Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 441 442 443 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Cofffos | #151791 Üzenet | 2010-09-12 13:26:15 | Re:
Virág1 írta:
Üdvözöllek itthon Titeket!

Megvannak a csoportképek,ha érdekelnek és jók lettek tényleg.

Örülök,hogy megismerhettelek Titeket icon_lol.gif

Már hogyne érdekelne. Lökök egy mail címet pü-ben. icon_lol.gif
  Cofffos | #151792 Üzenet | 2010-09-12 13:28:08 |
Breki1 írta:
nekem is icon_razz.gif

Már bosszantott a csuklás mi??? icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  A'la Rasta | #151801 Üzenet | 2010-09-12 15:46:19 | Válasz a #150962. hsz-ra Előzmény #150962
Szia Virág!

Még egyszer köszönöm a dokinál nyújtott segítséget!! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
  Virág1 | #151819 Üzenet | 2010-09-12 19:50:25 | Válasz a #151801. hsz-ra Előzmény #151801
Szia!

Semmiség icon_lol.gif

Jó a képed,de tényleg!
  Theia | #151828 Üzenet | 2010-09-12 21:31:56 |
Bőrönd előszedve..... Cuccok félig bepakolva..... Minden készen áll......
Már csak 5 nap !!!!!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_twisted.gif
  Szunyi | #151839 Üzenet | 2010-09-13 09:43:58 | Válasz a #151828. hsz-ra Előzmény #151828
Azért pakoljatok hosszú ruhát is most már! icon_sad.gif
  Rozita | #151841 Üzenet | 2010-09-13 09:48:42 |
Jótanácsok és észrevételek Pargára utazóknak! avagy ígéretek és kész tények:

