Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 423 424 425 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Vaczsaci | #195449 Üzenet | 2012-09-17 20:34:30 |
Mi teljesen elégedettek voltunk Krisztinával, szigettúrán és Ithakán voltunk vele, rengeteg információt kaptunk tőle. Rosszat semmi esetre se mondanék rá.
  Melus16 | #195461 Üzenet | 2012-09-18 14:53:00 |
Sziasztok!

Sajnos a mi nyaralásunk is véget ért, tegnap hajnalban haza érkeztünk. Egyéni utazással Grandos szálláshelyen voltunk, Skalaban.
Több szempont alapján az oda- és vissza útra is tranzitszállást foglaltam, mindkét alkalommal a Meteorák lábánál, Kalabakában. Ezt a döntést nem is bántam meg. Bővebben nem írnék róla, mert nem ide tartozik, de megemlítettem, hátha valaki más is hasonlót tervez, majd a jövőben. Ha úgy adódik, akkor számíthat a tippjeimre.
Odafelé Lefkadán keresztül, Vassilikiből közelítettük meg a szigetet, előre helyet foglalva, a kompra. Visszafelé Astakos felé kompoztunk.

A szállás a Renieri apartmanban volt, 27-es szoba. Ez jó választásnak bizonyult, tágasabb, mint a mellette két oldalán lévők, és a terasza is jóval nagyobb. A szoba tiszta, és rendszeresen takarítanak, minden másnap. Szerdán és szombaton ágynemű és törölköző csere. A konyha felszereltsége a szokásos, minimális, de mi inkább a saját eszközeinket használtuk, plusz néhány tányért az ottaniból.
A katalógusban írtaknak megfelelően van vízforraló, és mikro is. Apróbb hátrány, hogy a konyha épp a teraszajtó mögött helyezkedik el, és egyszerre nem nyitható a hűtő - ami nem a legkisebb méretű - ajtajával.
De két embernek ez nem óriási gond.
A fürdőnk is tiszta volt, nem nagy, de viszonylag jó elrendezésű, és van zuhanyfüggöny, sőt még tálca is padlólapból kirakva.
A teraszról van némi kilátás a környékre, legfőképpen azért, mert a szemben lévő ház második szintje nem épült még fel.
A délutáni nap süti teraszt, egy jó nagy méretű árnyékoló jót tenne, de ez nincsen csak egy napernyő az asztal fölé. A miénk éppen törött volt, de megoldottuk az árnyékolást saját ernyővel, már azon a kevés napon, amikor még napsütésben akartunk a teraszon üldögélni.
Sajnos az egyik szomszéd légkondija erre a teraszra van kitéve, a miénkkel egyetemben, és ez bizony elég hangos. Kissé kellemetlen ha az ember éppen kint üldögélne, mert nem hallja a másik szavát.
A miénket nem használtuk, mert nappal nemigen tartózkodtunk a szálláson, éjjel pedig kellemesre hűlt a levegő.
Ettől az évtől a szállás rendelkezik wifivel, amivel akadt egy kis malőr. Néhány napig nem volt, aztán többször is volt jelszócsere, de azért a második héten már rá lehetett kapcsolódni. Nyaralás közben nem fontos a net, de ide úgy mentünk, hogy előreláthatólag tudjuk majd használni. Például útvonal tervezésre, kompmenetrend fürkészése. Ennek tudatában néhány infót netes naplóban tároltam, kicsit bosszantott, hogy az elején nem volt elérhető.
Ennyit a szállásról, ezt is csak azért, hogy hátha jól jön valakinek a későbbiekben.

És most a lényeg, a sziget. Azt gondolom, a sziget szépségeiről már sokan zengtek ódákat, és egyetértek velük. Nekünk a két hét alatt 1400 km-t sikerült összemászkálnunk, és így sem láttunk mindent. Egyszerűen lehetetlen ennyi idő alatt mindent bejárni.
Azt azért elmondhatom, hogy körbejártuk a szigetet, a déli csücskétől, az északiig.
A leghíresebb nagy strandok közül egyértelmű, hogy Platia Ammos viszi a pálmát, bár nem objektív a véleményem, mert szerettem volna néhány helyet többször is látni, több arcát megismerni.
Magam részéről kis strand párti vagyok, kevés népsűrűséggel, ezért a nagyok nekem inkább csak látványosak, de épp a méreteik miatt, nem lettek kedvencek.
A legkülönlegesebb ezért is a Platia Ammos, adott a látvány, kis népsűrűség, és egyszerűen lenyűgöző, fenséges, minden tekintetben.
A kisebb strandok közül egyértelmű a Kako Laggadi a király. Aztán az Alaties, az Agios Thomas, Gradakia, Langadakia beach.
Mindent fel sem tudok sorolni, mert sok oldal lenne.

