Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 426 427 428 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Mediterraneo | #195815 Üzenet | 2012-10-08 20:15:01 | Válasz a #195813. hsz-ra
Sziasztok!

Tudom, benneteket, fiúk, nem érdekelnek a pomponos cipők és egyéb szuvenírek, és nem is feltétlenül ebbe a topikba való, főleg, mert van szuveníres topik is!!! És bizony van olyan fórumtársunk, akit ez (is) érdekel. Maartita! Nehogy megorrolj Kónyura! Inkább keresd meg a szuveníres topikot, ahol bőven találsz kavicsokat, homokot és olyan holmit is, amit a boltban lehet venni icon_smile.gif icon_idea.gif

Üdv mindenkinek!
  Tapodyt | #195819 Üzenet | 2012-10-08 21:08:03 |
Mindenkinek küldenék egy kis igazi nyugit,sajnos a technika még ellenem van nem bírom feltenni ide.

https://picasaweb.google.com/l.....directlink
  Kabuci | #195833 Üzenet | 2012-10-09 19:41:18 | Válasz a #195364. hsz-ra Előzmény #195364
Kedves Hajna74 !!
Abszolút egyetértünk Veled abban,hogy számunkra is Zakynthos sokkal szebb volt !!! Pedig mi is 12 napra béreltünk autót,rengeteget mentünk, láttunk! Mi Zakynthoson Vasilikosban voltunk a Hotel Celiában,ami közvetlen a tengerparton van egy pínea erdő közepén. A közelben semmi sincs (tehát muszáj valami járművet bérelni), néma csend volt , a tenger zúgására aludtunk el minden nap. Csak ajánlani tudjuk ! A Myrtos hol van a Navaggiótól ??? Mindenki a Myrtostól van elájulva, holott a Navaggión istenit tudtunk fürdeni,igaz nincsenek napágyak, méreg-drága büfé, stb....
Mi a közelben lévő Dafni beach-re jártunk fürdeni, az pont nekünk való, vannak kis fák, ha iszol egy sört, már ingyen fekhetsz a napágyon, egyszóval nem tömeges sorba állított napágyak vannak, hanem olyan
balatonos a hangulat. Persze ahányan vagyunk,annyi vélemény...ez természetes !!! Szép emlékeink vannak Kefalóniáról is, lehet, ha azt láttuk volna először, akkor más lenne a véleményünk.
Tervezzük a jövő évi utazást !!! Most még van rá időnk...........
Mindenkinek üdv !!!!!!
  Zsokri | #195838 Üzenet | 2012-10-10 09:03:27 |
Természetesen ahányan vagyunk, annyi vélemény, íme az enyém:
Csak azért, nehogy valaki elbizonytalanodjon, ha elkezd visszaolvasni...

Szerintem pedig Kefalónia sokkal szebb Zakyntosnál. Természetesen nem vitatom, hogy kinek a pap kinek a papné: sőt azt is elismerem: mivel Zakyntos last minute út volt - tehát a település választás nem igazán szabad volt, hanem ami maradt - és nem volt időm rákészülni, ezért nem láttunk olyan sokat belőle.
Tipikusan görögnek egyiket se mondanám, bár azt hiszem arról is megoszlanak a vélemények, hogy kinek mi a tipikusan görög: és azt valószínűleg már a tenger mellett nem annyira találjuk meg, mint az eldugott hegyi falvakban.
Ettől függetlenül Zakyntos sokkal koszosabb- szemetesebb, turistásabb és lehúzóbb volt, mint Kefalónia, ahol bármerre is tértünk le az útról, hihetetlen öblöket fedeztünk fel.
Nekem is nagy élmény volt a Navagio, azt hiszem akkor láttam először ilyen kéket, de nyilván ide nem fognak napágyakat tenni....
Myrtoson a napágyaktól függetlenül is el tudtunk vonulni, s engem lenyűgözött az a robaj, amivel a kerek köveket hozzácsapta a parthoz, majd azok méltóságteljesen visszagördültek a vízbe... Hihetetlen visszhang volt, én azt hittem nagyon elcsépelt lesz az egész, de nekem nagyon tetszett.
Nem áll szándékomban Zakyntost lehúzni, és ha úgy adódna, hogy csak oda mehetek, akkor biztosan megtalálnám ott is szépet, s másodszor már ügyesebb lennék, de ha választani kéne, nem is kérdés.....
Remélem sok embernek kedvet csinálunk ehhez a szigethez, de azért csak akkora mértékkel, hogy ne veszítse el ezt az arcát icon_smile.gif
  Melus16 | #195840 Üzenet | 2012-10-10 09:55:15 |
Most már úgy érzem, nekem is kell mondanom véleményt icon_lol.gif
De ez, nehéz, főleg azért mert szerintem, a körtét nem lehet összehasonlítani az almával. Sokan erre esküdnének, sokan a másikra, ugye, mert nem vagyunk egyformák.
Eddig volt szerencsém mindkét szigeten két hetet eltölteni, és nagyjából hasonló módon tölteni ott az időt.
Zakynthosra azt mondanám, hogy talán turista-barátabb, mert a méretei miatt, már egy hét alatt is nagy része bejárható. Sokkal hamarabb kap egy teljesebb képet az utazó.
Ezzel szemben Kefalonián menni kell, sokat. És ez rengeteg időt vesz el, a nyaralásból. Viszont megéri, mert csodálatos a sziget, nincs két egyforma hely. Kefalonia nem adja könnyen ki a titkait, és épp ez a jó benne. Két hét után, nem mondhatom el, hogy mindent láttam, amit akartam, maradt némi hiányérzetem.
És hát a két öböl közül melyik a szebb? Magam részéről egyik szigeten sem ezeket választottam kedvencnek. Mert mindkettőn tömeg van, és teljesen lényegtelen, hogy vannak-e napernyők is mellé.
De, mindkettőn lehet találni csendesebb sarkot, ahol lehet kicsit gyönyörködni.
Myrthosnak már a látványa is lenyűgöző, és hát a méretei sem kutyák.
A Navagio szintén mesés látvány, fentről. De nem természetes, nem valódi. Mekkora ötlet volt, odacibálni azt a rozsdás roncsot, és mindjárt lett valami látványosság a kis üres öböl közepén. Mára már ez az első kép, ami beugrik az utazónak. Érdekes, nem?

A beszámolómra számíthattok, lesz majd, hamarosan....
  Kónyu | #195841 Üzenet | 2012-10-10 12:49:21 | Válasz a #195840. hsz-ra Előzmény #195840
Zakynthoson 2 dolog van, amit érdemes megnézni: a Navaggio Bay és a Blue Caves (Kék barlangok), de mindkettő könnyen megtekinthető Kefalloniából egy fakultatív hajóúton. Mi is megtettük, annyi éppen elég volt belőle!
Én magam nem voltam teljes nyaraláson ott, sajnos a fiamék igen, az Ő tapasztalata is az volt, hogy koszos volt, a víz átláthatatlan a déli oldalon, a parti sáv keskeny, turistáktól zsúfolt és mű az egész, Nekik is csak a hajóút által érintett részek tetszettek. Mások is lebeszéltek róla, akiknek adok a véleményére, és sokak rábeszéltek Kefalloniára (nem volt nehéz). Az én módszerem, ha találok egy anyagilag is elérhető utat (persze görög szigetről beszélünk!), akkor utánanézek a Google Earth-ön, hogy pontosan hol van, milyenek a strandok, falvak, vannak-e egyéb természeti látnivalók. Aztán az így fellelt fotók alapján tovább keresgélek a neten leírások, beszámolók után, majd a megfelelő fórumot is végigolvasom, kijegyzetelve (copy & paste) az engem érdeklő dolgokat, és az alapján döntök. Így történt, hogy rövid úton ment a kukába Zaky, tettem ezt úgy, hogy pozitív diszkriminációval éltem irányában, mert anno egy utazási irodában kiplakátolt Navaggio Bay-t megpillantva lettem szerelmes Görögországba. persze az régen volt, úgy 25 éve, amikor még a net nem olt segítségemre, így az első években 2x is befizettem Zakynthosra, ami mindkétszer elmaradt érdeklődés és jelentkezők hiányában. Azóta már örülök, és az Isteni gondviselésnek tudom be, mert helyette fedeztük fel anno Lefkadát, és azóta derült ki számomra, hogy Zakynthos az én igényeim szerint nem opció. Másnek persze lehet szerelme, de én ismerve magamat, már nem vágyom oda. Akik szeretik, élvezzék, ezzel nincs is semmi baj, nem is kell összehasonlítani őket, legfeljebb azért tesszük néha ezen a fórumon is, mert valaki e kettőből választana, akkor többnyire Kefalloniára beszéljük rá finom érveléssel. De ezt itt tesszük a KEFALLONIA fórumon, nem rohangálunk a Zakynthos topikba!!!
Aki Zakynthos rajongó, lehetőség szerint érdemes ott áradozni a szigetről, itt nem sok értelme van, ez a topik nem arról szól!
Az én tömör véleményem: Kefallónia fényévekkel szebb és érdekesebb sziget, mint Zaky, és ha már, akkor bőven elébe sorolhatom Szantorinit, Thassost, Lefkadát, Kalymnost, Lerost, és még több tucat görög szigetet - de az már egy másik topik icon_biggrin.gif
  Kónyu | #195842 Üzenet | 2012-10-10 12:52:21 | Válasz a #195841. hsz-ra Előzmény #195841
topikba=topikban
  Melus16 | #195843 Üzenet | 2012-10-10 14:30:15 | Válasz a #195841. hsz-ra Előzmény #195841
Érdekes ez, a koszos part-nem koszos part téma is. icon_wink.gif icon_lol.gif
Mert szerintem nagyban függ attól, hogy ki mikor látogat meg egy-egy szigetet.
Én nótórius nyár végi, ősz eleji utazó vagyok, több okból, de nekünk ez vált be.
És amikor ott jártam Zantén, minden part tiszta volt, természetes és mesterséges hulladéktól mentes. Agios Sostisnál van keskeny part, ezt épp csak egy pillantásra méltattuk, mert tényleg hátul kullogott a sorban, amikor a szépséget osztották. icon_smile.gif

Ez ugyanígy volt idén Kefalonián is. De, júliusi képeken elég piszkosnak tűnik pl. a Petani beach, amit én kristálytisztának láthattam. Vagy, az Atheras beach-et is említhetném. Ez is szép tiszta volt, holott egy hónappal előbb nem volt az.
Ezeken a helyeken jókor voltam. icon_lol.gif

De pl. Thassoson nem volt ilyen mákom, ott a meseszép Paradise beach nyújtott rettenetes látványt.
De ettől még tudom, hogy milyen szokott lenni, máskor. icon_lol.gif
Azt gondolom, hogy minden helynek megvannak a maga szépségei, és sajnálnám, ha nem jártam volna akár Zantén, akár Thassoson, vagy épp Kefalonián.

Mert mindegyik sokkal többet kínál, mint amit először észre veszünk belőle.
Kónyu, hidd el nekem, ha jártál volna Zantén Te is több szépséget láttál volna benne. Mert képes vagy rá, icon_lol.gif meglátni a szépséget!
Jó, nem annyit, mint Kefalonián, de láttál volna, abban biztos vagyok! icon_lol.gif
  Kónyu | #195847 Üzenet | 2012-10-10 22:17:01 | Válasz a #195844. hsz-ra Előzmény #195844
Andriska!
Annyi hülyeséget hadoválsz itt össze, hogy se időm, se kedvem foglalkozni érdemben veled. Ez nem vevőszolgálat, ne követelőzz!
Annyi fáradságot sem vettél, hogy az első hsz-ed utáni válaszokat elolvasd, majd értelmezd, és nem tudni, melyik okozta a nehézséget!
  Kónyu | #195848 Üzenet | 2012-10-10 22:21:29 | Válasz a #195844. hsz-ra Előzmény #195844
Ja, és ha nincs időd, ne fórumozz!
  Zsokri | #195854 Üzenet | 2012-10-11 09:21:00 |
OFF
Kedves András!
Visszakerestem az első hozzászólásodat - mert még arra sem vetted a fáradtságot, hogy visszakeresd azt, amire folyamatosan hivatkozunk.
Ez emígyen szólt:
"sziasztok!
mink a családdal jövöre mennénk lefkadára ,hová érdemes el látogatni ha ki megyünk és mit érdemes meg nézni.
melyik utazási irodát ajánlanátok ?"
Úgyhogy egyszerűen nem találok szavakat arra, amit Te itt fórumozás címén művelsz. Miért segítene neked bárki is, hiszen nem olvasod amit írunk, de még azzal sem vagy tisztában, hogy te mit írsz. Nem Kónyu tájékoztatott félre, hanem te estél be rossz helyre, és máshol akár
leharaphatnák a fejedet, itt még segítséget is kaptál. Ehhez képest neked áll feljebb és folyamatosan fikázod azt az embert, aki nagyon sokat hozzátett ehhez a fórumhoz.
Természetesen előfordul, hogy valakinek kevesebb ideje van, senki se azt várta volna tőled hogy az összes oldalt visszaolvasd, de az azért elvárható lenne, hogy pár napig visszamenj, ha már segítséget kérsz. Én is felajánlottam egyébként, ha konkrét kérdés van, akkor jöhet. Így viszont megoldod ahogy tudod.
ON Kefalónia icon_smile.gif (és egyéb szigetek összehasonlítás mint olyan)
Az az igazság, hogy nem árt néha ilyen eszmefuttatás, mert velem is sokszor fordult elő, hogy több hely között hezitáltam, és nyilván egyik helyen az egyik, másik helyen a másikról van szó. Bár ilyen szempontból a szigetkombinációs topic szuper, mert ott azért óhatatlanul is összehasonlítják a tapasztalatok alapján.
Két települést sem könnyű egyébként megmérettetni, mindenkinek más az igénye, homokos/sziklás part, pancsolás/búvárkodás, nyugalom/nyüzsgés zöld/kopár stb.
Két sziget esetén mégnehezebb a dolog, azt például teljesen felesleg is lenne, hogy egy Kiklád szigetet hasonlítson az ember egy Jón szigethez.
De mondjuk már egy szigetcsoporton belül azért mehet az ütköztetés icon_smile.gif Persze ehhez az kell, hogy valaki ne csak a szálláshelyéül választott települést lássa, mert akkor igencsak fals eredmény születhet.
Melus is mérvadó ilyen szempontól, állandóan mennek icon_smile.gif
Jómagam Korfun, Zakyntoson és Kefalónián jártam, s az első kettőn sokkal kevesebbet mentünk, mint most. Meg persze mindig számolok a változókkal, konkrétan előfordult, hogy a nyaralás alatt a part egyszer habos-szutykos volt, egyszer meg tiszta. Ettől függetlenül ez utóbbi összevetésében tudom csak mondani: bár tisztában vagyok azzal, hogy a kavicsos-köves partok általában tisztábbak, Zakyntoson nekem inkább sarasnak vagy nem is tudom milyennek- tűntek, míg Kefalónián még a tömegek által ellepett (főszezonban) homokos Makrys Gialos is kristálytiszta türkizes színben pompázott. Plusz Zakyn mindenhol szemét volt, eldobálva - s most nem csak Laganasra gondolok, mert az brutál. Nem tudom milyen az az "igazi görög-érzés" a fanatikusok biztosan mondanák, hogy csak valami eldugott kis szigeten, egy hegyi faluban található ez meg, ezt készséggel el is hiszem. Igazából egyiket sem találtam olyan nagyon-nagyon görögnek, mégis Kefalónia sokkal szimpatikusabb volt. De szerencsére ezek a dolgok szubjektívek, és a saját elvársunkon túl a körülmények összejátszásától is függ, hogy "mit hozunk haza". Örülök, hogy a tavalyi - pici csalódás után nem adtam fel a Jón szigetekbe vetett hitemet, és így ezt a szépséget nem hagytam ki. Annyi hely van, hogy most már megnéznék egy 'igazi' görög szigetet, de lehet nem nekem való a sziklás,kopár szeles táj, s visszatérünk még ide.
  Kónyu | #195859 Üzenet | 2012-10-11 11:07:44 | Válasz a #195854. hsz-ra Előzmény #195854
Itt az uborkaszezonban elfér még egy kis OFF, zsokri. Ezért idebiggyesztem, hogy görögösség tekintetében nekem eddig Kalymnos, és Thassos vált be legjobban, bár ha keresi az ember, mindegyik szigeten belefuthat icon_smile.gif Thassosos is 1-2 hegyifalu, mint pl. Theologos! Persze a tudorok szerint Kréta belső részei az igaziak, de mi ott még sajna nem jártunk.
Zakynthosról meg még annyit, hogy egy nálunk élő görög srác mondta először pár éve, amikor még tervbe volt véve, hogy már nem a régi, Ő már nem ajánlja egyetlen magyar barátjának sem.
  Kónyu | #195861 Üzenet | 2012-10-11 11:17:11 | Válasz a #195854. hsz-ra Előzmény #195854
zsokri!
Azért András 2. hsz-e sem volt akármi icon_smile.gif
Konkrétan ennyi volt: "sdad".
És ezt még fokozni tudta icon_biggrin.gif
  Zsokri | #195864 Üzenet | 2012-10-11 12:47:24 | Válasz a #195861. hsz-ra Előzmény #195861
icon_smile.gif Én is ebben reménykedem, hogy csak életben tartjuk a fórumot, természetesen nem teljesen elszakadva a témától....

Krétáról nagyon sokat hallottam, elég nagy falatnak látszik, s mivel nem adom alább két hétnél, ezért kérdéses mikor valósítható meg.

Az az igazság, hogy tényleg elbizonytalanodtam ebben a görögös-nemgörögös témában. És teljesen őszintén mondom, nem vagyok abban sem százszázalékos, hogy a teljesen fullra autentikus görög-kopár-szikár-büszke-dolog nekem annyira bejönne... Sokat változtam már igényekben - bár szegény Parália sosem szerepelt a vágyott célok között - de mindig más kelti fel az érdeklődésemet. Szumma szummárum egyébként, Kefalónia nem okozott csalódást egyáltalán, szerintem nagyon szép, s bár mindenkinek ajánlom, azért nagyon bízom benne, hogy ennél jobban nem fog "lefeküdni" a turistáknak.
Mindenesetre ha visszamennék, lehet megpróbálkoznék egy Kefalónia-Lefkada kombóval icon_smile.gif De erről majd úgyis privát kérdezlek icon_smile.gif Azért ismerőseink, akikkel kint találkozunk igen magasra rakták a lécet azzal, hogy első útjuknak választották: sok helyre szeretnének eljutni, de már tervezik a jövő évi utat ide icon_smile.gif Egyébként tényleg tök más érzés egy teljesen ismeretlen helyre menni - pedig fényképen már minden pontot láttunk legalább ötféle pozícióban - mint egy olyan helyre, ahol már jártál, és tudod mit szeretnél, ismerősök a bokrok, nem hajt a tatár, hogy mi az amit mindenképpen ki szeretnél pipálni.... Nekem emiatt piszkálja a fantáziámat nagyon, mert idén szerintem túlhajtottuk magunkat, s egyszerűen fáradtak voltunk csak úgy leülni egy partra és hagyni, hogy teljesen az idő..... De ezt Te nálam ezerszer jobban tudod! Csak ne lennék kíváncsi annyi minden másra.... icon_smile.gif
  Kónyu | #195881 Üzenet | 2012-10-13 16:43:52 | Válasz a #195864. hsz-ra Előzmény #195864
Megpróbálok nem nagyon OFF lenni, ezért most Kafalloniához kapcsolódom: szóval nem szeretek nagyon elmászkálni egy adott szigetről, főleg azért, mert éppen elég látnivaló akad helyben is, akkor minek pénzt és időt pazarolni a nyaralásomon, valamint épp azért, amiről Te is írsz: Görögországban már sikerül úgy kihasználnunk a 2 hetet (annál kevesebbre nem vagyok hajlandó elutazni!), hogy az aktív mászkálástól a passzív tengerparti döglésig minden beleférjen, sőt a kettő ötvözése is, hiszen nincs annál felemelőbb, amikor pl. egy sziklára kiülve csak néz ki a fejéből az ember!! Az idei nyarunk egyetlen megoldatlan problémája éppen az volt, hogy ezt képtelenség volt megvalósítani a hely (helyek) méreteiből adódóan, ami bizony kis hiányérzetet is okozott számunkra! De jövőre újra egy görög sziget a cél (idén "önhibánkon kívül" ez elmaradt), ismét ismerős terepen, a leosztás 1 hét aktív autós kirándulás, a 2. hét pedig inkább pihi lesz.
Vagyis a lényeg, hogy ha nagyon nyughatatlan lélek vagy, és nem igényled, hogy 1-1 helyen hosszasabban időzzél, könnyen megoldható a Lefkada-Kefallonia kombó, de ha autós tapasztalatokra vágysz, jogsi hiányában tőlem segítséget ne várj. Viszont tippem van, hogy kihez fordulj ezgyben, úgy-hogy priviben jöhetnek a kérdések!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 426 427 428 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu