Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 61 62 63   >
Üzenet
  Mediterraneo | #196232 Üzenet | 2012-11-02 08:41:58 | Válasz a #196231. hsz-ra
A sziget neve Kastellorizo.
a jelenlegi hivatalos neve Megisti, és a török partoknál kell keresni, lent, délen.
Eljutni oda csak Rodoszról lehet, hajóval vagy repülővel (pici 12 személyes gép jár - megnéztem icon_smile.gif)
Ha részletek érdekelnek:
wikipédia infók angolul: http://en.wikipedia.org/wiki/Kastelorizo
szép fotók: http://www.kastellorizohotel.gr/english/theisland.html
és: http://www.kastellorizo.gr

Talán meg kéne kérjem Joxot, hogy nyisson neki egy topikot!
  Messinia | #196241 Üzenet | 2012-11-02 19:27:36 | Válasz a #196232. hsz-ra Előzmény #196232
Köszi Medi! icon_smile.gif
Gyönyörű hely lehet, kicsit engem Hydrára emlékeztet igy a képek alapján.
Minél hamarabb meg kell néznem ezt a filmet...icon_smile.gif
  Kelemen77 | #196255 Üzenet | 2012-11-03 19:33:39 |
Sziasztok!
Prizma TV-n most megy: Idegölő - Görög film - Rodosz sziget - Magyar szinészekkel.
  Halaszer | #196265 Üzenet | 2012-11-05 10:34:59 |
Krisztácska, sajnálom, ha vírust találtatok, nekünk nem jelzett a gép, pedig jó kis vírusirtónk van.. azóta fertőződhetett az oldal? Mindenesetre szivesen elküldöm a filmet, priviben megbeszélhetjük a részleteket. Jó kis film, szórakoztató, és szól is valamiről.

Engem meg a Mediterraneo érdekelne, bár töltögetem, de 21 részletből áll... VAgy Te is ezt a Datásat találtad?
  Mediterraneo | #196266 Üzenet | 2012-11-05 11:09:56 | Re:
Messinia írta:
Köszi Medi! icon_smile.gif
Gyönyörű hely lehet, kicsit engem Hydrára emlékeztet igy a képek alapján.
Minél hamarabb meg kell néznem ezt a filmet...icon_smile.gif

Képek alapján Halkira vagy Symire emlékeztet, ami nem csoda, viszonylag közel vannak egymáshoz.
  Kelemen77 | #196268 Üzenet | 2012-11-05 11:40:04 | Válasz a #196265. hsz-ra Előzmény #196265
Sziasztok!
Nekem meg van. Vírusmentes. Probléma mentesen szereztem. icon_smile.gif
Privátban megbeszélhetjük.
  Gregsys | #196272 Üzenet | 2012-11-05 22:34:22 |
Sziasztok!
Nem tudom érdekel-e valakit, de van egy pár görög nyelvű Walt Disney filmem (Toy Story 1-2, Fel!, L'ecsó, stb.), illetve Madagaszkár 1-2, Jégkorszak 1-2, Asterix, Nils Holgersson, stb.
Gábor
  Krisztácska | #196283 Üzenet | 2012-11-06 14:49:13 |
Sziasztok!

Most már nekem meg van a Mediterraneo (magyarul) és sikerült a Shirley Valentine-t is megszerezni. Köszi a segítőknek icon_smile.gif

Ami hiányzik még:
Ellopták Jupiter fenekét,
Görög nyaralás olasz módra és a
Mikonosz királyai.

Remélem hamarosan teljes lesz a készlet és a szomorkás őszi, téli napokon lehet nézni. Jövő nyáron pedig a görögös hangulat élesben a helyszínen talál majd icon_smile.gif

Krisztacska
  Messinia | #196321 Üzenet | 2012-11-10 10:24:40 | Válasz a #196283. hsz-ra Előzmény #196283
Szia Krisztácska!
Megnézted már a Mediterraneot?
Tetszett? icon_smile.gif
  Krisztácska | #196327 Üzenet | 2012-11-10 18:58:40 | Válasz a #196321. hsz-ra Előzmény #196321
Szia Messinia!

Igen meg néztem. Ajánlani tudom mindenkinek. Nekem nagyon tetszett és gyönyörű környezetben játszódik. Először elijeszti az embert hogy hadi hajó, katonák, stb. de teljesen különleges történet kerekedik ki belőle és igazán szórakoztató a film. Szívesen sétálgatnék abban a kis faluban ahol játszódik. Hangulatos lehet manapság is.
Azóta a Shirley Valentine-t is láttam és az is nagyon tetszett. Kicsit fura benne a "fallal beszélgetés" - aki látta érti miről beszélek - de egyébként az is érdekes.
Nekem mind a két film a maga nemében különleges. Mind a kettő valami különleges világot/életet mutat be.

