Köszönöm szépen a jókívánságokat! Igyekszünk majd hasznosan eltölteni azt a 10 napot.
Úgy gondolom, sok új infóval már nem fogunk tudni szolgálni, de ki tudja?
Már minden készen áll az útra. Holnap már csak be kell pakolni, kocsit megtankolni (kicsit lemosni) és délután GO SARTI
Mivel látom,h. már jó sok hozzászólásod van,meglepett,h. ezt nem tetted meg.
Remélem,azért valamennyire élvezted az ott töltött időt,bár látom,h. annyira talán mégsem?!
Na,épp ezért én aztán mindent kivesézek itt,még jóval indulás előtt,de még így is érnek apróbb meglepik.
Megtudná valaki mondani merre van Neos Marmaras-ban (Νέος Μαρμαράς -Sartitól 45 percre ) a piac "αγορά"
(Holnap csütörtökön állítólag lesz)
Legtutibb egy GPS koordináta lenne, de beérném egy leírással, vagy egy Googlemap tüskével is.
Isten éltesse nsokáig szülinapod alkalmából és nem utolsó sorban jó utat és kellemes pihenést:)
Lehet majd néhányszor elmegyünk egymás mellett, mi vasárnap vagy hétfőn utazunk:)
Minden jót!
Összességében és mindenhogy nagyon tetszett Sarti Nagyon kis hangulatos falu, a maga kis öbleivel, bájos őslakókkal és jó kis esti sétákkal
Azt így utólag tudom, hogy az árak picit magasabak, mint más üdülőhelyeken, mint pl. Stavrosban, de ennek ellenére először éreztem úgy egy üdülőhelyen, hogy na ide máskor is visszamennék és bizony tervezem is, hogy jövőre, ha sikerül két hétre vissza is megyek
Valóban béreltem robogót és bejártuk vele a környéket. Voltunk Vourvourou-ban, ami számomra egy picit csalódás volt, hiszen naívan egy nagy várost vártam, ehelyett csak egy utca volt drága házakkal és drága üzletekkel. Másnap viszont bepótoltunk mindent amikor az ellenkező irányba indultunk. Az első meglló Sykihia volt. Ez egy nagyon barátságos kis falu, oljafákkal, kis főtérrel, finom frappéval és kis sikátoros, hangulatos utcákkal. Tovább gurulva véletlenül bekeveredtünk Porto Carrasba, egy borkészítő üzembe. Itt meg lehet kóstolni a helyben készült díjnyertes borokat és kis betekintést kaphatunk a cég életébe
Utána már Neos Marmaras volt, ami szintén elkápráztatott minket. Egy igazi nyüzsis nagyváros, rengeteg üzlettel, szép kikötővel, templommal. Nagyon jól éreztük magunkat, nem győztünk pihengetni és meglátogatni a tengerpartra néző cukrászdát és vendéglőt. Ide mindenkinek érdemes elnéznie, mert egy nagyon jó program és szép élmény. Amikor hazafelé indultunk többször megálltunk kis pihenőknél, ahol csodás képeket lehet készíteni a tájról szakadékokról és a tengerről. A szerpentineken néhol még én is becsuktam a szemem, pedig én vezettem
Közben beszaladtunk Toroniba, ahol megnéztük a szép kis tengerpartot. A halott város most kimaradt, mert elég bonyolult lett volna bejutni, illetve talán a visszaút és már sietnünk kelett, mert ketyegett az idő, hogy visszavigyük a robogót. Egyszóval nem bántam meg, hogy idén Sartit választottam
Jaj,Sancho,nagyon örülök,h. ennyire tetszett.
Ja,szióka!
Bevallom nekem anno annyira nem jött be Sarti,de hát ahány ember...
Szóval érted!
Igen,Vourvourou egy villa-negyed,a gazdag Szalonikiseknek.
Lehet anno mi is jobban éreztük volna magunkat,ha kocsival va robival
vagyunk,de még anyukámmal voltam busszal
ill. barátnőm és az ő anyukája, jogsija senkinek nem volt,ráadásul szept.,amikor pár fak. progi el is maradt.
így szegény Sithonia nem tudta átadni azt,amit szeretett volna...
Ti is az ófaluban laktatok,ugye? Mi anno a Stelitsában voltunk. Csajos buli volt.
Na,de azok az éttermek ott Sartiban a parton, az ófalunál,mindent lepipálnak. Iszonyat hangulatosak.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Én is néztem már azóta a g. earth-ön,h. mennyi szép öböl van azon a kis félszigeten,
Nem tudom,h. valaha odajutunk-e,de ha mégis,akkor csakis autóval vagy a párom jogsijával (robihoz).
Na,a szerpentinek nem semmik. Végig,amig arra buszoztunk,attól féltem,h. mikor esik be egy kisebb hegy
a buszba. Az ófalu szélén, a kis kápolnás dombon le is estem 3-szor egymás után,amikor a szamarakat akartuk megnézni. Nagyon csúszott.
Mi anno a narancsparton és a BBQ hajókir.-on voltunk,de mindkettő isteni volt.
Nekem igazából a falu esti kihaltsága nem tetszett. de az nagyon nem! Imádom,ha pörög az élet körülöttem,de tényleg
gyönyörű a környezet,szemben az Athossal.Na,szóval mégegyszer elmondom,h. örülök,h. jól érezted magad
és ha Nektek tényleg ennyire bejött,akkor jövőre is menjetek el oda,mert ki tudja,mit hoz a jövő.
Nem szabad egy percet sem eltékozolni.
Én pl. azért voltam az olymposzi riviérán ismét,mert számomra az adott nagyon sokat. Nekem a nyaralás
egy homokos part,1 hét napozás...
Mindenki tegye azt,ami neki jól esik.
Mondjuk,azért nem bántam meg,h. elmentem anno Sartiba is,tényleg mert szép volt,ugyanakkor megerősített
abban is,h. nekem az O. riviérán a helyen.
Na,de én nem vagyok természetimádó.
Jókat kajáltatok?
Mi megyünk nemsokára Egyiptomba. Nagyon izgulok,mert még nem ültem repcsin.
Puszi
Sziasztok,
Nem tud valaki Sartiról bármilyen tömegközlekedési menetrendet,
lehetőséget. Jogsink nincs, max. bicajt bérlünk, de a dombok
kicsit elbizonytalanítottak....
Szia Detti!Nem tudom miért gondolod hogy vásárolni raktak ki,Szalonikiben ,gondolom a Fehér toronynál tettek ki,pár perc sétával öt múzeumot,templomot láthattál volna,azonkívül nagyon sok látni való van amit érdemes felfedezni.