Hali "Bitang" bocs mekkorát tévedtem neked van igazad elfelejtettem azóta eltelt 10-év mikor először tudtam meg Pori történetét, de nézzétek el nekem ebben a korban már. Mikor először voltam Nei Pori-ban akkor még volt útjelző tábla ami mutatta merre kell menni Pori-ba, de én már évek óta nem találkoztam vele, minden évben kint voltam 1995-óta kivétel tavaly, és autóval. Próbáltam meg keresni Pori-t de nekem nem sikerült! De ha tudsz útba igazítást adni, hogy találok oda szivesen venném. Előre is efhariszto!!
jaszu-- ez OK
Kedves Gyula. Palio Pori nem volt, hanem van meg mindig a hegyekben. Sot egyre jobban epul ki, felujitanak nagyon sok regi, rombadolt hazat, szallodak, ettermek epulnek. Es nem 20-25 eve koltoztek le, hanem pontosan 1975-ben. /Csak a pontossag kedveert./
Lehet, hogy neked is igazad van, de régen az csak Pori volt, és elöregedett a lakosság akik még fent maradtak engem úgy tájékoztattak autóval meg sem lehet közelíteni!!! De tévedhetek én próbáltam feljutni, de nekem nem sikerült..Más -- Próbáld meg Paraliát megkeresni GPS-szel vagy a Google térkép keresőn meg fogsz lepődni? Mert úgyan úgy "megyékre" van osztva G.o is mint M.o. és egy "megyében szerepelhet Pori, Phori, Poroi mert én útjaim során találkoztam ilyesmivel, mert elég sokat barangoltam a hegyekben és már csak iránytű segítségével tájékozódtam, mert csak "föld" út volt nem, hogy helység, vagy útba igazító tábla. Kérdem tőled "jamasz" te voltál Pori-ban mert valamikor kb 5-6km-re volt a tengertől. Üdvözlettel kovacsgyula53...és jaszu
kár hogy nem tudok ide képeket betenni,megmutatnám hogy még jelölik a google földön a régi településeket a hegyekben poroi-t és külön pori-t is természetesen föld ut megy oda
Szeretném a segítségeteket kérni!
Arról van szó, hogy tervezünk egy napot vmelyik "környékbeli" városban eltölteni, ahová vonattal juthatunk el. Szóba került már Leptokária és Katerini is (esetleg egy kis Paralia kitérővel). Szerintetek hova érdemes menni? Vagy, ha van más ötlet azt is szívesen fogadom.
Szeretném a segítségeteket kérni!
Arról van szó, hogy tervezünk egy napot vmelyik "környékbeli" városban eltölteni, ahová vonattal juthatunk el. Szóba került már Leptokária és Katerini is (esetleg egy kis Paralia kitérővel). Szerintetek hova érdemes menni? Vagy, ha van más ötlet azt is szívesen fogadom.
Köszönöm!
Hányan mennétek? Két felnött két gyerek estén is érdemes kibérelni két kismotort igaz kell hozzá két jogsi, azzal könnyedén eljutni,mindehova amit leirtál,mi már megtettük,nagyon szuper.Általában egy hétre béreljük és akkor olcsobb is.Nagyon messzire elmennek ezek a motorok egy tankkal.
jaszsasz
Egyébként nagyon jó a busz közlekedés is, és Nei Pori-ból a tér mellett van egy utazási iroda és az elől indulnak a buszok.
jaszu
-törölt nick 12762 | #158126 | 2011-03-14 11:37:48 | Válasz a #158120. hsz-ra
Egyetértek Pingával: robogóval könnyen elérhető a Tempi völgy, Dion, a Zeusz kád...
Vonattal akár Katerini, akár Thesszaloniki, egy napot bármelyikben el lehet csavarogni (Szaloniki nyilván több lehetőséget ad).
Ígérem az idén utána fogok járni pontosan, létezik-e még Pori? Mert most már nagyon kiváncsivá tett a dolog. Nézzétek meg hány Paraliát találtok? Elfogtok csodálkozni milyen sok van Görög honban.
jaszsasz
Egyetértek Pingával: robogóval könnyen elérhető a Tempi völgy, Dion, a Zeusz kád...
Vonattal akár Katerini, akár Thesszaloniki, egy napot bármelyikben el lehet csavarogni (Szaloniki nyilván több lehetőséget ad).
Litochoro után Dionbol már csak egy ugrás Katerini és sokkal jobb mocival menni mert elég nehézkes kocsival a parkolás,de nem szabad papucsban, rövidnadrágban és rövidujju poloban menni ,mert nagyon le lehet égni motorozás közben, nekünk sikerült
Leptokáriában a LIDL nekünk szinte mindennapos bevásárlo kirándulás szokott lenni.
De Katerinibe és Larissába megy busz is Platamonbol a templomtol,olyan 3 euro körüli a jegyár.
Tempi völgyébe hogyan lehet eljutni mocival ? Autopályára nem lehet vele felmenni,más utat nem ismerünk. Mi is inkább kocsival mentünk.
-törölt nick 12762 | #158130 | 2011-03-14 12:07:51 | Válasz a #158129. hsz-ra
A Viamichelin szerint a pálya mellett van egy alsóbbrendű út (sárgával jelölve):
Ez az ut nem csak a fizetökapuig van? Rapsani után már csak szinte a csak folyo mellet kell menni,a folyotol persze már a Tempi kezdete,csak onnan hogyan tovább?
Általában minden autópálya mellett létezik egy alsóbb rendű útvonaltehát itt is a régi Theszalonki-athén útvonal meg van
-törölt nick 12762 | #158136 | 2011-03-14 13:10:51 | Válasz a #158132. hsz-ra
Ismereteim szerint (amik meglehet, hogy idejétmúltak... ) Leptokariánál van fizetőkapu, amit ki lehet kerülni a Platamonasra vezető úton, utána már csak Tebi-nél kell fizetni. A függőhíd még az előtt van.
Sajnálatos modon Larissa felöl jövet elhagyva Tempit van egy fizetö kapu,nagyon helyes kislány szedi a bodéjában a pénzt 1 egész eurot és utána pár száz méterre már le is lehet fordulni jobbra N.Pori felé.Természetesen a kapu elött ahol van egy autoszerelö mühely is,le lehet jönni a pályárol és Paleopyrgos felé kerülve el lehet jutni haza. Csakhogy ott már minket bevitt a málnásba a GPS, érdemesebb térképpel menni,ismerni kell az utat.
Az autoszerelö mühelyben is jártam mert leszakadt a kipufogom,de nem vállalták,magamnak kellett megcsinálni.