sziasztok!
tudnátok segíteni,nem tudjuk eldönteni,hogy mikor menjünk zakynthosra.tavaly aug 15től voltunk és jó időnk volt.idén egy esküvő miatt úgy néz ki,hogy aug31től tudnánk menni.akkor még jó idő van vagy próbáljunk meg júliusban menni?köszönjük
szia! mi tavaly szeptember 1-14ig voltunk 36-38 fok volt , gyönyörű napsütés minden nap, végig nagyon szuper idő volt. idén is szeptemberben megyünk csak máshova. üdv.
Köszi:-)
Valószínüleg szeptember első hetében utazunk,ez lesz a nászutunk:-)
Reméljük,hogy jó idő lesz végig és jó lesz,ránk fér már nagyon egy kis pihi és távollét
Látom már nem olyan aktív a fórum mint régen. Új tag vagyok, csak már elolvastam kb 50oldalt régebbről és akkor igen aktívak voltatok.
Lenne pár kérdésem. Először utazunk busszal és Zakynthosra is. GT-vel. Felszállásnál elég lesz gondom felmutatni a szerződést amin miden rajta van? vagy kapunk majd valami féle "busz jegyet" ?
-Busz fedélzetére mennyi és mekkora kézi poggyászt lehet felvinni?
-Buszon van tv antenna, lehet vele kapcsolódni telefonnal, laptoppal stb?
-Szállásunk Sostison lesz. GT ügyfélszolgálatos azt mondta, a szállásig fog elvinni a GT busz. Ez igaz?
-Írtátok, hogy jobban megéri ottan irodánál befizetni Blue Caves, navagiora stb. És hogy elvileg, ott, első nap kérdik meg idegenvezetők, hogy melyikre szeretnénk menni, és ott kell eldönteni. Azt mondom nem, és magam intézem, azt hogy, és hol kell Sostison pl elintézni? nem akarok poruljárni hogy azt mondom nem utána meg nem tudunk elmenni "sehova"
-Sajnos jogsi nincs. Így marad a helyi közlekedés. Olvastam hogy hetente változik menetrend. Ami googleplayen van fent app, az jó? friss mindig? vagy tudtok valami oldalt, ahol mindig frissítik? és mostanában mennyibe kerül a jegy? láttam már 1,50 ért 1,70 ért de régies árnak tűntek, az oldal alapján.
-Bicigli kölcsönzést gondlom ne erőltessem? sehol nem láttam hogy ajánlottátok volna út hegy dombok miatt.
-Sostison hol lehet olcsón vásárolni? Laganasban olvastam hogy a Dia ba a legjobb.
-Először is Sostiban melyik Tavernat ajánljátok? Olvastam bőven elég ha csak fő ételt kérünk, bőséges és olcsó is legalább.
-Buszt/busz megállókat hogyan fogom felismerni? (Biztosra megyek ) Olvastam le is lehet inteni/lehet mondani sofőrnek h "itt álljon meg!"
-Lapkás szúnyogirtó nem elég vagy nem jó? Mert nem igen láttam hogy írta volna valaki is. Inkább a lötyiset írtátok csak. Lapkásból nekünk meg van bőven pedig..
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Köszönöm előre is a válasz/válaszokat
mi tavaly nyaraltunk sotison, mi repcsivel mentünk, a buszos kérdéseidre a többiek biztosan fognak válaszolni. a gt szerződési feltételei közt megtalálod mennyi cuccot vihetsz fel a buszra,szerintem a honlapjukon is rajta van.
annyit tudnod kell hogy ag.sotison nincs buszmegálló, átkell menned laganasra, ,mi tavaly lemértük gyalog, a vízen keresztül , ( a parton )
a hotel zante sun.-tól a big boys.-ig (ez egy étterem a buli utcában , előtte van a buszmegálló, ) 45 perc volt, természetesen mehetsz az úton is csak az kerülő. mi taxival átmentünk laganasra 8 euro volt és onnan bementünk busszal zantéra .tényleg 1,5 volt a buszjegy .
sotison mindenki a sirtaki tavernát ajánlja (mi teljes ellátással voltunk) de beszéltünk grandosokkal akik ott ettek és csak jót mondtak róla. azt hiszem a reggel 5 euro, az ebéd 8 ,és a vacsi 10 euro volt .
még az jutott az eszembe ha beszéltek angolul akkor mindenképp érdemes a helyi irodánál befizetni , mi két éve a manfredas toursnál fizettünk be a fakultaívokra jóval olcsóbban, ált. az utcán vannak az emberik és osztogatják a prospektusaikat.
ha nem ,akkor viszont jobban jártok a szervezett fakultatívval.
mit szeretnél vásárolni ?? ha csak élelmiszert az mindenhol kb ugyanannyi.
hasonló áron vannak , pl a 6 db.-os víz 1,8 -2 euro .
bort ?? sotison vettem 3 db.-os díszdobozost 10 euro volt , laganason találtam a buli utcában egy boltot ott már 2 euroért volt 1 üveg bor.
ajándéktárgyak pl hűtőmágnes 2-,2,5 euro
olivás szappan 1-2 euro
póló 5 eurótól felfelé, fürdőlepedő 5 euro,
ha kérdésed van nyugodtan kérdezz ,szívesen válaszolok ha tudok
üdv
Köszönöm a választ. Remélem GT busszal kapcsolatban is kapok majd infót. GT honlapjan stb nem írja hogy mekkora kézi poggyászt lehet felvinni az utastérbe. Csak annyit hogy 20kg meg egy db hűtőtáska.
Pár éve voltunk Sostison a GT-vel, de azért leírom. A buszra mi fejenként egy nagy hátizsákot, párnát+törölközőt(takarózni), és a hűtőszatyrunkat vittük fel( nem hűtőtáskát így elfért az ülés alatt). A csomagtérbe ment az utazótáska+napernyő.
Sok kis bolt van Sostison, mi a nagy kanyarba lévőbe jártunk, még baklavát is lehetett kapni kilóra. Laganasban sem olcsóbbak az árak. Melyik apartmanba mentek?
A Sirtaki nagy kedevencünk volt a svédasztalos ételekkel, negyon megérte az árát. Mintha all inclusive-on lettünk volna. Gyros mindenütt jó.
Saját progikat szerveztünk, de Sostis partján mindig kínálták a programokat, én Manthosékat ajánlanám. Motorcsónakot béreltünk tőlük korrektek voltak.
Köszönöm! Azt megtudnád mondani hogy a GT buszon a tv antenna mire jó? hogy lehet e kapcsolódni hozzá telefonnal vagy laptopal? vagy akkoriban még nem volt rajta? Sostison is be lehet gondolom fizetni kék barlanghoz ugye? Angolom nem igazán jó, mármint megértem amit mondanak. Beszéd nem megy igazán. De meg tudom értetni magam. Sofia apartmanba leszünk.
Szia!3 éve hogy a Granddal utazunk,a buszra felvisszük mi is a kézi hűtőtáskát ami mindig elfér az ülés alatt.Aztán viszünk ilyen átlátszó tartóba/piacon plédet szoktak árulni benne/ két kis vékony polár takarót és a kis párnánk is elfér benne.Mi is mindig viszünk napernyőt hol az utastérbe köt ki,hol pedig a csomagtérben.Jegyet nem fogsz kapni,a szerződésedet kell magaddal vinni mert azt kell majd az idegenvezetőnek oda adni.A busznál induláskor az oldalán fel van tüntetve a nevek és az ülőhelyek,vagy a sofőrnek ha mondod a neved ő máris keres téged.A buszon mindent pontosan elmondanak hogy mit kell csináljál.Ha valami kérdésed van még kérdezz nyugodtan.
Ja és még annyit akartam hogy én is érdeklődtem bicikli ügybe és igenis lehet ezen a környéken,így aztán mi is bérelni fogunk mert ott a jó kis környéket meg lehet vele nézni.Nekünk még mindig jó volt a lapkás szúnyog irtó is.
Tv antenna ügyben nem tudok segíteni. Nagyon sok helyre szerveznek kirándulásokat, Sostis kikötőből indul. Nem sok angol tudás kell, mindent megértenek. Itthon kiírsz pár mondatot angolul és menni fog. De ha biztosra akarsz menni a Grandnak saját fakultatívja is van oda, a Navaggio-t ki ne hagyjátok. Mi is lapkás szúnyogírtót vittünk, nem nagyon kellett.
A biciklibérlés nem lehet rossz, a környéket azzal is simán meg lehet nézni, egészen Zakynthos városig sík a terület és nincs is messze. Ja és ha lesz biciklitek akkor a Lidl-be is el tudtok menni (reptér mellett).
Sostis nagyon jó hely és a Grandban sem fogsz csalódni!
Ismételten köszönöm a válaszokat! Meglepő számomra hogy ilyen gyorsan kapok válaszokat. Azért választanánk ottani irodát ami megy Navaggiora. Mert olvastam hogy így olcsóbb, kényelmesebb, nincsenek olyan sokan. Nem tudom hirtelen visszanézni, de azt hiszem nem kaptam rá választ.->GT-s busz az apartmanig fog menni? Hát remélem hogy 2 hátizsák félét csak fel lehet majd vinni még egyszer köszönöm a válaszokat! Valami még eszembe jut stb. "Zaklatlak" majd titeket