Sziasztok,
A repülőgép menetrend változás miatt közelebb kellene lenni visszainduláskor a repülőtérhez, ezért az utolsó 3 éjszakát valahol a keleti oldalon gondolom eltölteni. Először Dassia, Gouvia-ra gondoltam, de nem igazán tetszett. Sok keresgélés után Benitses-re esett a választás /erről nagyon rossz emlékeim voltak cca. 20 évvel ezelőttről, hihetetlenül zajos és zsúfolt volt/, amely mára csendes hellyé vált állítólag. A Kaiser Bridge hotel-ben foglaltam kérdésem, hogy tud-e valaki erről a szállásról és a helyről valami információt adni.
Sziasztok!
A lányomék szeptember 19.től mennek Sidariba először egyedül.Szeretném megkérdezni hogy busszal kb.hány óra az út?Másik kérdésem hogy mennyire jó az idő szeptember közepén.
Köszönöm.
Az út busszal kb 24 óra.. Volt az több is amíg nem volt kész az autópálya, akkor 36 volt.... Szeptemberben még nagyon meleg lesz, nappal 33-35 fok éjszaka sem lesz 25 nél kevesebb DE azért akkor már előfordulhat egy egy esős nap is..
Becsülettel végig olvastam az összes hozzászólást 2011-től napjainkig és két dologra szeretnék választ kapni...persze figyelembe véve, hogy ízlések és pofonok változóak
1. Szeptember elején utazom az Ibusszal Moraitikara, Panoráma apartmanház. Van valakinek személyes tapasztalata erről a helytől ?
A keresőbe beírva, szinte semmit nem hozott fel.
2. Egy hajókirándulást terveztem be és természetesen látatlanba nem tudok dönteni, hogy Parga-Paxos, vagy Paxos-Antipaxos legyen. Ötlet, javaslat, vélemény ?
BRobert : szerintem Parga-Paxos !!! Már csak azért is, hogy többfélét fedezhess fel. Van sziget és szárazföld is a programba, és Parga amúgy is gyönyörű. A kis szigetekből meg elég Paxos is, főleg Korfu után !! Ez persze csak az én véleményem, nem biztos, hogy mindenki így gondolja
Érdekes, én pont máshogy gondolom. Paxi-Antipaxit választanám, mert Parga az egy külön utazás inkább. És ezzel együtt egy klassz hajózós, nem túl fárasztó napot. Mint Pargán rohangálni pár órát.....És a hajóút is hosszabb, több időt vesz el a napból.
De ez az én véleményem.
"Pargan rohangálni pár órát" az önmagában nagy élmény...
Szerintem, Korfui utazás keretében, Pargán eltöltött két óra nem élmény.
1, Rögtön sajnálni kezded, miért nem ide jöttél....
2, Ennyi idő szinte semmire sem elég.
Ha valaki Korfura utazik, akkor nézzen szét ott, van mit nézni bőven, sőt egy út nem is elég rá. Én annak a híve vagyok, hogy azt nézzük meg előbb, ahol vagyunk.
Mindkét hely külön utat érdemel, és ezt itt magunk között senkinek nem kell magyarázni, szerintem.
Melus16
Köszönöm szépen a Te véleményed is
Évekkel ezelőtt már terveztem Pargara menni és akkor úgy gondoltam, hogy átkompozok megnézni Korfu várost
Most az élet pont a fordítottját kínálja fel Tudom, hogy 2 óra max. ízelítőnek elég és nem kicsit rohanós.
Athénban eddig 3x1 napot voltam, de még mindig kimaradt 1-2 állomás, a negyedik körre
Robi, én is a Parga-Paxost választanám. Mindkét helyen jártam már és nem bánod meg. Pargát látni kell, mégha pár órára is, és Paxos tényleg elég egy napra, amikor ott voltunk Antipaxoson már ki sem kötöttünk. Szerintem nem bánod meg, ha szétnézel mindkét helyen. És útközben Antipaxost is láthatod mégha csak a hajóról is!