Szóval még egyszer, mind a két filmet csak ajánlani tudom.

Most találtam egy másik filmet is: Bazi nagy görög élet. A Bazi nagy görög lagzi folytatása. Remélem hamarosan azt is meg tudom szerezni. Nagyon rákattantam mindenre ami "görög". De hát ez már így van 20 éve, amióta először jártam e csodás országban icon_smile.gif

Krisztácska
  Messinia | #196336 Üzenet | 2012-11-11 14:12:05 | Válasz a #196327. hsz-ra Előzmény #196327
Szia Kriszta!
Megtaláltam a Bazi nagy görög életet, de ez egy 7 részes sorozat, kb. 30 perces részekkel, erre gondoltál? icon_smile.gif
Azt irták róla valahol, hogy nagyon vicces, jó kis sorozat egyébként.
  Krisztácska | #196376 Üzenet | 2012-11-13 19:42:17 | Válasz a #196336. hsz-ra Előzmény #196336
Szia Messinia!

Igen mi is azt találtuk ami több részből áll (Bazi nagy görög élet). Sajna nagyon lassan töltödik le a torrent oldalról. Még az Ellopták Jupiter fenekét c. sem jött le, csak csordogál. Türelmes vagyok. Azért remélem a jövő évi nyaralás előtt sikerül leszedni icon_smile.gif Addig is nézzük a már meglévő filmecskéket...

