Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 481 482 483   >
Üzenet
  TIAN | #37014 Üzenet | 2007-07-18 11:54:10 | Válasz a #36872. hsz-ra
Szia Laca!
A topikban a "tapasztalatok- komppal Görögországban" cim alatt olvashatsz néhány dolgot a komppal kapcsolatban de sokat nem segít.
Nekem is ilyen gondjaim vannak mivel mi is szeptember 6-án indulunk autóval idén elõször. Sajnos az menetrenden én sem tudok eligazodni. Olyan kompot ami Igoumenitzából Korfura menne nem is találok. Árakat meg egyáltalán.
Ha lesz valami infod létszi ird meg.
  Jox | #37019 Üzenet | 2007-07-18 12:07:24 | Re:
laca írta:
Hi!

Szeretnénk az idén valamikor még nem tudni az idõpontot korfura utazni autóval! Ezzel kapcsolatba nem tudna valaki infot mondani menyi a komp ára? Bocs ha már valaki leírta csak sajnos nem volt idõm viszaolvasni!
Elöre is köszönöm a válaszaitokat!

A kompjegy (2 személy és az autó) 30 euro környékén van.
Igoumenitszából lehet menni Kerkyrába illetve Lefkimibe.
Napközben kb óránként megy komp Korfura.

Menetrend, pl itt: https://www.terrakerkyra.gr/cgi-bin/terra/search_en.pl?search=8
  Geot | #37035 Üzenet | 2007-07-18 13:46:53 |
Nekem is lenne egy(-két) kérdésem.
Már úgy, ahogy kiveséztük a Paxos-Antipaxos (Paxi-Antipaxi, kinek hogy tetszik) témát, de én még mindig kíváncsi vagyok.

Ha Parga nem lenne benne a programban, mennyi ideig tartana a kirándulás?
Így is egésznapos vagy hamarabb visszavisznek minket Korfura?
Nagyjából mennyibe kerül?
(Tudom, ez attól is függ, kinél fizet be az ember stb.)

Elõre is köszönöm!
  H.anita | #37055 Üzenet | 2007-07-18 15:35:45 | Re:
TIAN írta:
Szia Laca!
A topikban a "tapasztalatok- komppal Görögországban" cim alatt olvashatsz néhány dolgot a komppal kapcsolatban de sokat nem segít.
Nekem is ilyen gondjaim vannak mivel mi is szeptember 6-án indulunk autóval idén elõször. Sajnos az menetrenden én sem tudok eligazodni. Olyan kompot ami Igoumenitzából Korfura menne nem is találok. Árakat meg egyáltalán.
Ha lesz valami infod létszi ird meg.

Sziasztok TIAN és Laca!
Friss komp infóim ugyan nincsenek,de mi tavaly júliusban voltunk, és mivel eltettem a jegyeket emlékbe, így akkori árakat tudok írni.
Igoumenitsaból mentünk Kerkyrába az Agia Theodorával,reggel fél 9-kor.Úgy rémlik óránként volt komp.Az autó 27,30 EUR, személyenként még 5,80 EUR.Egyedül a kétévesnek nem vettünk jegyet, de így is elég húzós volt.
Ha változtak is az árak nagyjából erre számíthattok.
  TIAN | #37064 Üzenet | 2007-07-18 16:41:09 | Válasz a #37055. hsz-ra Előzmény #37055
Szia Anita!
Köszönöm a segítséget és még azt szeretném kérdezni hogy odafele vettétek meg a jegyeket a visszaútra is vagy pedig akkor amikor jöttetek haza?(Már csak a tartalékolás miatt kérdezem.) Kártyával lehetett fizetni? Oda-vissza egyforma volt az ár?
Elõre is köszi!
  Süti | #37109 Üzenet | 2007-07-18 20:18:37 |
Szia Geot!

Én pár évvel ezelött voltam egy Paxos- Antipaxos kiránduláson ( Parga nélkül). Arra már nem emlékszem, hogy mennyibe került, de az biztos, hogy egész napos volt!
  Geot | #37116 Üzenet | 2007-07-18 21:50:07 | Válasz a #37109. hsz-ra Előzmény #37109
Szia Süti!

Köszi a választ! Neked hogy tetszett a túra? Érdemes elmenni rá? (Bocs, ha már írtad.)
  Süti | #37129 Üzenet | 2007-07-18 23:17:14 |
Szerintem mindenféleképpen érdemes elmenni. Bár lehet, hogy jobban jártok, ha egyénileg mentek. Mi délelött indultunk. Az egyik sziget mellett csak elhajóztunk (már nem emlékszem, hogy melyik, de az egyik sziget lakatlan). A másik szigeten kikötöttünk, de csak kb.2 órára. Aztán hazafelé menet a tengeren megálltunk és a hajóról beugrálva fürõdtünk. Király volt, csak azt sajnáltam, hogy nem tölthettünk több idõt a szigeten. Gyönyörû és nagyon hangulatos! Szerintem az a 2 óra nagyon kevés volt! Nem tudtudtunk igazán körül nézni. icon_cry.gif Egyszer még mindenféleképpen szeretnék visszamenni és alaposabban körülnézni. Bár gyanítom, hogy ez utazásiirodával nem fog menni. Korfuról biztos indulnak kompok Antipaxosra.(azt hiszem az a lakott icon_redface.gif )
Szóval egy szó, mint száz: mennyetek!!!!!!! icon_biggrin.gif icon_wink.gif
  Geot | #37137 Üzenet | 2007-07-18 23:36:54 | Válasz a #37129. hsz-ra Előzmény #37129
Köszi! icon_smile.gif
Én úgy tudom, Paxoson 2500-an élnek, úgyhogy biztos lakott. icon_biggrin.gif Antipaxost az útikönyv szerint 120-an lakják.
A 2 óra tényleg nagyon kevés. Inkább csak kedvcsináló. icon_smile.gif A hajóról ugrálós pancsizás jól hangzik, egyszer már volt részünk hasonlóban, nagyon élveztük, de nem tudom, megérné-e így.

Majd körbekérdezünk, kik milyen feltételekkel viszik a szigetekre az utasokat.
Jó lenne eljutni (legalább) Paxosra, nagyon szép lehet.
Még egyszer köszönöm a választ!
  Süti | #37162 Üzenet | 2007-07-19 09:47:42 |
Szívesen! Ezek szerint akkor mind a két sziget lakott! icon_biggrin.gif
Utólag elolvasva az üzenetemet azt hiszem már félig becsukott szemekkel írhattam! icon_redface.gif
  Kerkyra | #37349 Üzenet | 2007-07-20 12:57:33 |
Sziasztok!
Hazaértünk Korfuról, Messonghyról... Elfáradtunk az úton, de habozás nélkül indulnánk vissza, ha lehetõség lenne rá. icon_wink.gif
Olvastam, hogy kerékpártúráról írtatok... Bátor ember, aki ilyenkor nekiindul, annyi szent. A tájjal nincs is baj, ha jó kondiban van valaki, (bár én 40 fokban nem kerekeznék még az Alföldön sem icon_cool.gif ), de a sziget már most nagyon zsúfolt volt, pláne augusztusban, eszméletlen sok az autó, és hát az utak nem a legszélesebbek...

Sikerült a kedvenc helyeink többségét bejárni (Paleo, Kerkyra város, Kagylómúzeum, Kalamaki, Kanoni, Koloura, Kalami-Durrell ház, Agni...), de sajnos sokra nem jutott idõ. Így kisgyerekkel kicsit más a nyaralás. Ez természetesen nem panasz, csodásan éreztük magunkat mindannyian! icon_biggrin.gif
Feltûnt, hogy micsoda változás ment/megy végbe a szigeten, mióta utoljára voltunk, 3 (vagy 4!?) évvel ezelõtt. Nagyon sokat fejlõdött, ami ambivalens érzéseket kelt az emberben, bár még most is lehet azért eldugott, vadregényes helyekett találni, ahol nincs a közelben "English Corner Shop", vagy "Fish & chips" felirat...

Ha valakinek van kérdése, ha tudok, szívesen válaszolok rá. icon_smile.gif
  Kerkyra | #37351 Üzenet | 2007-07-20 13:09:58 |
Komp:
Max. másfél óránként jár Korfu és Igoumenitsa közt, de mivel sok társaság van, lehet, hgoy ennyit sem kell várni.
Mi oda-vissza csak úgy "beestünk" a kikötõbe, oda 15 percet vártunk, vissza a komp várt ránk, míg megvettük a jegyet. icon_smile.gif
Mindkét alkalommal tiszta, légkondicionált utastérben utazhattunk, büfé, kultúrált mosdó...
Árak: 30 Euró/autó, 6 Euró/fõ
Visszafelé 45 Eurót fizettünk 1 autóra+ 3 fõre, a másik társaság hajóján.
  Kerkyra | #37352 Üzenet | 2007-07-20 13:11:42 |
Jude!
Darazsat nem láttunk, viszont szúnyog annál több volt este/éjszaka!
  Süti | #37358 Üzenet | 2007-07-20 13:53:37 |
Szia Kerkyra! Melyik társasággal utaztatok visszafelé? Az a 45 euró tényleg nagyon jó ár!
  Kerkyra | #37394 Üzenet | 2007-07-20 17:47:55 |
Süti!
Azt sajna nem tudom, odaértünk a kikötõbe, mondtam a pasinak, mit akarok, erre elkezdett rádión beszélni, adta a jegyet, és már 3-an integettek, hogy hová álljunk, mert azonnal indul a hajó. Expressz kiszolgálás volt. icon_smile.gif
Megnézem, hátha a jegy elõkerül valahonnan, de sok remény nincs rá.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu