elképzelhetőnek tartom, hogy még ők se tudják pontosan, hogy s mint lesz itt 5 nap múlva a közlekedés Hálásan köszönöm előre is!