- A transzferes megoldás oda és visszafelé úton egy elég kalandos, vagy nem fér be a bőrönd, vagy külön autóban utazik.
- A busz egy elég régi, belül elég koszos gyártmány, amit már valószínűleg Nyugaton kiselejteztek és Magyarországon még futhat...
- A sofőrök elég gyakran álltak meg így lassabban is haladtunk, hogy főtt kaját ehessenek, az egész busz meg rájuk vár...
Nem is említve a laza tegeződést és az esetleges egyenruha használatát.
A különböző egészségügyi megállókkor is olyan helyeken álltunk meg, különböző balkáni állapotok vagy TOI TOI wc-k az országúton.
Mi akik 15 éve egy olyan irodával utazunk, aki Magyarország legfiatalabb autóbuszparkjával rendelkezik, igen meglepődtünk ezeken a dolgokon.
- A szállás a Mimisben volt, elég lepukkant, eddigi görögországi szállásainkhoz képest, 10 nap alatt nem tudtak egy mignon égőt berakni a fürdőszobába, kérésre sem, a lefolyó életveszélyes volt, a zuhanyzást akárhogy próbáltad, mindig úszott a fürdőszoba.
- A falakon látszott a nem régi festés nyoma, ami alatt méteres magasságban virított a penész.
Még jó, hogy nem kértek kauciót mert a fagyasztóajtót sem mi szaggattuk le, így minden egyes hűtőnyitásnál az lezúgott a földre. Arról nem is beszélve, hogy a konyha felszereltség a minimálist is alulmúlta. Úgy kellett összekönyörögni a telepített idegenvezetőtől egy tányért egy edényt, így is több körben tudtunk levest és másodikat főzni.
- A fakultatív programokkal kapcsolatban -mint utóbb kiderült, a Walteresek is tudnak róla, mégis behúzzák a csőbe az embert, hogy irodai háttér nem áll mögötte akkor az veszélyes egy fakultatív programnál, ehhez képest, amire saját szervezésben mentünk, az volt a legjobb út. Különböző hazugságok, hogy miét nem kötünk ki Porto Katsikinél, amik óránként változtak, szóval ígéretekkel tele volt a padlás, de ami beteljesült az minimálisan történt meg.
A Paxos-Antipaxos fakultatív programnál Hajni ígéretet tett, hogy kijön a kikötőbe segít eligazodni a hajóknál, ehhez képest sehol sem volt, ráadásul ez a program is csak a beígérteket nem teljesítette, kikötés egy olyan helyen ahol fürdőzés nem volt, helyette 2,5 órás várakozás hogy visszaszállhass a hajóra amit heringjáratnak is nevezhetünk, mert annyian voltak rajta, mint az oroszok, csoda, hogy el nem süllyedt. Ezek szerint mindenki minél több bevételt akar, mindegy hogy esetleg emberélet forog kockán?
- A sokat emlegetett COOP bolt egy háború után kifosztott helyre emlékeztetett és semmi sem volt olcsóbb, mint a DALLAS supermarketben.
- A szálláshoz legközelebbi beach a Valtos volt, teljesen elégedettek voltunk vele. Igaz volt hegymenet meg lépcsőzés, de ez még belefért.
Maga a város, szép, látványos az erőd, a környező hegyek és a tenger, de ha egy mondatban kellene összefoglalni amit gondolok erről a tíz napról: a hely maga szép, de az utaztatás, a szállás és a fakultatív programok hagynak némi kívánnivalót maguk után.
  Theia | #151843 Üzenet | 2010-09-13 10:28:05 |
Meglepődve olvastam a fenti sorokat......
Érdekes hogy senki nem tett említést ilyenekről eddig....
Ha valaki 15 éve utazik,akkor már nagy tapasztalattal kéne rendelkeznie a görög és balkáni állapotokról,valamint az utazásról....
Ha én elutazom nyaralni,nem elégedetlenkedéssel töltöm azt,és nem keresek mindenben hibát....
Hozzáállás kérdése az egész.
Mindenkinek mások az igényei,de szerintem ennyi pénzért senki ne várjon luxushotelt.
Én már utaztam a Walter Travellel,és maximálisan meg voltunk elégedve mindennel és mindenkivel !
Aki ismeri Hajniékat,az tudja,miről beszélek.
Vagy csak az iroda lehúzása volt a cél ???
Megjegyzem,én csak egy mezei utas vagyok,mielőtt.....
  Vio | #151845 Üzenet | 2010-09-13 10:43:14 | Válasz a #151841. hsz-ra Előzmény #151841
Szia!
Úgy látom nem nagyon olvastál vissza az utazás előtt különben tudhattad volna, hogy a fakultatívokon mit várhatsz, esetleg melyik hajóval érdemes menni.
A balkánon milyen mosdókat vártál...olyat amelyikben szól a zene mint Franciaországban? icon_lol.gif
A Mimis-ben melyik szobában voltatok? Szerintem az alsó szinten lévő négyszemélyesben, mert egyedül ott panaszkodtak arra, hogy penészes egy kicsit a fal.
  Virág1 | #151847 Üzenet | 2010-09-13 10:49:01 | Válasz a #151841. hsz-ra Előzmény #151841
Mi si busszal mentünk eddig mindig,de még nem volt panaszunk a söfőrökra,nem ettek órákig sehol sem és várni sem kellett rájuk.Oda érkezéskor vagy vissza érkezésénél én mindig megköszöntem a sofőröknek,hogy mennyire óvatosan,körültekintően és rutinosan vezetnek.Rengeteget vezetnek,órákat,napokat.Szinte csak fordulnak a következő adag turistával és van 3 óra pihenőjük.Minden tiszteletem az övék.

Meg állni meg kell,mert bepisilünk,vagy összek....juk magunkat icon_lol.gif Sajnos 20 percesnél hosszabb megálló még egyszer sem volt(30 perces volt) és mindig nagyon jó időben értünk le,kivéve tavaly,amikor 36 órát sikerült Toloba összehozniuk,mert nem volt jó a busz légkondija,ami azóta kiderült,hogy hazugság volt az egész!Persze megjegyzem,hogy nem Apollon volt icon_lol.gif

A wc-k sem voltak rosszak,toi toi-nál még soha nem álltunk meg!
A balkáni állapototok valósak,de ott is van használható kategória és ezzel mindenki tisztában van.

Azért írtam le én is,mert nekünk nem volt rossz tapasztalatunk még sofőrökkel,wc-vel és lassúsággal.
  Virág1 | #151849 Üzenet | 2010-09-13 10:52:32 | Válasz a #151841. hsz-ra Előzmény #151841
A COOP-ben igazat kell adjak,mert vasárnaponként van kifosztva teljesen,de feltöltik majd kedd környékén,de tényleg nincs nagy választéka viszont én ott vettem olcsón az olivaolajakat!

Mellesleg egyszer átvágtak a pénztárnál a visszaadásnál és utána már barátom ment le vásárolni... icon_lol.gif
  Virág1 | #151850 Üzenet | 2010-09-13 10:56:37 | Válasz a #151841. hsz-ra Előzmény #151841
Paxost meg pont ezért nem fizettük így be,mert láttuk a visszaérkező hajókat és akik voltak,azoknak nem tetszett egyáltalán és itt meg a magán úton történő hajóbérlést javasolták...így azzal! icon_lol.gif

Az idegenvezetővel meg nem találkoztunk,míg kint voltunk egyszer sem.
Mi a Ion tengeri hajókázát a helyi irodánál fizettük be és angol-görög idegenvezetőnk volt a buszon oda Nidribe ,a hajón és vissza is,aki nagyon jó fej volt,humoros és segítőkész.

Tényleg nem rossz,hogy leírjuk kinek,mi nem tetszett és miért nem.Így í többiek is megtudják osztani majad,hogy nekik mi volt a tapasztalatuk ugyan azzal?!Én szeretem....
  Rozita | #151857 Üzenet | 2010-09-13 11:57:16 |
Bocs ha valakinek fáj az igazság, de én csak azt írtam, ami velünk történt!
És ennyi pénzért ilyen utat várjak? nos két éve, húszezerrel kevesebbel mentem el Görögország egy másik részébe...
  Josza2 | #151858 Üzenet | 2010-09-13 12:00:08 | Válasz a #151841. hsz-ra Előzmény #151841
Pont Rozita hozzászólása támasztja alá, amit mindig is mondok, hogy utazás előtt érdemes felkészülni a helyből, ahová utazunk. Ha Rozita nem így utólag kereste volna fel a fórumot, biztos, hogy töredékére csökkentek volna a bosszúságai. Mi például utazásaink során a legritkább esetben sem megyünk fakultatív programokra. Mindent fele költségből és saját igényeinknek megfelelő kivitelzésben nézünk meg. A fakultatív programok kezdő, tapasztalatlan vagy nem kellő képpen bátor utazóknak valók. Céljuk a minél nagyobb haszonnal való értékesítés (tisztelet a kivételnek). Mindenkinek javasolom valamilyen jármű pár napra való bérlését(pl. ha összeáll két pár még olcsóbb) és azzal bejárni a látnivalókat. Olcsóbb, kényelmesebb és nem kell senkihez alkalmazkodni. Ha ez nem megy akkor majdnem mindenhová el lehet jutni tömegközlekedéssel is.
A buszhoz nem tudok hozzászólni, mert ahány út annyi féle. Én a Walterről még ennyire negatív hozzászólást nem olvastam, bár én még nem utaztam velük.
Kedves Rozita!
Sajnállak, ha Pargai nyaralásodról csak ezek a negatívumok jutnak eszedbe.
  Fazika | #151873 Üzenet | 2010-09-13 13:23:01 | Válasz a #151841. hsz-ra Előzmény #151841
Szia Rozita!
Mivel mi szerintem egy időben voltunk, nagyjából közösek a tapasztalataink, csak a hozzáállásunk más! Mi is a Mimisben voltunk elszállásolva.
Én (mi) egy kicsit másként láttuk mindazt, amit Te.
1. busz: igazad van abban, hogy nem egy mai darab. Én nem találtam koszosnak odafelé. Visszafelé a kiutazó emberek után nem volt takarítva ugyan, de azt gondolom, hogy a körülményeket figyelembe véve ez érthető is (éppen csak ettek a sofőrök valahol és már indultunk is hazafelé. Gyakorlatilag ők nulla pihenővel, 1300 km levezetése után) Odafele menet meg a virágpiacnál ebédeltek. Azt hiszem nem kell tőlük azt a 20 percet sajnálni!
Ja igen: transzfer: Parga-ra megérkezvén szinte az apartmanig szállított a busz bőröndöstől. Néhány métert kellett csupán megtenni. Visszafelé egy leharcolt kisbuszba tették be mindannyiunk bőröndjét, majd egy másik kisbusszal vittek el bennünket a sportpályánál parkoló buszhoz. 16-an ültünk a 9 személyes kisbuszba. De nem volt kötelező beülni, gyalog is el lehetett volna sétálni. Kb. fél óra gyalog az út a Mimistől a focipályáig.