Nekünk autósoknak Skala a lehető legrosszabb választás, mert a sziget a lágtávolabbi csücske, és innen bizony sok idő megy el, az utazásra. De mi így is élveztük.
A benzin ára sajnos az egekben, mindenhol 1,9 felett. De ezzel számoltunk előre, és a kirándulásokba fektetett belépő árának tekintve, már nem olyan rossz a helyzet.
Tavernázni nem sokszor voltunk. Így csak néhány helyen ettünk. Első este a Manolisban, ahol kiváló volt minden, és sok. A maradékot kérés nélkül csomagolták be. Ettünk a Bozoban, itt is finomat, de nem gyrost, mert abba állítólag majonézt raknak. Voltunk még a Gourgourisban, ahol kefaloniai meat pie-t szerettem volna enni, de pont ezen a napon nem volt. Így mást választottam, helyette, ami finom volt, de nagyon kevés. Egyszer vettünk gyrost elvitelre, de morogva adták ki, pedig ki van írva, hogy elvitelre is lehet rendelni.
Így inkább a Veto nevű helyről vettük a gyrost a későbbiekben. Sőt volt, hogy gyrostálat vettünk, elvitelre. Aztán a teraszon üldögélve fogyasztottuk el.
Mi egész napos mászkálósok vagyunk, és bizony előfordul, hogy estére már nem marad erő, és kedv a "kiöltözni" és vacsorázni indulni.
Fakultatív kiránduláson nem voltunk, egyedül Ithaka volt kérdéses, de sikerült egyénileg megoldanunk. Így a sziget belsejét is bejártuk, de az egy nap, ide is kevés.
A részletekről a beszámolóban majd írok, hátha lesz olyan, aki ilyesmit tervez.

Csütörtökön kezdett romlani az idő, de ekkor még csak a szélerősségben mutatkozott meg. Éjjel óriási vihar volt, dörgéssel, villámlással, rengeteg esővel. Nem is aludtunk jól, mert akkora hangzavar volt, és a villámok nappali fényt varázsoltak a szobába. Pénteken tovább folytatódott az esőzés, és amikor elállt kicsit, akkor indultunk vihar utáni leskelődő túrára. Poros után visszafordultunk, mert megint ömleni kezdett, de annyira hogy alig láttunk ki az autóból. Haza mentünk, majd később újból nekiindultunk, amikor elállt.
Az egyhetes nyaralóknak bizonyára elrontotta az időjárás az utolsó napját, de mi élveztük, mert nem volt még szerencsénk ekkora viharhoz Görögországban. A strandok jelentős változáson mentek keresztül. Sok helyen az addigi kristálytiszta víz a múlté lett, a hullámok pedig óriásiak voltak. Délután újból jártunk Porosban, ezúttal a hegyi falvakon keresztül, és meglepve láttunk, hogy a szurdokban már hömpölyög lefelé a sáros, iszapos víz, és folyik bele a tengerbe. Ezúttal a délben még száraz vízmosás már le volt zárva, és csak a hídon át tudtuk megközelíteni a partot. Itt is nagy hullámok voltak, nagy barna hullámok.
Komoly pusztítást nem láttunk, de így is alapos változás mutatkozott a parton. Néhány napba biztosan beletelik amíg kitisztul a víz. A levegő is lehűlt, de amikor kisütött a nap, még érezhető volt a melege.

Szombaton reggel is esett, amikor be kellett pakolni az autóba, és az úton is majdnem végig, sőt kompozás közben is. Aztán a szárazföldön is fekete felhők alatt autóztunk, néhol esett, néhol ömlött, néha felhőkbe szaladtunk, de így ezzel együtt is bámulatos volt a vidék, amit eddig csak napsütésben láttunk.

Sok mindenről nem írtam, de még képtelen vagyok a gondolataim teljes összeterelésére, a beszámoló már kissé össze szedettebb lesz. Legalábbis remélem.
Összegezve, ez egy mesés nyaralás volt, bár még ettől hosszabbat is el tudtam volna viselni, nem unatkoztam volna egy percig sem.
Volna még bőven látnivaló, esélyes a visszatérés, sőt inkább biztos.
Csak nem tudom, mikor, de mindenképpen autóval.
  Pordanniki | #195462 Üzenet | 2012-09-18 15:30:46 | Válasz a #195461. hsz-ra Előzmény #195461
Szia Melus!

Köszöntelek itthon! icon_smile.gif
1400 km?? icon_eek.gif Ez nem semmi!
Biztos fárasztó lehetett!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat és sok szép élménnyel gazdagodva tértetek haza!
Ha majd sikerült egy picit pihenni, várjuk a részletesebb beszámolót is! icon_biggrin.gif
Meg persze a fényképeket ! icon_biggrin.gif
  Mediterraneo | #195469 Üzenet | 2012-09-18 19:13:45 | Válasz a #195461. hsz-ra Előzmény #195461
Szia Melus!
Már ez a pár sor ízelítő is rengeteg infót hordoz, hát még a beszámoló ... De azért ne siess, pihenj egy kicsit, hadd ülepedjenek az élmények is.
Az az 1400 km tényleg komoly icon_smile.gif
Azért persze várunk még itt minden benyomást, gondolatot!
  Melus16 | #195485 Üzenet | 2012-09-19 14:10:11 | Válasz a #195462. hsz-ra Előzmény #195462
Szia Niki!

Én nem éreztem, hogy fárasztó lenne, mert hajtott a kíváncsiság, meg a lelkesedés. icon_lol.gif
Talán annyiban nyilvánult meg, hogy este, többnyire sósan hazaérkezve, zuhanyzás után már nem volt kedvünk vacsizó helyet vadászni, és ott még kivárni a sorunkat. Inkább ettünk kényelmesen a teraszon beszélgetés közben. icon_lol.gif
  Melus16 | #195486 Üzenet | 2012-09-19 14:23:11 | Válasz a #195469. hsz-ra Előzmény #195469
Személyes véleményem szerint Kefalonián szinte mindenhol angolnak néztek bennünket, főleg engem a világos bőrömmel. Ezért is, meg egyébként is, mindenhol görögül köszönök, és így már jobban, illetve máshogy viselkednek, reagálnak.
Ithakai élményem
Az egyik apró hegyi falvacskában, kiléptem a kocsiból fotózni. Illedelmesen köszöntem a bácsikának, aki épp az autó mellett üldögélt a padon. Erre felpattant, megkérdezte honnan jöttünk, aztán össze-vissza csókolgatott. Eltartott néhány percig amíg szabadultam icon_wink.gif A párom hátát is meglapogatatta, bár kisebb lelkesedéssel. Aztán az arra jövő földijéhez szaladt újságolni, hogy mi történt. Amikor elköszöntünk tőle, már beugrott neki, hogy Budapest. icon_lol.gif
Azt gondolom, vagy egy hónapig fogja mesélgetni, hogy kikkel találkozott.
Egyébként vasárnap lévén frissen borotvált volt, és még arcvíz illatát is éreztem...
  Kónyu | #195508 Üzenet | 2012-09-20 14:19:37 | Válasz a #195486. hsz-ra Előzmény #195486
Ha szeretnéd, hogy beazonosítsák a hovatartozásodat, nekünk az elmúlt években ez vált be: Puszkasz, Detari - garantáltan beugrik nekik icon_smile.gif
  Melus16 | #195524 Üzenet | 2012-09-21 09:07:09 | Válasz a #195508. hsz-ra Előzmény #195508
Igazad van Kónyu, velünk is történt már így icon_lol.gif
De idén erre nem került sor, valahogy. Többnyire egyből tudták honnan is jövünk. Még Ithakán a pici faluban is beugrott a bácsikának fővárosunk neve. icon_wink.gif
  Placosz | #195527 Üzenet | 2012-09-21 10:16:13 |
Sziasztok! Korfu felé,Szaloniki környékén de nem túl nagy kitérővel tudna v.ki javasolni,ajánlani tranzit szállásként egy medencés,nem túl drága hotelt,motelt,gasthaust,magán szállást vagy bármit?
  Mediterraneo | #195529 Üzenet | 2012-09-21 12:18:53 |
placosz írta:
Sziasztok! Korfu felé,Szaloniki környékén de nem túl nagy kitérővel tudna v.ki javasolni,ajánlani tranzit szállásként egy medencés,nem túl drága hotelt,motelt,gasthaust,magán szállást vagy bármit?

