A pótkerék az emelővel együtt kötelező tartozéka az autónak. Bár ilyen dolgokat nem szoktak ellenőrizni a rendőrök, de műszaki vizsgán már fényképezik is a meglétét.
Akar a fene politizálni, csak hát pont a napokban akartam váltani "jó" magyar forintocskát! Hát így most várok egy kicsit, hátha elmullik a "hülyeség" pénzügyi hatása!!! Csak hát sajnos nem csak a váltásra volt hatással a tegnapi "benyögés", hanem a devizahitel aktuális havi törlesztő részletére is! Ne de nem baj, legalább addig nem hallom a sok hülye politikus marhaságait amig görögben leszek.
Nem kötelező, soha nem is volt egyik sem!!! Vizsgán azért nézik, ha van, akkor viszont meg kell feleljen az előírásoknak. Mint mondtam, manapság az új autókhoz sokszor egyiket sem adják, aztán mégis átmegy a vizsgán.
És ezt nem hasraütésből mondom!!
Csatlakozom, tőlem se!
Viszont,ha mindent vinnénk amit valaha valakitől kértek akkor..........
Nem akarok, szivatni senkit, de akitől olyat kérnek a rendőrök,ami hivatalosan nem kell,azt valószínűleg madárnak nézik valamilyen ok miatt.
Egyébként engem állítottak meg rendőrök és a jogsit és az útlevelet kérték.
Megnézték megköszönték és ennyi. Aki rendszeresen jár ki és NK jogsit vált azon csodálkozok és szeretném megkérdeni,hogy hol és ki kérte,meséljen a részletekről ,mert érdekel lehet mást is.
Én is csatlakozom, a mi autókban sincs pl. pótkerék. Gyárilag nem adtak hozzá, úgy hogy kérhetik!
Mi kétszer voltunk görögbe autóval, egyszer se állítottak meg, nem volt gond. Ha valaki ettől fél akkor induljon el este, és akkor kisebb az esély, hogy megállítják.
Idén megint autóval megyünk!
Nem igazán akarok ilyen hülyeségen vitatkozni, de az autónak meg kell felelni az aktuális "üzemeltetési feltételeknek", ezt országonként rendelet írja elő (a számát nem fogom megkeresni). Ez tartalmazza a pótkereket is. Ha az autót gyárilag defektjavító készlettel vagy defekttűrő szerelték fel és ez a Tipusbizonyítványában szerepel, akkor nem kötelező. Nyilvánvaló, hogy a Macedon rendőr nem fog így belemerülni, mint mi, de minden szabálytól függetlenül nem érdemes anélkül elindulni (szerintem). Nincs az a defektjavító készlet, főleg nem defekttűrő kerék, amivel nekimennék a szerb éjszakának.
Mi pótkerék nélkül neki sem vágnánk...Már itthon is volt defektünk nem még ha valahol külföldön kapnánk defektet.A poroltó miatt megnyugtattatok így már nyugodtabb vagyok!Pár óra és indulunk:)
"ezt országonként rendelet írja elő (a számát nem fogom megkeresni). Ez tartalmazza a pótkereket is. "
Pedig kíváncsi lennék arra a rendeletre!! Alapvetően a Bécsi Egyezményről van szó, az ezt aláíró országokra azonos előírások vonatkoznak, ebben szó nincs pótkerékről.
Sehol sem mondtam, hogy bárki pótkerék nélkül induljon el, de annak akinek nincs és nem érzi szükségét _félrevezetés_ az a kijelentés, hogy kötelező!!!! Időnként némelyeknek meg kellene gondolniuk, hogy kijelentéseiknek valóban van-e alapja. Egy pillanatig sem kétlem a jószándékot, de ettől még egy "néphit" nem válik valósággá.
Én is csatlakozom, a mi autókban sincs pl. pótkerék. Gyárilag nem adtak hozzá,(??) úgy hogy kérhetik!
Hát ha adott,ha nem adott a gyár a kocsihoz pótkereket(?)én vinnék, ha kérik, ha nem.Saját érdek diktálja,hogy anélkül elindulni nem szabad!!!El sem tudom képzelni. '68 óta vezetek,de anélkül felelőtlenségnek érzem a pótkerék nélkülözését, pláne egy hosszabb útra.Ez nem is lehet kérdés,hogy kell-e v.sem...
Mondjuk ezt a pótkerék kérdést tényleg jó átgondolni, fő a biztonság!
Tudnék sztorit mesélni, hogy mért kell a pótkerék. Volt olyan ismerősöm aki kivette a pótkereket, hogy beférjen a mélyláda meg a csomagok a kocsijába, mondanom se kell, hogy kinek lett defektje bulgáriaba, amikor eltereltek minket valami hegyi útra. Na neki nem csak a gumija, de az agya is defektes volt.
Nem kötelező, de ha a szerpentinen, fent a hegyen a kőomlásoktól kapsz e defektet, akkor ne hibáztass senkit. jaa... és ne is várd el, hogy megálljon valaki segíteni!