2. A tegeződésről megkérdezték az utasokat a sofőrök. Lett volna lehetőség szólni, ha ez zavaró valakinek. Mi sem először utaztunk már Görögországba busszal, de nekem kifejezetten szimpatikus volt, hogy olyan helyeken álltak meg, ahol kulturáltnak számító Wc-k voltak. Ez alól egy volt kivétel, mégpedig a szerb első megállónál visszafelé, ahol mondták a sofőrök, hogy a toalett nem a Toi Toi , hanem az alagsori. Na, az valóban „pottyantós” volt, de hát a Balkánra utaztunk ill. onnan jöttünk!!!!! Aki járt már Görögországban kocsival vagy busszal, annak szerintem ezen nem kell meglepődnie!
3. A Mimisről már írtak sokan. Én is pár napja. Ár érték arány!!!!!!!!!!!Sose feledjük!!!
4. Fakultatív: Azt gondolom Berta Hajni idegenvezető a magánvéleményét is hozzáfűzte a kirándulásokhoz, aki akart érthetett belőle. Mi pl. magánúton intéztük a Paxos-Antipaxos hajóutat, olcsóbban, mint ahogy az iroda kínálta és a hajó se volt zsúfolt. Mindezt a fórumon előzetesen olvasottaknak a tükrében. Bizony, a Te negatív véleményed is azt igazolja, hogy nem árt előzetesen alaposabban is tájékozódni az uticélról ill. a vele kapcsolatos dolgokról.
Mindig van olyan, ami az egyiknek tetszik, a másiknak meg egyáltalán nem. Na, ha így indulsz neki, nagy csalódás azért nem érhet, mert felkészülsz arra, hogy esetleg neked nem jön be az, amit látsz. Vagy nem annyira, mint másnak. Beszéltünk olyan útitársunkkal, akik szintén voltak a Jón tengeri hajókiránduláson és nagyon tetszett nekik. Igaz, hogy nem kötött ki a hajó Porto Katzikin, de ők megtalálták az út szépségét másban és máshol. Mi ugyan nem láttuk se Kefalóniát, se Ithakát (oda máskor készülünk), viszont béreltünk autót, átmentünk Lefkadára és egy fél napot strandoltunk P. Katzikin . A másik felét Lefkada más strandján.
Sajnálom, hogy több negatív élményed van, mint pozitív az utazással kapcsolatosan. Persze, tudom, hogy sokan nem bérelnek sem autót, sem motort és csak a helyi utazási iroda ill. idegenvezető anyáskodása (bocs) mellett nyaralnak, mennek el fakultatívra. De ha Ti, mint ahogy írod, rutinos nyaralók vagytok, akkor ezekre csodálom, hogy nem készültetek fel. És még egyet a Berta Hajnalka idegenvezetőről: mi egyetlen fakultatívjára se mentünk el, mégis nagyon kedves és rendes volt velünk az utolsó pillanatig! A közös vacsorán, ami a Bacchosban volt, kifejezetten sokat beszélgettünk. Én is, mint előttem már oly sokan, csak a legjobbakat tudom róla mondani. Szerencsére nekünk nem nagyon kellett segítség, de pl. Papamaciéknak rossz volt a rezsójuk és a zuhanyrózsájuk, szóltak Hajninak és másnapra minden el volt intézve. Szerintem sokszor nem csak rajta múlik a segítő szándék. Ő csak közvetít. Ha a tulaj nem lép, hiába a jó szándéka. A Mimisben pl. nem lakik ott a tulaj.
Még egyszer sajnálom, hogy rossz szájízzel jöttetek el Pargáról! Remélem, hogy legközelebb sikeresebb lesz a nyaralásotok, és nem rontják el „efféle” malőrök!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 441 442 443 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu