(Szerintem nem nagyon illik komplett e-maileket közzétenni. )
Egyébként a neten találhatók fakultatív programok (akár fórumban visszaolvasva is, mert akkor tudhatja, hogy nagy eséllyel mire számíthat), ár és napok tekintetében meg érdemes kint körbenézni, és nem foggal-körömmel ragaszkodni ahhoz, amit x javasolt. Ezen felül érdemes a buszmenetrendet is áttanulmányozni, valamint autóbérlésre hajló egyéniség esetén térképpel és számológéppel felszerelkezve még itthon, indulás előtt kalkulálni egyet.
Valahová egyszer már belinkeltem a legnépszerűbb turistahelyek belépőjegyárait, de ÍME még egyszer. Irányadónak tökéletes, aki tutifix aktuális infora vágyik, egy e-maillel kiderítheti.
Bocs Hotim, hogy csak most válaszolok. Igen, mi az Eleanában leszünk, megfogott a közvetlen parti környezet Toloba először megyünk, bár már évek óta látogatjuk göröghont, most ez a hely került sorra Az eddig tapasztalataid alapján mely fakultatív programokat ajánlod? Ahogy nézegettem az Epidauroszi színház látogatást és a Korinthoszi csatorna áthajózását szétszedték két különböző programmá..pedig pont ez a két dolog, ami érdekelne. De majd ott a helyszínen meglátjuk mi az aktuális kínálat, aztán úgy egyszerűbb lesz dönteni.
Amennyiben neten foglaltam a grandnál az utazást az indulás előtt küldenek még valami részvételi jegy, vagy igazolás félét?
Ha online foglalsz, az összeg utalása és beérkezése után a Grand megküldi a számlát és ennyi. Én ezt szoktam magammal vinni,de eddig még sosem kérték tőlünk. Az idegenvezetőknek megvan a saját névlistájuk.
Hogy mit ajánlok? Amikor először voltunk Toloban, a déli fekvés és a látnivalók miatt esett a településre a választásunk. Nem bántam meg. Nagy imádat lett belőle. A látnivalók között nem igazán tudnék dönteni, csak sorrendet felállítani. Epiduroszt, Mykenet mindenképpen látni kell. (Ide tavaly ősszel már kocsival is elmentünk újra.)
A Korinthoszi-csatornán való hajókázás is óriási élmény volt. Athénra nem tudom mennyire vagy kíváncsi vagy esetleg jártál is már ott? Én toloi fakultatív során voltam először Athénban. Az Akropolisz nekem egy gyermekkori vágyódás volt. Aztán amikor végre ott álltam.... . Új Akropolisz Múzeum szintén "kötelező" volt nekünk. A megvásárolt belépővel egyébként több helyet is lehet látogatni (Zeusz templom, Dionysos színház..) Ez a kirándulás ízelítőnek nagyon jó, de mindenképpen többet kell látni a városból .
Ami nekem még nagyon tetszett az a Hydra-Spetses hajóút. Hydra egy igazi gyönygyszem.
Nafplioba pedig nagyon könnyen el lehet jutni busszal (Bourtzi-erőd, Palamidi vár). Gyakran járnak és a jegy sem volt drága. (ha jól emlékszem valamivel több, mint 1 euró).
Az idei évben (Ági a kinti idegenvezető írta talán itt a fórumon) pedig terveznek utat Olympiába, ha meglesz hozzá a létszám. Ide mi mindenképpen el szeretnénk menni, a többi meg majd spontán alakul .
Végül egy kis kedvcsináló (korábban már belinkeltem ide). 2 hét múlva az összes csodájával együtt részesei lehetünk
Köszönöm. Nem nehéz ott szép képeket készíteni, ahol nagyon jó az "alapanyag" .
Igen, újra Toloba megyünk és 2 hét múlva már ott leszünk . Schumyék is abban az időpontban jönnek,mint kiderült ugyanazzal a felszállási hellyel, mint mi.
Már nagyon várom, egyfajta levitációs állapotban vagyok már ég és föld között . Még sosem sikerült 2 hétig egyhuzamban szabadságra mennem....ráadásul Görögországba......Toloba .
Igen, már most én is kezdek rájönni, hogy egy hét Görögországban nem elegendő semmire az égvilágon. Főleg ott, ahol ilyen rengeteg a látnivaló. Idén én is több időre szándékozom kimenni.
Epidaurosz azóta is kísért álmaimban - pozitiv értelemben természetesen, fantasztikus hangulata van annak a helynek.
Egyszer nekem is vissza kell mennem, mert Olympiát még nem láttam.
Szia Schumy!
Igen, tudtommal lehet menni tömegközlekedéssel Epidauroszba, Nafplionból indulnak a buszok, tehát előbb át kell menni oda. Kb 30 km a Tolo-Epidaurosz távolság, szóval biztosan járnak normálisan a buszok (már amennyire a görög buszközlekedés normálisanak számit:)), de sajnos én menetrendet nem találtam.
Tuti van, csak én vagyok béna.
De egyébként ha már kint leszek, Ágiék ilyenekben is tudnak majd segiteni.
De egyébként ha már kint leszek, Ágiék ilyenekben is tudnak majd segiteni.
Csak azért, mert nem mind arany, ami fénylik, beidézném a 2010-es emlékemet a kinti "segítségről", Korinthosz tükrében:
a hajoallomas kicsit messze van a buszmegallotol...az jo kis tura lenne nyaron, onnan max taxival tudsz lemenni...
Tehát érdemes több helyről is információt gyűjteni, és aztán a józan paraszti ész és a helyesen felmért erőnlét alapján dönteni (nem elfogadni feltétel nélkül, amit egy idegen ember mond) - mert én pl. ebben az esetben a térképnek hittem, így sétálhattam a csatorna partján, hajózhattam olyan csoport nélkül, akikkel össze lettem volna zárva egy napra, fürödhettem a torkolatnál, és mindezért még jutalékot sem kellett fizetnem senkinek.
Pontikos, persze, hogy több helyről kell infot gyűjteni!
De gondoltam, hogy ez buszmenetrendről, vagy hasonlóról ők jobban, esetleg frisebb tájékoztatást tudnak adni. Nem fakultativ kirándulásra gondoltam, csak puszta szóbeli segitségre.
Mi anno csak a Hydras hajóutra mentünk el velük, de bármilyen bajunk volt, vagy kérdésünk, mindenre készséggel válaszoltak - legyen az a legapróbb, legbutább érdeklődés is.
Mi sem vagyunk fakultatív pártiak. De nyilván azért, mert autóval megyünk mindig, igy könnyebb a dolgunk.
Pontikos, persze, hogy több helyről kell infot gyűjteni!
De gondoltam, hogy ez buszmenetrendről, vagy hasonlóról ők jobban, esetleg frisebb tájékoztatást tudnak adni.
Persze, értelek, a példa csak azért volt, hogy nehogy más mindenképpen lyukra fusson, mert valamire valaki azt mondja nincs/nem lehet, és ő csak simán elhiszi, holott van/lehet.
És, ha valaki megteheti, hogy nem ragaszkodik a magyar nyelvhez, akkor sokkal jócskán megnőnek a lehetőségek.
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne, a Palamidi várhoz közlekedő busz idei menetrendje (forrás: FB, Visit Nafplio)
Visit Nafplio
Timetable until 30/6: departure from train station (harbor) 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00. From 01/07: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00. Palamidi usually closes at 20:00 in the summer.