Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Jox | #13690 Üzenet | 2006-08-11 06:01:23 |
  Barobi | #13694 Üzenet | 2006-08-11 08:23:09 |
Mivel a mi "egyszerû" MAGYAR jogsink is nemzetközi, így ezért fölösleges idegeskedni. Biztos, hogy a ZÖLDKÁRTYÁT kérték tõlük.
  Zenu | #13695 Üzenet | 2006-08-11 08:33:13 |
Kriszta35!

Mi is pont ezért hagytuk ki Szalonikit, mert lefelé amikor mentünk az elkerülõn akkora volt a forgalom, hogy a 3 sávos uton 4 sávon a 2 sávos utat pedig 3 sávon használták. Ez még nem is lenne gond, ha betartanák, hogy mindíg bal oldalról elõzünk, mert akkor szépen lehúzódom a leállósávra és had menjenek, de nem lehetett, mert ott is keményen elõztek! Finom volt! icon_smile.gif Amig még feltûnt, hogy a nagymotoron nincs rendszám a pilótán nincs bukósisak, a kismotoron pedig mind a kettõ megtalálható volt!
Illetve ami viszont nagyon dühített, hogy számukra a piros lámpa csak tájékoztató jellegû! Nem feltételezi, hogy meg is kell nekik ott állni! icon_smile.gif

Ami viszont vicces volt, hogy az elkerülõn úgy kilóméterenként álltak a "Matukák", hiénaként várva, hogy valaki csattanjon és azt gyorsan el tudják onnan tüntetni. icon_smile.gif Nagyon állat volt!
  Csutek | #13697 Üzenet | 2006-08-11 09:01:20 |
Ez a dolog a piros lámpával nagyon ismerõs. Rá dudálnak arra aki el mer indulni a zöld jelzésnél.
Amíg élek nem felejtem el, hogy egyszer láttam egy 4-5 éves gyereket kikötve a kisteherautó platóján. icon_eek.gif Gondolom már nem fért el az utastérben. ehhez képest semmiség, hogy nem használnak bukósisakot.
  Kriszta35 | #13698 Üzenet | 2006-08-11 09:35:02 |
Zenu!

Nos igen ezt mi is tapsztaltuk, még az volt a szép amikor az elkerülön, szembe jöttek velünk, mert úgy gondolta tovább nem megy, vagy nem tudom mi a fene történt az illetõvel. De volt olyan is hogy a bokrok között átbújva fordult meg az illetõ.
Szerintem itt mindenre számolni kell, aki a görög utakon közlekedik, mert volt az autópályán gyalogos, biciglis. A nagy motornál nekem is feltünt a bukósisak nélküli 200al tépés. Hát érdekes a közlekedés náluk, de még se láttam annyi összetört kocsit itt, mint Párizsba.
Mondjuk én itthon is már a sárgánál indulok, nem a fejemet vakarom, hogy mindjárt zöld és 1be kellene tenni.

Amúgy a zöldkártyával kapcsolatban, mi mindig az útlevéllel együtt adtuk, aztán csak legyíntettek, és nem is kérték, még a rendõrök sem akik büntettek bennünket meg.
Amikor visszafelé jöttünk, a Macedón határõr kérdezte a kocsi márkáját, akkor akadtunk kicsit ki, gyorsan vettük elõ a kocsi papírjait, hogy most biztos kérik meg a biztosítást is. Mondtuk neki mi a márkája a kocsinak, aztán vártuk mit kér, erre csak annyit mondott, közönyös arccal good. Azt hiszem tetszett neki. Ennyi volt a mi kis történetük. icon_lol.gif
  Zenu | #13700 Üzenet | 2006-08-11 10:02:40 |
Na ja! Az autópályán átficcenek a szembejövõ sávra a bokrok között, dologgal én is találkoztam. Nem kicsit kerekedett a szemem, de hát ugye a helyismeret mikre nem képes! Mondjuk azért az autók itt is rendre meg voltak nyomva! Röhögtük is rendesen a haverommal.
De a legejobb az volt - ezt el kell, hogy meséljem - , amikor Sartiban az utcán két görög összebalhézott egy keresztezõdésben. Ugye bent a faluban egyetlen keresztezõdésben sincsenek táblák, tehát egyenrangú keresztezõdések. Az egyikbe egyszerre érkezett meg két görög autós és mind a kettõ a másik irányába szeretett volna kanyarodni, de ez sehogy sem sikerült nekik. Erre õk úgy összevesztek, hogy kiszálva a kocsiból a másik kocsiját kezdték csapkodni. Mi ezt az apartman teraszáról láttuk és hangos röhögésben törtünk ki, amit õk is meghallottak és elszégyelve magukat, mégis sikerült valahogy bekanyarodniuk. icon_smile.gif
  Vojandi | #13727 Üzenet | 2006-08-11 20:02:39 |
Szia HJudit!

A másik topikból ide válaszolok, hogy ne keveredjenek a témák.
Azt írtad, autóval is inkább csak északra merészkeik el az ember, mert ott biztosabban lehet elõre szállást foglalni...

Autós téma:
Én fordítva vagyok. Az én párom nem hajlandó autóval menni, hallani sem akar róla. Mondjuk nekünk 24 órát kéne kompozni Olaszból és ez engem sem éppen dob fel. Meg a komp még drágább, mint a repõlõ. Barátnõmék most vannak Görögben hatodik hete, otthon a fiú családjánál és Anconából Igoumenitsaba mentek komppal. MIvel éjjel mentek, vettek ki kabint is, 800 Euroba került kettõjüknek a jegy!!!!! Nekünk nem került annyiba a erpülõs nyaralás szállással sem. Mindegy.
De én úgy örülnék, ha úgy csinálhatnánk mi is, mint pl. Jox, hogy lemegyek 3-4 hétre, és minden hétben máshol vagyok. Akkor mindig be tudnám annak a helynek a környékét is járni. Szerintem, aki autóval jár, annak van a legtöbb esélye a legtöbb helyre eljutni, talál az ember szállást helyben is, vagy tud foglalni a neten elõre.
Szóval, ha nem lenne családi vita az autózásból, én már rég azzal mentem volna, és akkor kivenném az egész szabim egyben és csak járnám 4 héten át a szép helyeket. Azért pihiznék is icon_smile.gif

Andi
  HJudit | #13731 Üzenet | 2006-08-11 20:50:18 |
Igen, Andi, ez a pár naponta továbbautókázás nekem is jó lenne, de a Párom inkább röghöz kötött típus icon_smile.gif! Nagyobb biztonságban érzi magát, ha van egy fix hely, onnan elmegyünk ide-oda, csak ne túl messze onnan! Mondjuk, ha már odaértünk, lehetõleg egy nap alatt ne kelljen 100km-nél többet menni.
A komposdit mi is kutattuk, igaz, az elsõ idei tervünk Korzika volt. De a tengeri kompozás azt hiszem, sehol sem olcsó.
Lenne egy remek megoldás a barangolásra - kolléganõmék épp most járják Görögországot lakóautóval. Dehát az megint borzasztó sokba kerül, igaz egyszeri beruházás, de aztán nem tudja úgy kihasználni az ember.... a szabadság véges....
Bárcsak újra útrakelhetnénk.... icon_cry.gif
  Vojandi | #13736 Üzenet | 2006-08-11 22:47:44 |
Judit, Korzika miatt, ami ma már többször is szóba jött, írok az "Egyéb utazásokba".
  Ferrari | #13743 Üzenet | 2006-08-11 23:22:28 |
Helló Andi!

Én már voltam autóval is, meg repülõvel is.
Inkább a repülõt választom, hiszen pár óra múlva már fürödhetek a tengerben.
Az elsõ nap kibérelünk egy autót és végig ott van, oda megyünk ahova szeretnénk. Egyébként is elvonási tüneteim lennének, ha egy nap nem vezethetnék. icon_wink.gif
  Panni | #13754 Üzenet | 2006-08-12 10:35:16 |
Sziasztok!

A múlt héten jöttünk haza. 5 családdal mentünk,eldöntöttük, odafelé Románián át, vissza Macedonia felé megyünk.

A romániai út katasztrófa, senkinek nem ajánlom.

velünk nem kekeceskedtek sem a makedónok, sem a szerbek.
Ha nincs nemzeti valutátok, akkor egészen pontosan euroba számold ki és úgy add oda. Adod a pénzt intesz és kész.

Pl. makedónoknál 1 euro elsõ kapu és nem többet, nem kevesebbet adsz.
A szerbeknél ugyanígy kiadod a 6 eurot és mehetsz is.
Ezt is itt olvastam korábban, hogy amennyiben annyit adsz, amennyit kell, nem szoktak dumálni. Nekünk mûködött.

Sehol nem kértek sem nemzetközi jogsit, sem zöldkártyát.
Hazafelé a szerbek felnyitották a csomagtartót és kész.

A törökök egyre jobban lepik el az országutakat, nagyon kell vele vigyázni.

Egy másik helyen találtam egy megrögzött Görögországba járó sok évi tapasztalata alapján végzett számítást, hogy mikorra várhatóak nagy inváziók. Íme:

http://www.foldiutikalauz.hu/g.....006ra.html
  Franc21 | #13841 Üzenet | 2006-08-13 20:04:59 |
Sziasztok!
Holnap indulok a párommal Parariára, autóval. Szeretnék érdeklödni, hogy a hátáron mit lehet át vinni? Itt gondolok az élelmiszerekre és fájdalom csillapitokra is. Fontos lenne tudnom, hogy ne hogy valami gubanc legyen. icon_confused.gif
  Barbageorgopulosz | #13842 Üzenet | 2006-08-13 20:09:40 |
Franc21 írta:
Sziasztok!
Holnap indulok a párommal Parariára, autóval. Szeretnék érdeklödni, hogy a hátáron mit lehet át vinni? Itt gondolok az élelmiszerekre és fájdalom csillapitokra is. Fontos lenne tudnom, hogy ne hogy valami gubanc legyen. icon_confused.gif

Mindent. icon_wink.gif
Az égadta világon, senkit sem érdekel, hogy mi van nálad.
Mondjuk, az albán menekülteket, hagyd itthon... icon_wink.gif
Szóval, télleg nem kötözködnek a határokon, sem a gyógyszert, sem az élelmiszereket nem nézik. icon_lol.gif icon_wink.gif
  Jox | #13843 Üzenet | 2006-08-13 20:14:10 |
Ha normál mennyiséget viszel élelmiszerbõl és a gyógyszerekbõl, biztosan nem lesz gond.
  Rebeka | #13844 Üzenet | 2006-08-13 20:14:58 |
Ahogy barbageorgopulosz írta, soha senkit nem érdekelt a csomagtartónk tartalma. Az idén a másik autó csomagtartóját ugyan felnyitatták, de csak szemrevételezés volt. Valahol viszont olvastam egy jótanácsot: a gyógyszereket mindig az eredeti csomagolásban vigyük a félreértések elkerülése végett.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu