Kori! Ne menjen el a kedved.
Sajnos az tény, hogy a görög vendégszeretet már nem a régi, az is tény, hogy nem vigyáznak arra a csodára, amijük van, de ezen nem tudunk változtatni. Élvezd az átlátszóan tiszta tengert, a csodás környéket, a közeli ókori és egyéb látványosságokat.
Tolonak nagy hátránya - ezt mint napimádó mondom - , hogy késő délután a parton már nem süt a nap, de ettől függetlenül megkedveltük ezt a nyaralóhelyet, és sajnáljuk, hogy ennyire messze van. A motorozás, a meggazdagodni vágyás minden nyaralóhelyen jellemző, mi pár éve Sartin pont honfitársaink háztömb körüli őrült robogózását voltunk kénytelenek elviselni, nem találtak maguknak értelmesebb elfoglaltságot. A szálláshely foglalásánál odafigyelünk, hogy inkább a nyugodtabb környéket válasszuk, pont azért, mert ismerjük a nyaralóhelyeken uralkodó viszonyokat.
Toloban sokkal kevésbé voltak barátságtalanok, mint pl. 2 éve Marmarason. Itt még azt is értékelték egy-egy mosollyal, hogy próbálkoztunk görögül kommunikálni, kértünk, köszöntünk a nyelvükön.
Én is mindig úgy választok, hogy a nyugisabb részen legyen a szállás, most is a yannisba szerettünk volna menni, de már nem volt hely, azt azért gondoltam nyugodtabbnak, mert a falu szélén van meg ott a nagystrand, az is tök jó lett volna, viszont több jót olvastam a thetis apartmanról, mint rosszat, úgyhogy annyira nem zuhanok magamba ))
Eddig soha semmi problémánk nem volt sehol sem a szállásokkal, most is jó lesz minden, küldjétek a csít ))
Azt tudja valaki, hogy a szállást mikortól lehet elfoglalni?Van valami időkorlát?A voucheren semmit se írnak, csak a Rita telefonszáma van ott...
Én nagyon nagyon szeretném a legelső szinten lévő szobát/apartmant vagy mi az, mennyi esélyem van rá, hogy én választom ki?
Kori!
Hacsak nem kéred előre az irodát, nem tudsz szobát választani. Jól olvastam, hogy a családiba mentek? Abból úgy tudom egy van, a másodikon, a többi 2 vagy 3 ágyas. Úgy olvastam, 2-től lehet elfoglalni a szobákat. Mi busszal voltunk, görög idő szerint fél 2 magasságában értünk oda, és már felmehettünk.
Jó helyen van a Thetis, nem volt zajos, néha 1-1 robogó járt arra. Mi tartottunk a hotel medencéjétől - mármint a ricsajtól -, de végül nem volt zavaró, főleg, hogy szieszta időben (14-17 között) elvileg gyerekek nem mehetnek be, vagy legalábbis csöndben kell lenniük, és talán este is van egy időpont, ameddig használható.
Ha elfér 1-2 potyautas a bőröndötökben, akkor szólj légyszi, és indulunk vissza !
Fogalmam sincs, annyit tudok, hogy thetis apartman és az ibuszos nővel ráirattam a papirra, h legfelső szint, de azt mondta, h nem tudja garantálni, mert ott tudjuk meg
Amúgy még az ibusznál se tudtak mit mondani, csak ennyit és hogy hívjuk a Ritát, ha kiértünk...Annyi infot tudtam itt összeszedni, hogy fsz van meg 2 emelet.Nekem KELL az a legfelső szint
Hétfő reggel indulunk, kész vagyok már teljesen
Hányan mentek?
Egyébként én úgy tudom, hogy félemelettől felfelé van csak szoba, és ott valami bennfentes lakhat -nem tudom, hogy a tulaj, vagy neki valakije -. Az utca végén a tenger - rövid utcáról beszélünk - és azt látni az elsőről is.
Mi egyébként csak délutánonként jártunk a közeli partszakaszra, mert akkor már napozni úgysem tudtunk, délelőtt mindig hátrébb mentünk, ott legalább nem magyarul, hanem görögül beszéltek körülöttünk , és nem volt olyan zsúfolt sem. A nagy strandig egyszer sem mentünk el, csak amikor sétáltunk, hát az biztos baromi zsúfolt volt, már eleve a napernyős ágyaktól is.
Először is: mindig étterembe járunk esténként, mert imádunk minden ételt ami a tengerből van, vagy Görög! Ezt csak azért írom, hogy értsed nem spórolni járunk el ilyen messzire.
Szerintem az éttermi árak legalább 30%-al emelkedtek Görögországban 2010-11 óta, ami a vesztüket fogja okozni ha hamarosan nem változtatnak rajta!
Marmaras: Főutcán 1 sör 5-6 euro! Beach service 4 euro/0.33-as sör...ezek pl Nei poriban kb fele, maga a hely pedig szerintem még jobb is! Nekem ez már a lenyúlás, pedig még egyszer mondom hidd el, nem spórolni mentem most sem 4600km-t!
Barátaink ettek egy nem túl nagy 2 személyes haltálat, fél liter házi bor, görög salival:70euro!!!! Marmarason most kb az van mint Héjvízen...magyarul már ki sincs írva semmi:D, csak oroszul! Szinte csak oroszok és szerbek vannak.
Mi mármint akik a Yannisba voltak a hozzánk legközelebb eső strandon voltunk egész idő alatt ami a nagy strandtól 50 méterre volt. Itt is egy épület van a part előtt nagy kerítéssel de sokkal beljebb építve mint a többi épület odébb. Ennek köszönhetően délután 17 óráig a napozás garantált. De 18 óráig is még találni ott napsütést. Hétköznap volt olyan pillanat, hogy 5 család volt a parton kb 100 méteres területen. Tehát az is előfordult egyedül úszkáltam A hétvége más. Délelőtt ott is nagy volt a zsufoltság 9-től 15 óráig. 15 órátol viszont itt is csak mi voltunk. A görögök mentek sziesztázni
De ha már ugy is 79kori hangulatát elvettétek akkor írok maga Toloról ami nem csak Tolora vonatkozik hanem tavaly például Nei Porin is tapasztaltam. Amikor megérkeztünk rögtön az első napokba szembe tűnő volt a rengetek bezárt vagy üres apartmanok, üzletek és esténként se volt olyan zsúfoltság mint például Paralián. A tengerparton /ahol legalábbis mi voltunk/ szinte üres volt. Én tavaly Nei Porin és Olimpic Beachen voltam. Emlékeztem az ottani tavalyi árakra és azok akkor sokkal olcsobbak voltak. Egyenlőre még nem tudom Tolo ennyire drága hely vagy a drágulás az észeki nyaralókra is érvényes e. Egyenlőre egy idei Sartis étlapot láttam és az alapján Tolo maga a drága. Gondolom évről évre kevesebb a túrista és azokon próbálják behajtani aki oda megy. Az a kérdés hosszú távon kifizetődik e nekik.....
Viszont a gyros és souvlaki olcsóbb, mint a Chalkidikin, ahová általában járunk. Toloban már 1,8-ért is lehet kapni - az is elég jó volt-, törzshelyünkön, Iliasnál 2 euró a sertés és a csirke, a birkából készült 2,2. Körül kell nézni, még 2 egymás melletti szupermarket árai között is lényeges különbség van. Vizet a Thetis-hez közel lévő főúti hentesnél vettünk, 6-os csomagban a másfél lityis 1,3 volt. Előfordult a 2 hét alatt, hogy pár napig kifogytak belőle, de aztán megint feltöltötték a készleteket. A marketekben drágább volt. A fél literes dobozos Mythos az Asterisben egyenként 0,95, ha viszont négy összecsomagolva, akkor 4,5, és nem volt beárazva. A 4-es kiszerelésű a Tsiroshoz közeli marketben 4 euró volt. Tzatzikit az Asteris-ben vettünk, kimérve kilója 4,65, jóval olcsóbb, mint a dobozosok, és nagyon finom. Szintén kimérve vettünk fetát is, kb. 8 euró volt kilója, csomagolva ez is sokkal drágább. Az Asteris market előtt árulnak frissen facsart narancslevet, egy liter 3,2, és nagyon finom. A boltban kell kifizetni, és utána menni a fiúhoz érte. Viszont a nafplio-i piacon vettünk 0,60-ért narancsot, otthon kifacsartuk, és isteni volt, így kb. 1,2-ért volt kb. 1 liter garantáltan 100 %-os istenséges narancslé- igaz, szerencsések voltunk, mert a Thetisben volt citromfacsaró -.
Olvastam itt korábban búvárkodásról, illetve kérdezte valaki, hogy van-e ilyen iroda. Ahol ki volt írva, az az iroda sem volt nyitva, erősen úgy tűnt, hogy megszűnt.
Mi elvileg a Thetis családi apartmanjába megyünk...(2 felnőtt + 2 gyermek)
azt mondták, hogy a 2. emeleten leszünk....és hogy az egyik szoba ablaka a tengerre néz.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani 79kori, hogy szerintem az utazási irodádban nektek is meg tudják mondani, hogy melyik apartman lesz a tiétek.
Hallott valaki közületek A Taverna Amvrosiáról valamit?
ezt a névjegyet még az utazási irodában kaptam....