Szia Mono!!
Akkor mindenkeppen Lillafuredet es a Palotaszallot, a tavat, vizesest, es kornyeket kisvasutat ajanlom figyelmedbe. Nagyon fog tetszeni gyonyoru.
Aztan ott tudsz jokat enni is.
Igazabol Tapolcan most ugy tudom a nagy strand be van zarva. A gyogyfurdo mukodik de az nagyon tele van idosekkel es gyerekekkel.
En jobb otletnek tartom Lillafuredet es kornyeket.
Kivanok neked kellemes kirandulast !
M.
Szia Miriam,
A kisvasutat mindenképp ki szeretnénk próbálni,úgy tudom hogy mûködik.
Rengeteg sok programot terveztem,de csak 6 éjszakára megyünk,úgyhogy nem tudom hogy mit sikerül megvalósítanunk belõle.
Nagyon érdekelnek a kastélyok,kúriák,várak,úgyhogy a legfontosabb dolgok mellett még ezeket is megszeretném nézni.Kisiskolás koromban jártam arra utoljára(most 31 vagyok) vándortábor keretében,fantasztikus élményekkel gazdagodtam,még azokat a helyeket is beszeretném járni nosztalgiázni.... ráadásul elég messzirõl is megyünk(Baranya megyébõl),tehát akármikor nem tudunk átruccanni
Köszönöm a tanácsot,és jó utat
Szia Mono!!
Ha mindenhoivá elszeretnél mennei pl. Lillkafüred-tõl Tapolcáig akkor nem ajánlom az egy napot mert nagyon nagy rohanás lenne. Onnan tudom, hogy miskolcon születtem sokáig ott éltem.
Ha Lillafüredre mész a kisvasutat ha még müködik ne hagyd ki!!
Egyébként gyönyörü a tó az erdõ.
M.
Ha valakinek a Börzsönnyel,Csereháttal,Bükkel kapcsolatos kérdései vannak, illetve az ottani helységekkel, szívesen válaszolok.Holnap igaz nem mert Kemencén,pontosabban a Fekete-völgyben leszünk amit már most mandinerbõl ajánlok ha túrázni ,kirándulni akar valaki.Pl.a Csóványost megmászni az csúcs,minden szempontból és szószerint.Természetesen térkép nélkül nem! és itt a turista térképre gondolok.Volt már precedens,hogy az erdészek és helyi vadászok közösen kerestek szerencsére meg is találtak "koca" kirándulókat egy vagy két nap után.
Szerintem igen. Mi a barnagfürdõben úgy 2-3 órát voltunk, de ha jól emlékszem, eleve 3 órára szól a jegy. A többit nem néztük meg, amiket írsz, de ugyanazon a környéken egy napon ennél még többet néztünk meg. Szóval szerintem belefér.
Szerintetek 1 nap elég Lillafüred (palota szálló és környéke,Anna barlang,vagy Szent István barlang),Diósgyõr(vár) és Miskolctapolca (barlangfürdõ)megtekintéséhez
Csodaszép volt ez a barlang. Csak kár, hogy nem volt kellõképpen kivilágítva. Sokkal szebb fotókat lehetett volna készíteni. Talán majd néhány év múlva.
Csutek, végre én is megnéztem a képeidet, nagyon szép helyen járatatok. A barlang elsõ képei az istállóskõi "õsemberbarlangra" emlékeztettek. Oda is egy küzdelem felmászni a meredek lejtõn és annak ilyesmi a bejárata, de abban nincs cseppkõ.