Úgy, hogy mivel tud olvasni, elolvassa a hozzászólásokat. Rögtön az elején (3. hozzászólás) Kiscsillag ugyan ezt kérdezi, hogy egy hozzászólásba hogyan tud képet beszúrni. Jox megválaszolta a 4. hozzászólásban.
Látom nagyon unatkozol.
Tõled teljesen szokatlan módon ezúttal pimasz vagy...
Nem unatkozom...
Tapasztalatból tudom, hogy ez egy nem igazán hozzáértõnek kevés...
Én is megküzdöttem vele annak idején...
Fogalmad sincs, hány fórumosnak próbáltam, és segítettem priviben a képbeillesztésben (és másban is), s az egész oldalas magyarázat után is elszúrják, mert nem mindekinek természetesek bizonyos dolgok...
Tehát egyénileg fogunk utazni egy baráti házaspárral, akik még nem jártak Görögországban, két autóval, június elején Kateríni Paráliára, és a Peloponnészoszra.
Szokás szerint este indulunk Budapestrõl és így várhatóan következõ nap délelõtt Parálián leszünk.
Parálián van egy apartmanház a parttól a második utcában, ahol nem utazási irodákon keresztül mondhatni visszajáró vendégeknek adják ki a helyet. Néhány éve véletlenül vetõdtünk el ide. Egy német-görög idõs házaspár üzemelteti a házat még azt sem lehet mondani, hogy túl kedvesek, de korrektek, tisztaság és rend van, nekünk megfelel.
Ide megyünk, egy vagy két éjszakát itt töltünk,és innen megyünk tovább.
Valószínû, hogy útközben elmegyünk Delpfibe mert a barátaink még nem voltak ott, mi pedig az egyik legcsodálatosabb helynek tartjuk, és szívesen megyünk vissza.
A Peloponneszoszra a Rio hidon megyünk át, és mindenféleképpen a tengernél, a nyugati vagy a keleti parton keresünk majd bázis szállás. Mivel ez az idõszak még a szezon elején van bízunk benne, hogy találunk megfelelõt és, hogy az improvizáció beválik, egyrészt így van egy kis izgalma is a dolognak, másrészt látjuk, hogy milyen a hely fekvése, az ellátás, a hangulat, stb.
Két-három naponként megyünk a különbözõ területeket, Olympia, Taygetos, Mani, Mükéne, stb felfedezni, az elõre nem látható kitérõkrõl, eltévedésekrõl nem is beszélve.
A barátaink miatt legalább egy napot rá kell áldoznunk Athénra, vagy hazafelé útba ejtjük.
A többi napokon napsütés , tengerpart, evés-ivás, lázas semmittevés.
A két hét sajnos nagyon hamar el fog telni, de legfeljebb Parália terhére egy kicsit hosszabbítunk.
Parálián a terv 10-12 nap, és egy cél van, hazautazásról, munkáról egy szót sem!!!
Ide vezetett a makacsságom egyenlõre ennyit a tervekrõl és az álmokról.
Addig is olvasgatom az elõttünk járók beszámolóit, élményeit és erõsen bizakodó vagyok, köszönöm a jótanácsokat.
Nem rég találtam meg a fórumot,sajnos nis sok idõm,ezért nem is tudtam még végigolvasni,légyszíves segitsetek némi információval tud valaki infot Zakyntos konstantine Beach szállodáról milyen a kaja választék stb.
vagy Rodoszon Kolymbis Skyról.-elég sürgös lenne. Várom segítségeteket. Riti
Ez évi uticél Tolo lessz szeptemberben 1 hét .Ahogy olvasgatom a fórumot lassan rájövök hogy igen kevés idönk lessz a fürdésre mert annyi varázslatos képet láttam a környékéröl hogy talán 2 hét is kevés lenne mindent megnézni .Naphlion,Misztra,Monemvaszia,Hidra,Finokounda,Delphi,ajaj ezt mind látni kell a fórumozók szerint :)Tehát a megoldás napközben környéket járni ,este tengerpart fürdözés ,de majd ha ott leszünk amit már nagyon várok jobban átlátom a napi beosztást.
Szerintem olvasgass még egy kicsit - és ha lehet, figyelmesen, mert amit felsoroltál, annak a zöme nem éppen Tolo közvetlen környékén van. S pl. mit is akarsz Finikounda-val?
Hát ezeket irtam össze a fórumozók hozzászólásaibol .Egyébként térképet nézve nem mondhatod hogy ha autót bérelünk és Tolo a kiindulási célpont akkor ezekre a helyekre nem érnénk el?Vagy hajóval? De mindennképpen a fakultativ kirándulások lesznek az elsödleges döntési alapok.
Meg Delphi, Mistra, Monemvasía sincs éppen a szomszédban... A Tolo topicban is olvashatsz az elérhetõbb helyekrõl... Finikounda meg egy aranyos halászfalu a világ végén különösebb látnivaló nélkül, de pihenni szuper... Vedd komolyan a felkészülést, ha élvezni akarod azt az egy hetet! Hidd el, csak segíteni szeretnék...