Szerintem eleve egyik sziget hangulatát sem lehet és nem is érdemes összehasonlítani egy szárazföldön fekvő település hangulatával. Persze ezektől függetlenül egy szárazföldi település is lehet szép, magával ragadó.
Kefi!
Azért Milánó is magyarázatra szorul - állítólag Új-Zélandról még olcsóbbak a jegyek Kefaloniára
És Ryan Air?! Akkor 1 váltás ruhával kell kihúznod azt a pár napot? Jó kalandozást, asszem ehhez eléggé kalandvágyónak kell lenni - sok sikert, és tökéletes tavaszt kívánok!
Tallér!
Kötelezők: Platia Ammos (ezt csak saját szervezésben tudod!), Myrthos, Assos (itt séta a várba, maga a vár felejthető, de az úton a kilátás nehezen!), a Fiscardo környéki kis öblök, beachek (Dafnoudi, Foki, Emblisi és Ag. Efimia felől Horgota, ez szerepel pl. a Corelli-filmben is - saját szervezés). A Melissani tavasbarlang nagyon szép, de lehúzásra meg, ha rászánod magad, dél körül próbálj bejutni, akkor süt be felül a nap!!!! Ilyenkor tárul fel igazi szépségében, egyébként kisebb a katarzis. Ilyenkor persze beeshet 2 turistabusz is, akkor nem jutsz be 1-2 óráig, ezt hívják "szopó-ágnak", figyelni kell erre is! Reggeli órákban a kuty sem megy oda, de akkor nem is az igazi. Skala közelében a Mounda Beach (asszem augusztusban itt kelnek ki a teknőcök, szeles időben ellepik a skite-szörfösök. Old Skala kellemes rövidke kirándulás skala felett, mi innen gyalogoltunk le Moundára (Skalaba terveztük,de eltájoltuk magunkat hál' Istennek Mounda feletti dombot érdemes Skala felől megközelíteni a kalandvágyóknak, a panoráma csodás. Skala Old Port egy bájos kis halász-kikötő, mellett a kápolnától 2 tündéri, jól sznorizható kis sziklás beach-re van lépcső-lejárat, egyik kedvencünk volt, innen általában hazagyalogoltunk Skalára a délutáni kánikulában (néha sikerült stoppolni), egy jégkrém igazán életmentő volt az első boltban a falu határában!
Röviden ennyit
Ja, 3x voltunk Lefkadán, mindahányszor áthajóztunk Fiscardora, és 2x Kefalonián, mindkétszer elugrottunk oda, úgy-hogy most ki fogom bírni, hogy ne kompozzak át
Egyébként voltál egyáltalán Te Lefkadán?! Mert onnan sem vágyik el sehova az ember, max Meganisire meg egy Kastos-Kalamos hajóútra!
Stormybooy: valóban felmentek kicsit a jegyárak az elmúlt két napban, de szerencsére nincsenek kőbe vésve, mennek ezek még lejjebb is:) amúgy illetékkel nem kell számolnod,azt az összeget fizeted, amit elsőként kidob, pluszba már csak 2 % foglalási díjat. A Bp-Milánó jegyárak pedig a béka segge alatt szoktak lenni, csak a megfelelő napot kell kivárni.
Kónyu: lebuktam...... Khm...nem jártam Lefkadán... Könnyen küzdök lokálpatriótaként Kefalóniáért, de begyöpösödött agyammal nem mozdulok ki róla, nem akarom elhinni, hogy a közelben lehet a szívemnek kedvesebb hely...majd egyszercsak eljön Lefkada ideje is. (ja, és nem a Ryanair marketingese vagyok, hogy ódákat zengjek róla, de a kézipogyómba nyáron egy heti, tavasszal pár napi ruhaadag belefér, ígérem, minden nap cserélek pólót )
Ma véglegesítettük a foglalásunk Kefalóniára. Tavaly Lefkadán voltunk , nagyon bízom benne hogy ugyan olyan gyönyörű lesz. Esetleg valaki meg tudná mondani , hogy skalahoz melyik part van legközelebb ami homokos és lassan mélyülő. Köszönöm.
Kefi!
Könnyű Neked egy kézipoggyásszal, de én a nejemmel utazom
Na persze meg kényelmes nyaraló vagyok, a polifoam napozótól a sznoricuccon (shortyval együtt) át a szélsátorig mindent magammal cipelek egy hátiszüttyőben, akárhova is megyünk egy szigeten, még stoppolni is azzal szoktam
Janika!
A skalai part épp megfelelő lesz, a nagy része köves-apróköves-homokos váltakozva, de ha a tengerrel szembeállva jobbra elmész a homokkő sziklaalakzatokon túl (itt már többen nudiznak, de ha ez Téged nem zavar, nyugodtan menj arra a részre, itt homokos a part és a vízfenék is. És sekély részeket is találsz! Aztán épp ebben az irányban van Mounda Beach, de a víz felől, leginkább a vízben gázolva a bátrabbak át is tudnak gyalogolni, de az azért elég babrás, inkább a szárazföldről közelíthető meg, de egy kis kerülővel egy domb, a Mounda Cape miatt. Gyalog ez is megjárható, de csak kalandvágyóknak, és a kánikulában edzett aszkétáknak. Asszem egyébként, hogy a Grand indít oda valamiféle járatokat, ezt Marcsi válaszolhatja meg Neked a Grand fórumán, vagy ha kivárod, szezon kezdetkor Ö is be szokott nézni ide is.
Nekem tavalyról a legnagyobb élmény Porto Katsiki és Egremni több méteres hullámaival való birkózás illetve úszás. De párom nem tud úszni ezért most fontos a család barát strand. De ahogy most áll a dolog nem úszom meg megint a vezetést annyi mindent kéne látni egyhét alatt. Kónyu köszi az infot.
Kónyu!Köszi az infókat,igazából Marcsival akarunk menni Zakynthosi körütra,a szigettúrára,és a myrtosra.A többi 2-3 napon pihenünk és élvezzük a tengert!
Mire kifütyülnek a vízből,addig épeszű embernek már eszébe sem jut bemenni.
A nagy hullámos képeimen piros-sárga zászló volt érvényben,senki nem foglalkozott vele hogy ki megy be,de nemigen próbálkozott senki.
Mostmár teljesen biztos megint Kefalonia, (feleség döntött) júl 17-től - aug 5-ig,úgyérzem ki tudom tölteni újdonságokkal,meg kedvencekkel az időt.némi meglepetésen is töröm a fejem a fórumtársaknak,de azt majd ha hazaértem akkor láthatjátok majd (remélem összejön)Szállás nemugyanott,de nem messze mint tavaly, Zakinthosi átkompolásról letettem,Ithakai kirándulás az tuti.