Ezek szerint újra Athénban vagy! Mikor hagytad ott Folegandros szigetét?
Az Athéni látnivalók fórumban tettem fel egy kérdést már régebben, amire senki sem válaszolt, de lehet, hogy Te tudsz! Hol van Athénban a görög drachma emlékműve? A tv-ben láttam, hogy van, de nem tudom, hogy hol. Találtam róla fotót a neten, de helymegjelölés sehol sincs! Kérlek, Petros, segíts nekem! Köszönöm előre is!
Szia,
Folegandroson csak múlt nyáron dolgoztam. Szeptember óta Athénban élek ismét.
Láttam a beírásod és bevallom rá is kérdeztem az itteni barátaimtól. De nem tudnak semmi drachmás emlékműről. Amit említettek az valami kiállítás, ahol ez volt a téma. lehet, hogy onnan/akkor készült a műsor...
De ha hallok valamit, ígérem, megírom
Köszönöm a gyors választ!
Mész még szigetre dolgozni vagy maradsz Athénban? Olyan jó volt olvasni a blogodban, amiket a Folegandros-i munkahelyedről és az ott megismert emberekről írtál!
De azt is jó olvasni, amit Athénról írsz! Már voltam ott egyszer és most ősszel megyek ismét!
Megkerestem a görög drachma emlékművéről a fotót a neten, amit a tv-ben is láttam:
Sziasztok!
Nézegetve a youtube oldalon a mai, eddigi történéseket a Syntagmán, felmerül bennem, nem volt valami jó ötlet Athén beiktatásával kezdeni az idei nyaralásunkat. 3 éjszakára foglaltunk szállást (www.omiroshotel.gr) a Syntagma és Monastiraki között majdnem félúton, meglehetősen közel a "háborús" helyszínhez. Mert amit a videón láttam, az az volt. Ez már rég nem Petros békés városa. Nem elég a kordonbontás és a rohamrendőrök dobálása, a jeles csoportok egymással is (!!!) összeverekednek.
Szép kilátások, és ha a helyzet nem javul, úgy 1 hónap múlva a reptérről Rafina felé vesszük az irányt. Egyébként mitől javulna? Főleg június 28. után, vagyis a megszorítások megszavazása után?
A tripadvisor forumán azt olvastam, hogy mára normalizálódott a helyzet és a kint élők semmi negatívumot nem tapasztaltak. A sztrájkokat előre be szokták jelenteni, itt lehet követni őket: www.livingingreece.gr/strikes
Itt egy "sztrájk naptár"! Igaz görögül van, de rendes naptár formátumban vannak felsorolva a sztrájkok illetve sok nagyobb ünnep is, amikor sok helyen munkaszüneti nap van/lehet...
Köszi, Petros, hasznos nagyon! elmentettem a linket és közben örvendeztem, hogy szeptemberre még nincs benne semmi
Nagyon szívesen! Az athéniak - velem együtt - mindig ezt nézik, hogy mire számítsanak munkába menet, bevásárláshoz illetve bármilyen programhoz. Nagyon pontos kiszámítható és megbízható!
Rengeteg "mozaikszó" van benne, ezek természetesen a cégek neveinek rövidítése, mint otthon: APEH, MÁV, BKV, APEH, TB, stb.
Ha kimásoljátok és beírjátok bármilyen keresőbe, meg lehet nézni, melyik szolgáltatót takarja.
Szinte mindegyiknek van angol nyelvű felülete
Köszi Petros, ez tényleg nagyon szuper!
Majd indulás előtt kisilabizálom, h éppen kik sztrájkolnak. Látom, jól be van osztva, szinte minden napra jut valami...
Tudnál nekem segíteni?
Ezen az oldalon néztem az Athén-Zakynthos buszjáratot (http://www.ktel-zakynthos.gr/en/schedules/intercity-routes/athens-zakynthos) és írtam a társaságnak emailt, de nem kaptam még választ.
Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy a busz meddig megy. A kikötőig, vagy átmegy a szigetre, esetleg Argassit is érinti?
Mert a jegy 21 euro + 8 euro kompdíj.
Tudsz esetleg erről valamit, hogyan működik ez az egész? Pl azt sem tudom, hogy a kompdíjat mikor kell kifizetni, előre a buszpályaudvaron, vagy a kompnál.
Szia,
Sajnos nekem nem volt még szerencsém Zakintos-t meglátogatni és ilyen távolsági buszokkal meg még nem közlekedtem. Ha pár napon belül sem válaszolnak, hívd fel őket, az a legbiztosabb. Néztem én is, hogy esetleg a végállomások fel vannak-e tüntetve, de sehol nem találtam.
Viszont ha az árakat így adták meg, nagyon biztos, hogy az egész busz átmegy a szigetre.
Athénban sem volt/van/lesz mindenhol áramszünet, így ahol én lakom, itt sem. Legalábbis az eddigi "ütemezés" szerint.
A ΔΕΗ (DEI), tehát az áramszolgáltató (mint Magyarországon pl.: E-on) sztrájkja engem személy szerint annyiból érint, hogy mivel a kölyökkutyusom széttépte az előhagyott, befizetésre előkészített számláimat, így azokat befizetni postán nem tudom csak a szolgáltatóknál személyesen. De hát ha a munka be van szüntetve...
Előre láthatólag eme naptár szerint:
http://apergia.gr/index.php
...szerdáig tart a áramszolgáltató munkabeszüntetése. Szóval majd egy hétig még várnom kell a hogy befizethessem...