Misi, én is úgy tudtam, benzingőz kizárva.
Mégis ott parkolnak az autók a móló szélén. És műholdas képen is tisztán látszik, az odavezető út. Ráadásul az eleje, jó darabon aszfaltos. Elég szélesnek is látszik, ezért gondolok arra, hogy lehet, hogy meg lehet közelíteni.
Az ominózus filmet én is láttam párszor. Csak, akkor nem a közeljövőben utazó szemével néztem. Az elhangzott nevek is idegenül hangzottak, így ezekre nem is emlékszem. Most, teljesen más szemmel nézném, más szempontok alapján.
-törölt nick 11881 | #203232 | 2013-05-30 15:06:04 | Válasz a #203229. hsz-ra
Akkor csak azt tudom elképzelni, hogy néhány helyi vagy éppen ott pihenő turista nem merte az autóját Chora Sfakionban hagyni, így azon a zsebkendőnyi területen tárolják, de mozogni nem tudnak vele onnan semerre. Az Anendyk néhány hajója autókat is szállít.
-törölt nick 11881 | #203233 | 2013-05-30 15:17:29 | Válasz a #203229. hsz-ra
De majd „élesben” úgyis megnézzük neked, hiszen az E4-es úton egy darabig elmegyünk.
sztem a livanianan át finikasba menő útra gondolhatsz, odáig tudtommal valóban el lehet jutni, persze inkább csak terepjáróval. de onnan loutroba már semmi más nincs, mint az e4.
a másik irányból, chora sfakion felől pedig kampiaig megy út loutro irányába, de onnan már csak gyalogosan van mód tovább haladni.
Igen, a Livaniana felől jövő útra gondolok.
Alaposabb tanulmányozás után, arra gondolok, hogy talán a Főnix hotelig el tudnánk gurulni, motorral. Onnan tényleg mintha csak ösvény lenne tovább. De ha eddig vagyunk, akkor a maradék táv, már lenne akadály, gyalogosan Loutroig.
Néztem a túrás videót, tetszik.
Egyszer én is bevállalnám. Azt nem mondom, hogy végig az egészet, de azért belekóstolnék.
Paleochora oldalán is fent vannak a közelebbre eső túrák, pl. Elafonissig.
Jelen kondimban erre is azt gondolom, vagy autóval, amíg lehet, a maradékot gyalog. Vagy motorral végig. Majd meglátjuk...
Esetleg körbe....
Vannak opciók rendesen, és mi még "csak" először megyünk.
-törölt nick 11881 | #203245 | 2013-05-30 17:00:27 | Válasz a #203238. hsz-ra
Tudom, csak még azt nem, hogy aznapra mi lesz még a tervben.
Nem vagyunk egy egész nap pancsolós fajta.
Az is lehet, hogy vissza másik úton jövünk, ez is képlékeny még.
Emiatt kicsi az esélye a hajónak....
Sziasztok, tudnátok abban segíteni h Spinalongára mikor megy komp? Biztos van vmi menetrend, szerintetek hol tudnám megnézni?
Előre is köszi üdv mindenkinek : Marcsi
Köszi Coffos a segítséget
Én is Plakáról tervezek menni: nem csak azért mert olcsóbb, s ha már úgy is kocsival vagyunk.... Hanem mert jóval rövidebbnek tűnik az út, s itt most nem a hajókázás a cél
Olvastam a felvetésed és bátorkodom hozzászólni mivel ezen a két helyen épp voltam tavaly!)
Szóval én biztosan Elafonissi-t választanám! Ha tehetném oda mennék vissza! Persze tény, hogy zsúfolt volt ráadásul főszezonban voltunk (aug)!
Ha pontozni kellene akkor: 10-es skálán
strand és a víz:Elafonissi 10, Balos:8
zsúfolt tömeg: Ela:10 Balos:7
szépség, látvány: Ela: 10, Balos:9
Én még hozzátenném Elafonissi javára, hogy kellemes és melegebb a víz, jobb a strand felszereltsége, jobb a megközelíthetősége. Mi hajóval mentünk Balosra de rémálom volt a hullámzó, szeles tenger miatt és ott is fújt a szél. Ráadásul több a köves rész sikerült is kisebb sérüléseket összeszedni! Persze mindkét hely elbüvölő. Kellemes nyaralást.