Mindenkinek jó film gyűjtögetést továbbra is icon_smile.gif

Krisztácska
  Kelemen77 | #196498 Üzenet | 2012-11-27 10:41:07 |
Sziasztok!
11.26-án 21 órakor a Film+2-n vetítették: Corelli kapitány ... filmet. Biztosan fogják hamarosan ismételni. icon_smile.gif
  Busaianiko | #196539 Üzenet | 2012-12-02 15:46:01 |
Akos Kirsch
A kirándulóknak már messziről feltűnt a közel kéthektáros romterület, vörös, fákat utánzó betonoszlopainak látványa, ahogy közeledtek Knósszoszhoz. A fákkal szegélyezett domb kedvelt, népszerű célpontja volt a turistáknak, sokaknak ez a hely máig talányosnak bizonyult. A vasbeton vázakból és a töredékekből újrafestett freskókból remélték, hogy megértenek valamit egy 3500 évvel ezelőtti kultúra szokásaiból, az ókori emberek mindennapi életének finomságaiból.
A mítoszok szerint Knósszoszban volt Minósz király labirintusa, ahová bezárta a Minótauroszt, neje, Pasziphaé félig bika, félig ember gyermekét. A szörnyet végül az athéni hős, Thészeusz ölte meg, hogy véget vessen a fenyegető Krétai uralomnak Athén fölött. Ugyanis kilencévente egyszer az athéniaknak hét ifjút és hét leányt kellett feláldozniuk a Minótaurosznak, Minósz királynak nyújtott sarcként. Susan Morrisonnak ez a történet volt a kedvence a görög mitológiából. Szinte gyermeki ujjongást érzett szívében, ahogy a ciprusok és olajfák alatt heverő romok között sétálgatott, miután a csoport kiszállt a buszból.
Johnnal sokat álmodoztak róla, hogy egyszer meglátogatják a várost. A nő számára egy álom vált valóra, csak azt sajnálta, hogy férje nem tartott vele. Amint tudomást szerzett róla, hogy régészek vizsgálják az építkezésnél feltárt falat, inkább csatlakozott hozzájuk. Történészként nem bírt ellenállni a késztetésnek. Susan hangot is adott méltatlankodásának, de végül legyintett, és inkább egyedül jött el a kirándulásra.
A tikkasztó hőség mellett másik két turistabusz utasait is el kellett viselniük. Oroszok, németek és más nemzetek képviselői bolyongtak az épületegyüttes maradványai között, őrök figyelő tekintetétől kísérve. Iliasz és Carlotta halkan beszélgetve sétálgattak, mígnem megálltak a jellegzetesen knósszoszi szarvszerű oltárnál. A nyomozó már gyerekkorában is szeretett olvasni az itteni bikaszimbólumokról és a város legfőbb épületéről, a palota egyéb titkairól. A palotát a brit régész, Sir Arthur John Evans fedezte fel, aki korábban megvette a területet, hogy ásatásokat végezzen rajta. Teljesen a maga ura volt, így saját elképzelései alapján felújította, és mai alakjára formázta a romokat, hogy megörökítse az utókornak. Rekonstrukciós eljárása során modern anyagokat – betont – is használt, amivel kivívta a szakmabeliek ellenérzését, noha ma már páratlan élmény látni az új életre kelt termeket.
– Mindig furcsa érzések keringenek bennem, ha ilyen helyeken járok – mondta halkan Carlotta, s a férfi kíváncsian nézett rá. – A nyári szünetekben apám számos olaszországi romhoz elvitt. Művészként csodálta azt az emberi találékonyságot, amivel megalkották a korabeli tárgyakat. Lelkesedése rám is átragadt, bár mindig egyfajta melankolikus érzés kerített hatalmába olyankor.
– Megértem – biccentett Iliasz. – Lenyűgöző látni a történelem ezen emlékeit, melyek lenyomatot hagytak az idő szövetén. Tinédzserként rengeteg könyvet olvastam a témában.
– Úgy beszél, mint aki többé nem tesz ilyet.
– Mert ez az igazság. Nincs rá időm. Nyomozóként egyéb dolgok kötik le a figyelmemet.
– Nem lehet könnyű dolga a rendőrségnél – fordult felé Carlotta. – Nem nyomasztó folyvást bűnözőkkel foglalkozni?
– Valóban az, de épp ezért megbecsülöm azokat az alkalmakat, melyek felejthetetlenek. Mint a mostani – hajolt közelebb a nőhöz a férfi, majd ajkaik egymásra tapadtak.
Miközben körülöttük a turisták tovább vonultak, ők csak álltak ott, élvezve a pillanat gyönyörét.
– Látom, nem habozol sokáig – mosolyodott el Carlotta a csók után.
– A kollégáim szerint határozott jellem vagyok – kacsintott rá Iliasz, majd követték a többieket a palotába, mely egykor a királyi rezidencia és egyben szakrális központ szerepét töltötte be.
A felső emeletre vezető lépcsőkön haladtak, majd a freskókkal díszített folyosó következett, megcsodálták néhány szentély maradványát, majd a trónteremben találták magukat. Annak idején, amikor Evans felfedezte a helyiséget, kaotikus állapotok uralkodtak, amiből arra következtetett, hogy egy földrengés okozta az épület pusztulását.
Szerencsére mindennek már a nyomát sem látták. Az alabástrom királyi trónus és a vörös falakon, liliomos mezőkön egymással szemben álló griffek látványát háborítatlanul élvezhették a látogatók. Susan Morrison elragadtatva járt teremről-teremre, elképzelte, hogyan élhettek egykor a palota építtetői és lakói. Néhány perc múlva azon kapta magát, hogy elszakadt a többiektől. A központi udvarra tévedt. A hatalmas tér nyújtott helyet a bikaugratás néven ismertté vált játéknak. Vakmerő sportolók álltak szemtől szemben a feldühödött bikával, majd szarvukat megragadva felszaltóztak, és átugrották az állatot. Az eseményt megörökítő képek szinte megelevenedtek a nő lelki szemei előtt. Egyszer csak felfigyelt valamire a sarokban egy díszbokor mögött. Hirtelen nem ismerte fel, hogy mit lát, ezért közelebb lépett, hogy másodpercek múltán földbe gyökerezett lábbal torpanjon meg. Egy férfi holtteste hevert a padlón. Szemei üvegesen meredtek valahová a távoli messzeségbe. Susan ismerősnek találta, rájött, hogy a megnyitó ünnepségen a férfi a zenekarban játszott. Mindez egy pillanat alatt futott végig a nő agyában, majd észrevette a hatalmas vértócsát, melyben a tetem feküdt átvágott torokkal. A vér beszivárgott a rések közé, s a bizarr látvány megtette a hatását.
Mrs. Morrison éktelen sikításban tört ki.

https://www.aposztrof.hu/index.....Itemid=187

Messinia | #196938 Üzenet | 2012-12-30 12:18:17 |
Sziasztok!
Na, most sikerült megnéznem a Mediterraneo c. filmet, és mindenkinek nagyon ajánlom, főleg, a vérbeli görög fanatikusoknak! Kifejezetten üditő, megmosolyogtató, ezeken a téli napokon, engem kifejezetten feldobott.
A kedvenc mondatom belőle, mikor az elején az olasz katona hozza magával a szamarát is, erre mondja neki a másik:
Mi a francnak hoztad, hiszen a görögök látják el az egész világot szamarakkal! icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu