Köszönjük a válaszokat az időjárással kapcsolatban. Valakinek van személyes tapasztalata, hogy milyen Sarti szeptember vége felé? Időjárás? Lehetőségek ugyanazok szeptemberben mint a nyári hónapokban?
Az igazság az, hogy már akkor mentem volna vissza, amikor még el sem indultam Volt róla szó, hogy jövőre kellene szervezni egy nagy közös nyaralást Én nem tudom milyen az allergia, mert én szerencsére kimaradtam belőle, sajnálom, hogy Neked vannak ezzel gondjaid Augusztusban azért nem mennék ki, amiért már írtam is, hogy akkor már vége a nyárnak és sokáig is kell várni az indulásig. Tudod, hogy így is a fene evett meg minket, hogy mikor jön már az indulás napja Így még volt egy kis nyár és el tudtam menni erre-arra. De ennek ellenére bármikor visszamennék és ha valakinek van még egy kis hely a bőröndjében, vagy csomagtartójában, azonnal szóljon
Sziasztok! Már jó ideje itthon vagyunk mi is, de eddig nem volt időm ide írni. Júli. 31-től Aug. 11-ig voltunk ott, 7 éjszakát Michalisban, s 4-et egy idős görög házaspárnál. Az út elég fárasztónak tűnt már odafelé, mert akkor volt egy hidegfront, amit elég nehezen viselek, s még Tompáig szakadó esőben is mentünk, de mentünk … Péntek délután 5 felé indultunk, a határokon kb. fél óra alatt jutottunk át, így értünk a sokadik holtpont után reggelre a görög határhoz. (Nem váltottunk sofőrt, egyedül vezettem). Átlépve a görög határt, mint aki kipihente magát, Vourvourou-ig meg sem álltunk, de ott mást láttam, mint amire én gondoltam, így mentünk is a végcél felé tovább. Az irodát kicsit nehéz volt megtalálni, bíztam benne, hogy ki lesz táblázva. Meg is lepett a zsúfoltság, vagy 3 autó tükrét centiztem ki, mire a szállásra értünk. Ott pihentünk egy kicsit, elaludtuk Leo tájékoztatóját, de nem maradtunk le semmiről érzésünk szerint. Este Kalóztanya, integetés a hazaiaknak, hétfőre túrára jelentkezés. Az nagy élmény volt, de mivel az első sorban ültünk szép színünk is lett. Azért másnap még kipróbáltuk a banánozást is. Utána 2 napig értelmet nyert a medence az árnyékban. Közben kerestünk szállást is, amiben nagy segítségünkre volt Nándi az Ovelix-el szemben lévő A…. nevű helyen dolgozó pincér. Itt ettünk általában gyrost is. Csütörtök este bementünk egy szupermarketbe kimért tzipurro-ért, s 3 kör kóstoló után megtudtuk, hogy mikor lehet ingyen belátogatni a görög estre (fél 12) így oda is belátogattunk. Pénteken elmentünk körbejárva a félszigetet a Szalonikiben lévő Waterlandba. Odafelé Nikiti melletti kereszteződésben belém jött hátulról egy görög család, ami miatt annyira nem élveztük a csúszdákat, (mert azért lemondani nem akartam róla). Szombaton átköltöztünk új szállásadóinkhoz, ami nagyon közel volt már a központhoz, így örültünk is, hogy nem kell napi km-eket sétálni. Azért ezt átgondoltuk reggel mikor a kukáskocsi, s az addig nem hallott harang többször felébresztett, de szerencsére a többi napokon csak a kukáskocsit hallottuk. Némi koktél után egyik este a görög szállásadóinkkal elbeszélgettünk egy órát, előkerültek a fotoalbumok, nagyon aranyosak voltak. Mi meg nem győztük lapozgatni a rövid szótárunk, de jót szórakoztunk! Hihetetlen, de nagyon hamar elment a közel két hét! A hazaút is elég rendben volt, bár a mac-szerb határnál egy kéregető kölyök lenyalta síránkozva az oldalsó ablakot, míg a határőr meg nem kergette, meg az egyiket fel nem pofozta. A határokon nem kellett vészes sokat várni, nem volt büntetés sem, 1000 km megtétele után Baján előugró, s a sáv közepén csápoló részeget sem ütöttük el, s azóta már az autó hátulja is kijavítva … Még megyünk vissza!
Sancho, én mondanám, hogy gyere velem, de kb. a bőröndömben egy hangyának nincs már hely:)! Pedig 5 év "kolis" élet után megtanultam pakolni:)!
Igazából csak azért jelentkeztem, hogy megköszönjem, hogy a pár hónap alatt, ha volt valami kérdésem, segítettek, biztatattok. Szombaton, itthoni idő szerint 19h körül a Kalóztanyán leszünk, a nem nevezzük a nevénbe fogok integetni:)! Ha esetleg innen jön valaki pénteken, és felismer Sartin, nyogodtan vágjon hátba, hogy hellóhalló, nem harapok !
Köszi szépen a válaszod Megnéztem a képeket és jó látni, hogy olyan mint az utazási irodában kapott újságban. Lenne egy olyan kérdésem, hogy edények is vannak?
Akkor nem marad más hátra, mint megvárni a jövő nyarat. Azt a valamit majd nézegetem, mert mi is integettünk Fate-tel, még táncoltunk is Az ismerősökről annyit, hogy mikor hazajöttünk, akkor derült ki, hogy badmanékkel egy kalózhajón voltunk, ami már csak itthon a fórumon derült ki. Mondta is, hogy többször látott az utcán is de nem mert odajönni... Pedig megtehette volna Sőt innen a fórumról vagy nyolcan voltunk kinn egyszerre, de csak Fate és én találkoztunk, amit nem bántam meg, mert egy nagyon jó fej srácot ismertem meg a párjával együtt... Több közös programunk is volt, ezért ajánlom én is, hogy ha valakivel itt jó viszonyban vagy és egyszerre mentek ki, nyugodtan fussatok össze, ha más nem egy sziára és egy koktélra
Mégegyszer jó utat és nagyon szép nyaralást kívánok!
Ez természetesen vonatkozik minden holnap utazóra!!!!!
Hali!
Kérdezek még egy hülyeséget,hátha valaki tud rá válaszolni!Görögöknél létezik olyan mint nálunk a tippmix?Csak,mert elvonási tüneteim lesznek a két hét alatt!
A Villa Maria-ban vannak edények, de csak olyan szolídan Néhány tányér, poharak, lábasok, evőeszközök. Dugóhúzót vigyetek De pl wc papírt adnak. Öülük, hogy tudtam egy picit segíteni. Érezzétek jól magatokat! Jó utat!
Sancho, BéZsé allergiás szegény, nem én.
Nekem nagyon bejött Sarti is, de legközelebb máshova megyünk, de ha tengerpartra sikerül eljutni, mindenképp Görögországba!
Zso, nagyon kellemes utazást Neked és jó nyaralást, szép időt!
Chrisrudi, "lottózó" van Sartin nem tudom milyen szerencsejátékokkal, az egyik ajándékbolt másik felében láttam.
Gaudyz, köszi a beszámolót. Mi lett a kocsitokkal, mikor belétek mentek?
Mi meg "ringó"ztunk, ami a banán mellett volt az az úszógumi féle, azon mentünk, klassz volt:)
ginaaa79: A csomagtérajtó kicsit deformálódott, de ezt csak utólag vettem észre, műanyagelemek vannak az autó hátulján, azok kicsit horpadtak, meg szétnyúzta a törött lámpa. Kicserélve a hátsó ajtó, jobb, mint volt. Aki belémjött: tizensok éves T. Corolla már csúnyábban nézett ki: motorháztető felhajlott, lámpa kitört, lökös tört.
Előttem is mindenki intenzíven lassított, nálam is dolgozott az abs, a Corollában meg az nem volt ...
Eddig én is minden évben máshova mentem, de most először úgy éreztem, hogy jövőre megint ide szeretnék menni. Nagyon megfogott Sarti, de majd még menet közben kiderül, jövőre hova lesz a menet. Egyelőre sarti van tervben, de hát...