Sziasztok. Nagyon régen voltam itt, a forumon. Tavaly voltunk nászúton Lefkadán. Úgy gondoltuk idén nem megyünk külföldre....egészen tegnapig. Tegnap viszont eldöntöttük, irány Lefkada. Tavaly a keleti parton volt a szállásunk. Segítsetek légyszi. Idén a nyugati parthoz közel szeretnénk, mivel minden nap a nyugati parton voltunk. Vagy...nagyon szívesen laknánk a sziget belsejébe, egy kisebb falúban. Ha valakinek van esetleg ötlete, vagy tapasztalata, légyszi írjatok. Agios Ioannis is tetszene,. Végül is minden, ami nem kimondottan keleti part. Köszike.
Szia Zozu! Mi még nem jártunk Lefkadán, ha minden igaz szeptemberben lesz hozzá szerencsénk!Én Agios Ioannis-ban foglaltam szállást! http://www.villadimitris.gr/ A szállásadó egyenlőre nagyon korrektnek tűnik, bár csak angolul társalog!Egy kedves fórumozó volt a segítségemre a szállással kapcsolatban, ő már volt ott és nagyon tetszett neki! Remélem tudtam segíteni!
Szia, mi is hasonlóan gondolkodtunk, és ezért a déli részen foglaltunk Pontiban (Vassiliki)
studio Rolandos-ban
innen csak egy ugrás a nyugati oldal, és állítólag nagyon szép rész ez is.
Ez lesz az első Lefkadai utunk, de már nagyon várjuk.
Terv szerint mi is a nyugati partot fogjuk inkább "belakni" illetve Meganissire is átkompozunk.
Tervben van még motorcsónak bérlés is, Bár nem erősítette meg senki, hogy Vassilikiben is van e kölcsönző, vagy csak Nidri környékén... Onnan nem tudunk a nyugati partra csónakázni, csak a keleti part mentén..
Friss hírek Macedóniáról.
Állítólag a nagy utazási irodák nem módosítottak útvonalat, és semmi attrocitásról nem számolnak be.
Bár a konzulátus szerint II fokozatú kiemelt kockázatú ország,.....
Tavaly majdnem mi is a Rolandosban kötöttünk ki, nem tünik rossznak
Vassiliki környéke a legjobb választás (enyhe elfogultsággal mondom ezt), viszont motorcsónak kölcsönzőt nem láttam. Valszeg mert nincsenek a környéken szigetek, mint pl. Nidri közelében, és sokáig tartana a a kis csónakokkal kihajózni az öbölből.
Macedóniától nem kell tartani, amíg nincs polgárháborús helyzet. Az országba belépsz, városon nem is nagyon mész át, főút és autópálya van végig. Én eddig max a fizetőkapuknál álltam meg, esetleg csak tankolni.
Azért rejt némi kockázatot. Mit csinálsz ha pont Macedonia-ban lerobban az autód? Gondolom nem tolod át Görögországba - végig az autópályán - és ott keresel szervizt. Vagy ha neked megy egy figyelmetlen és ott ragadsz, akkor mást nem mindegy, hogy mi vár a városban.
Thatvanii. Mi tavaly béreltünk motorcsónakot, Nidriben. Kaptunk térképet hozzá, merre lehet menni. Vasilikisben nem hiszem hogy lehet bérelni, mivel ezekkel a kis csónakokkal nem mehetsz ki a nyílt oldalra. azaz a nyugati partra.
Figon. Megkérdezhetem mennyibe kerül a szállás? Tavaly is egy jó kis helyen voltunk, 45euró/éj/apartmanért augusztusban. Mi ez körül gondolkodunk árban.
azért irtam mert láttam a napot kiirva ,mi ugyanugy vagyunk mint konyuék hosszu turnus ök a gatsoulisban mi a sun riseban ök busz, mi auto meg mi megyünk pargára igy hétvégén elmegyünk.