Placosz!

Nézz szét és kérdezz az Autóval Görögországba és a Szaloniki topikban, sőt van tranziszállásos topik is. Akkor több eséllyel kapsz választ - mert itt csak Melus tud majd ajánlani, azt ahol ők is voltak, de az nem medencés, ha jól emléxem.
  Placosz | #195545 Üzenet | 2012-09-21 21:02:11 |
Köszi,szét nézek !
  Kónyu | #195557 Üzenet | 2012-09-23 20:20:54 | Válasz a #195545. hsz-ra Előzmény #195545
András!
Pontosan értjük, mire gondolsz, és átérezzük a helyzeted icon_smile.gif
  Nagypentekmaria | #195576 Üzenet | 2012-09-24 19:01:28 |
Sziasztok, visszaolvastam a fórumon 1-2 oldalt, az én véleményem is az hogy szép szép Zakinthos, na meg persze Korfu is, de Kefalónia kenterbe veri mindegyiket, de persze ez az én magán véleményem...
A Lelik Krisztával kapcsban, hát ja, nekünk is azzal kezdte , ha nem a cbr-nél bérelünk hiába ér baleset az úton, akkor nem fog segíteni, és gúnyosan mosolygott mindehhez.
Azt azért tudni kell, hogy előbb fog segíteni egy helybéli emberke, mint valamely turistatársunk..., elhiszem azt is h ki volt kapcsolva a telója , állítólag görög férje van, konkrétan nem voltunk ráutalva a jóakaratára, hála isten.
DE, még mindig nem volt annyira gáz , mint a korfun dolgozó hölgyemény: röviden: nem emlékszem a nevére már, kb 50 éves válófélben lévő nőci volt. A nyaralás során végig panaszkodott mindenkire, egyik utasnak a másikra , a fiatalokat rühellte, mi akkor 24-25 évesek voltunk a párommal. Utolsó nap volt, vártuk a buszt, este jött, az emberek szendvicseztek, üdítőztek, egy leányzó leejtett egy bögrét, erre kirohant az id.vez, ordított velem mit az állat, h azonnal szedjem fel, én meg csak néztem, mivan? Azt kezdte kiabálni h a barátnőm takarítsa fel, ha én nem. NA erre elszakadt nálam is a cérna, mivel nem is ismertem a szemetelőt, meghát nem ez a módja...
Bocsi tudom nem annyira idevaló a téma, csak jó volt leírni .
  Kopter1976 | #195588 Üzenet | 2012-09-25 17:49:32 |
nagypentekmaria !

Ha én vagyok ott kint, és igy beszél rólam, lletve velem, én ugy nyakonvágom hogy csak na . Ő azért mereszti ott kint a picsáját, mert mi utazunk. Remélem az ilyen gyökér éhendöglik !!!
  Timipeti | #195679 Üzenet | 2012-10-01 20:51:36 | Galgóczy Árpád
Kedves Árpád! Szeretnénk a segítségedet kérni a fórumon találtunk egy linket a 2011kefalonia.galgoczyarpad.fotoalbum.hu - t. A 606 - os kép és a következő 10-15 db kép hol készült?? Jövőre is szeretnénk újra Kefaloniára utazni és autóval tervezzük kicsit körbejárni a szigetet. Ezt a strandot nem szeretnénk kihagyni mert nagyon megtetszett. Ha nem kimondott strand akkor melyik városhoz van közel vagy a sziget mely részén található? Köszönjük előre is a segítségedet. Szia Peti és Timi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 423 424 425 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu