Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 44 45 46 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Ferrari | #15049 Üzenet | 2006-09-03 12:44:03 |
Viki, Antero!

Jó utat, jó nyaralást, jó pihit!
  Antero | #15052 Üzenet | 2006-09-03 13:05:31 |
Ferrari !

Köszi , majd jelentkezem - Stalisból !

icon_smile.gif

András
  Ferrari | #15053 Üzenet | 2006-09-03 13:09:55 |

Kriszta, Rebeka !

Hát itt van Makrigialosz, csak egy csak egy kicsit távolabb, mint ahol Ti voltatok. Ez Makri Krétán.
  Scoth | #15060 Üzenet | 2006-09-03 18:08:35 |
keke írta:
Szia Scoth!!
Amikor mi voltunk augusztusban sajna nagyon hideg volt,pedig 36-38 fok volt végig.Mondták,hogy az áramlás miatt talán icon_cry.gif De nagyon szép volt minden Gramvousan pedig fincsi icon_lol.gif volt a víz!! icon_lol.gif

Szia Keke!

Lehet hogy már írtad valahol, de azért szeretném megkérdezni hogy Gramvousa-ra csak hajóval lehet elmenni vagy tudok kocsival is???

Köszi...
  Ferrari | #15062 Üzenet | 2006-09-03 20:29:39 |
Szia Scoth !

Tudsz menni kocsival is, de nagyon rossz az út. Állítólag 40 perc alatt tette meg valaki, ha visszaolvasol megtalálod.
Én nagyon sajnálom, hogy ezt kihagytuk. Valamelyest kárpótolt érte Elafoniszosz.
  Stancy | #15065 Üzenet | 2006-09-04 09:26:07 |
sziasztok!

Tegnap Mi is haza jöttünk.

Bejártam kelettöl nyugatig (majdnem) az egész szigetet. 1400 km-et kocsikáztam. Szerintem bolond aki utazási irodával megy, mi mindent magánúton csináltunk. Szállást ott helyben kerestünk ami nem is keresés hanem inkább melyikbe rángattak be olcsobban, tipus volt. Autó a reptéren várt 170 eu-ért egy hétre. középkategoriás, klimás. És voltunk : heraklion, agia pelagia, rethimno, preveli, matala, chania, stalis, elafonisi, gramvousa, ierapetra, makrigialos, vai, sitia. (a vastag a szállást jelöli.) és ami még útba esett, voltunk 1800 méteren a hegyekben. utnélküli felhök feletti utak..icon_smile.gif)voltunk kecskék közt baktatva kopár holdbéli tájon, voltunk hajókázni. Szóval Krétára fel, aki még gondolkozik rajta.

A 95-s benzin 1.030-töl - 1.130.€ a szállás 3 före 40-50 ig, tengerre nézö medencés klimás apartmanban. Olcsó és jó hely Kréta csak ajánlani tudom.

ha kérdés van várom.

üdv. stancy
  Stancy | #15067 Üzenet | 2006-09-04 09:37:09 |
hello!

Mi kocsival mentünk fel, kastelli után egy nagy kanyarban kint a tábla. (balos) kb fél órai holdbéli autókázás után, egy parkoló, majd onnan gyalog kb 800 kölépcsön lefelé eléred. ezt látod:

Ajánlott terepjáró az utra, igaz mi puntoval jártuk meg. de csak lassan, 10-el végig.
[/img]
  Stancy | #15068 Üzenet | 2006-09-04 09:40:44 |
ferrari írta:

Kriszta, Rebeka !

Hát itt van Makrigialosz, csak egy csak egy kicsit távolabb, mint ahol Ti voltatok. Ez Makri Krétán.

Mi is itt szálltunk meg, csodálatos homokos strand egy eldugott kis faluba.icon_smile.gif)

Scoth | #15070 Üzenet | 2006-09-04 10:44:32 |
lloth írta:
Kedves vojandi,ferrari és mindenki, akinek nem volt szerencséje rózsaszín homokot látni Elafonissin!

Június elején voltunk Elafonissin és Gramvoussán, ahol ilyenkor van rózsaszín homok!
Egész pontosan aranyszínû homok apró rózsaszín koralldarabokkal, amelyek csak egész közelrõl látszanak koralldarabkáknak. Mikor elõször voltunk Elafonissin, szélcsendes idõ volt és a nyugodt víz szépen kihordta a part szélére ezt a "homokot". Aztán délután, mikor feltámadt a szél, szépen eltûnt a rózsaszín homokcsík a part mellõl, mert elmosta, felkavarta, elhordta a szél miatti erõssebb hullámzás. Pár nappal késõbb még egyszer visszamentünk Elafonissire, és a szél addigra sem állt el: a rózsaszín homoknak nyoma sem volt!
Mellesleg Gramvoussán is van rózsaszín homok, csak a rossz idõ miatt a fényképeink sem adják vissza teljesen. Fényképezéssel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy nagyon nehéz jó fotót készíteni a rózsaszín homokról: megfelelõ fényekre, rálátási szögre és persze rózsaszín homokcsíkra a part mellett van hozzá szükség. Nekünk még a gramvoussai "rosszidõs" képek sikerültek a legjobban, meg egy fürdõruhás-rózsaszín homokban hasalós képem.
Egyébként üvegben mindkét helyrõl hoztunk haza homokot (kikérem magamnak, nem mi loptuk el a rózsaszínt Elafonissirõl! icon_biggrin.gif ) és kiszárítva is határozottan rózsaszínû...

Most elbizonytalanodtam.. icon_wink.gif
Csak most találtam meg a kiskönyvet ahol olvastam a "rózsaszín" homok titkáról:
"Elafonissi pasztelszinei: a rózsaszín árnyalat a finom homokú partra vetett tengeri kagylóknak köszönhetõ"
  Stancy | #15071 Üzenet | 2006-09-04 11:10:37 |
Én is gondolkoztam mikor ott voltam mitöl lett rózsaszin a homok. gramvousa azaz balos öblében láttam meg a megoldást. van egy piros kö ami porrá tört és attól lesz elafonisin is rózsaszinü. itt látszik a közet:

amugy ez a kép gramvousa felé a parkolóból az "út" balos öblébe.
  Lloth | #15072 Üzenet | 2006-09-04 11:33:45 |
Kedves vojandi, scoth, keke és stancy és mindenki, akit érdekel!

Nem is gondoltam, hogy a rózsaszín homok ilyen jó téma lesz!
Megnéztem tüzetesebben az otthoni homokot és szerintem határozottan nem kagyló- vagy kõtörmelék, de persze ez csak az én meglátásom: szerintem határozottan igen apró koralldarabokra emlékeztet. A követ már csak azért is elvetném, mert vöröses homok és kõ Krétán sok helyen elõfordul, rózsaszín homok mégis csak a fent említett két helyen. Ha kagyló lenne, nem kellenne hozzá nagyobb kagylódarabokat, egész kagylókat találni? Én csak hófehér kagylókat találtam nagyobb mennyiségben, más hogy van ezzel! Mert tényleg komolyan érdekelne, hogy mi okozza a jelenséget.
Az iedegenvezetõ szerint, aki Gramvoussán kalauzolt, a földközi tengerben élõ korallok apró darabjait a sziget két legnyugati pontjánál sodorják az áramlatok partra, és ideális a lapos homokos partrész arra, hogy ott nagyobb mennyiségben összegyûljenek. Nem tud valaki valami biztosat ezzel kapcsolatban?
Egyébként június elején nagyon kellemes volt a víz, egész nap benne pancsoltunk. A szél miatt melegebbnek tûnt, mint a levegõ. Egyébként az erõs szél csak a parton volt jellemzõ, beljebb a szigeten már nem.
Egyébként irigylésre méltó, ha valaki szinte mindent be tudott járni két hét alatt. Mi majd legközelebb. De mi is úgy vagyunk ezzel, hogy annyi sok jó görög sziget van még, hoyg nem is tudjuk, hová melyiket válasszuk jövõre!

üdv mindenkinek
  Marci Éva | #15073 Üzenet | 2006-09-04 12:30:15 |
Szia Stancy!

Kivel intézted az autót? Nekem egy Opel astrát 3 napra 149 euroért akartak a nyakamba sózni, gondoiltam inkább bérlünk kint. Nekem sajna kell ekkora kocsi mert 2 gyerekülés kell és még hátra nekem is be kell paszíroznom magam. Talán kicsit olcsóbb is lehetne...Köszi! Évi
  Stancy | #15075 Üzenet | 2006-09-04 13:20:56 |
Szia!

http://www.autotrip.gr/offers.htm

Én irtam nekik mailt, hogy szeretnénk egy puntot 5 ajtó,1.3 klimásat. és 170€ volt egy hétre. A reptéren várt a hölgy, és a reptéren adtuk le egy hét múlva.

csak ajánlani tudom.
  Stancy | #15076 Üzenet | 2006-09-04 13:24:13 |
Amúgy az astrába két gyerekülés közé nem férsz be. mivel fix helyre, csak az öv közé lehet betenni az ülést. Javaslom nektek a Fiat Multiplat. abban kényelmesen elférsz, ne féljetek töle, nagyon jó kis kocsi és amilyen csúnya, annyira szenzációs. komolyan.
  Scoth | #15078 Üzenet | 2006-09-04 15:14:37 |
Mi tavaly ezzel a csodával róttuk le az 1900 km.-t.. icon_lol.gif

Meglepõen bírta..
Igaz csak 2 fõvel!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 44 45 46 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu