Kedves zsokri!
Köszönöm a 6411 levelet ott sok dolgot értetem meg a szigetekről és Zakyn.-rol én is sokat halottam hogy koszos és túl zsúfoltak a partjai .
Mi két sziget közt hezitálunk Kefalonia és Lefkada. De Eiga is Kefaloniát ajánlja nekünk.
Tényleg sokat dolgozok és sajnálom hogy csak keveset vagyok fent itt . Sok levelet olvastam el és sok jót írtak Kefaloniárol .
Eiga | #195920 | 2012-10-15 10:36:01 | Válasz a #195915. hsz-ra
Szia András
Én végig olvastam a fórumot és a beszámolókat.Nagyon hasznosak és jók.
Mi már nagyon sok helyen voltunk,minden helynek megvan a varázsa,mindenhol jól tudod érezni magad ha nem csak a hibákat keressük. Nem lehet véleményt mondani,egy olyanról ahol nem is jártunk,csak mert más embernek nem tetszett.Itt is olvastam jót és kevésbé jót.Családommal ezeken a helyeken jártunk /Stavros,Sarti,Neo pori,Korfu,Santorini,Tolo,Olympic beach-többször,Parga/ és nagyon szép volt minden nyaralásunk.Jó lenne ha valamit találsz,akkor írj nekünk,nem kell olyanokra figyelni,akik csak kötekedni szeretnének veled és velem.
üdv. Eiga
Eiga | #195921 | 2012-10-15 11:17:24 | Válasz a #195920. hsz-ra
Bocs
Ki maradt Zakynthos-Agios Sostis,ami szuper hely volt,csendes és lassan mélyülő homokospart,nem zsúfolt.
Szeptember végén jártunk Kefalonián. A Grand Toursal mentünk az utazás hosszú de kibírható. Szinte egyik határon sem kellett várnunk se oda se visszafelé. A Grand Tours buszokról annyit,hogy szerintünk kisebb hely van az ülések között mint mondjuk az Apollon Travel buszain. Szombaton reggel 10-kor már a szálláson voltunk és nem is kellett várni a szobánkra. Visszaindulás pedig szombaton este fél6kor volt.Így még az a nap is a miénk volt szinte teljesen.
A Renieri apartmanban voltunk a célnak megfelelt talán annyi ,hogy lehet kicsit jobban szigetelt mert minden de minden áthallatszik a szomszédos szobákból (nem biztos,hogy ez minden szobánál így van). A wifi amikor mi használtuk mindig rendesen működött.
Az idő végig csodaszép volt és esténként sem volt szükség még egy vékony pulcsira sem. A kinti idegenvezető Marcsi tényleg mindenben segít és azon van, hogy mindenki nagyon jól érezze magát!!!!
Mi robogót béreltünk és simán tudtunk vele menni sehol nem volt gond az emelkedőket is könnyedén vette inkább az ember alsó felének kényelmetlen egy idő után . B-s jogsira egy 100cm3 –t kaptunk.Egy vacsora általában 20euróból jött ki de nyilvánvalóan mindenkinek mások az igényei.
Ha valakinek van valami kérdése és tudok szívesen válaszolok.
Jó tervezgetést mindenkinek a jövő nyárra!
Szia Pöcike!
Nagyon szépeket és jókat írtál nekem tetszett ,
Csak egy két kérdésem lenne a part milyen homokos,kavicsos vagy apró kavicsos? A víz lassan mélyült vagy hirtelen ? Mit érdemes meg nézni a környéken ?
Válaszodat előre is köszönöm.
A part kavicsos és szerintem hirtelen mélyül. A sziklákon túl ott apróbb kavicsos és ott lassan mélyül viszont mikor mi voltunk a sziklákon túl csak nudisták voltak. A part is elég hosszú lehet sétálni sokat.
Ott van a Roman Villa ami ingyen megnézhető ezek régi maradványok. A Mounda beachet mondják még sokan ott mi nem voltunk. Samitől nem messze a Melissani barlang mi itt egyénileg voltunk úgy 7euró a belépő (csoportosan azt hiszem 6euró) itt visznek egy kört csónakkal kb 15 perc nekünk nagyon tetszett.A Drogorati cseppkőbarlang mi ezt nem néztük meg.És még rengeteg látnivaló van de ezek mind messzebb vannak Skalatól ezért szerintem járművet mindenféleképpen béreljetek vagy ott vannak a fakultatív programok is.
Sziasztok!Akik a Hermesbe laktak azoknak a segítségét kérem!Melyik oldalt éri a délutáni tűző nap?Van-e mindegyik szobán szúnyogháló,mivel a Grandnak a honlapján nem írja.Ja és a lényeg,melyik szobából látszik a tenger?Köszönöm a segítséget!!!
Kedves tallér!
Mi idén a Hermesben voltunk, még frissek az élmények, így az alábbiakat tudom mondani:
Elsőként belinkelném a GrandTours vonatkozó szállásalaprajzás, ez alapján talán könyebben el tudom magyarázni:
Tehát: mi a 24-es apartmanban voltunk. A Nap az utcafront felől kezd sütni, így aki itt szeretne reggelizni, az esetleg bajban lehet. Nekünk két erkélyünk volt, mivel sarokszoba. Az egyik erkélyt tehát, ahová a 25-ös, 26-os szoba erkélye is néz, kb. 10 óráig árnyékos, utána már elérte a nap és egész nap sütötte, ez a déli oldal. A másik oldal felé ment le.
Tehát attól függően érdemes szobát választani, hogy mennyi időt-mikor szándékoztok kint tölteni. A tenger az utca felőli oldal magasabb emeletéről, esetleg a 26-osból látszik valamelyest, de szemben építkezés volt, úgyhogy nem tudom jövőre mi lesz a helyzet. Annyit tudnék esetleg a szobákkal kapcsolatban még segíteni, hogy pld. a 26-osban jóval erősebb a wifi-jelerősség, mint a mienkben volt. Volt szúnyogháló, és sötétítőfüggőny, meg redőny is. És a légkondit is muszáj volt igénybe venni, ezért a szoba hűvösségét nekünk nem befolyásolta, hogy merre nézett.
zsokrit meg tudom erősíteni a napsütéssel kapcsolatban, és abban is, hogy mindenhol van szúnyoghálós teraszajtó (a normál ajtón kívül).
Az a bizonyos félbehagyott építkezés pedig már évek óta így áll, szerintem még évekig így is marad Itt ez nem ritkaság!
tallér!
Egyébként van a Grand Tours-nak saját Kefallónia topikja, abban Marcsi, a telepített id. vez. szívesen válaszol az apartmanokkal kapcsolatos konkrét kérdésekre. Nagy ritkán ide is benéz, de jövő tavaszig már nem nagyon hiszem.
nekünk konkrétan az gondot okozott, hogy mikor felértünk a strandról, akkor kiteregessünk az erkélyre Brutális volt. De reggelizni tudtunk kint, késő este pedig szintén ki lehetett ülni. Mivel külön árnyékoló nincs, a redőny meg vaksötétet csinál, ha úgy akarja az ember, a légkondi meg kellemesen hűvöset - és szerintem kár ezen spórolni - ezért nem volt különösebben számunkra jelentősége. Tehát jelen esetben hiába sütött minket a legtovább, a szoba nem melegedett fel. Az jobban zavart volna, ha reggel odatűz, mikor reggeliznénk. De ha valaki strand után, hazaérkezvén szeretne kiülni, akkor az ne ezt az oldalt válassza. Kinek mi a fontos!
De hogy ne legyek nagyon OFF és ne vegyem el a jövőbeli Kefalónia-rajongók kedvét, ha elkezdik a visszaolvasást, ajánlanám ezt az oldalt - ajánlottam már anno, de hátha nem bánjátok újfent belinkelem: