a bevándorlók, akik egyébként menekültek! Nem Görögország felé mennek, hanem Németországba, és Angliába.
Kamionokra, és buszokra bújnak, nem személyautóba. Ott ugyanis azonnal kiszúrná őket egy mezei rendőr is.
Jelenleg is több ismerősöm nyaral kint, Athénban, krétán, Sartin, Zakintoson, Pargán, mindegyikük azt mondja, semmit nem érezni abból amit a hiradók szajkóznak.
Bár az egyik sarti melletti strandon láttak egy négert, aki napszemcsiket árul, (biztos bevándorló/menekült)
Szóval eszem ágában sincs lemondani a nyaralást.
Szia Alfie!
Mi holnap indulunk 2 kisgyerekkel kocsival Lefkadára. Ha gondolod írok, hogy milyen volt az út, és a sziget. (mármint migránsok ügyében).
Üdv: Studis
Jó lenne ha írnál friss infókat az útról!
A visszafelé jövőknek nem volt bajuk a sok koldússal a Mac határon? Tavaly július végén rengetegen voltak, alig lehetett tőlük közlekedni............
Lefkadán nincs egy szem menekült sem!! És mikor ottlétünkkor a Nikolaos boat személyzetétől megkérdeztük, hogy mit szólnak a csődhöz, csak megvonták a vállukat Az egyetlen menekült én leszek hamarosan a szigeten, ha tovább fokozzák drága politikusaink ezt a menekülthisztériát!! A helyetekben jobban tartanék attól, hogy a szerbek hogyan bánnak majd az új vasfüggöny miatt a határon a magyarokkal Lehet, most jön majd a szopóág!! Erről kérünk majd új infókat a mostaniaktól.
Tegnap a szigeten csak a negyedik benzinkúton tudtam kártyával fizetni. A többi már nem fogadta el, pontosabban nem engedték, hogy azzal fizessek majd tankolás után. Az ATM-eknél szombat óta hosszú sorok állnak.
Ezen kívül nincs más jelenleg, ami a válságra utalna. (2EUR a gyros szinte mindenhol...)) )
Menekültek nincsenek. A szállásadónk is tőlünk kérdezte, milyen utunk volt ide, mert úgy tudják, hogy Szerbiában és Macedóniában (nekik nem MAC, hanem SKOPIE) rengetegen vannak és megnehezítik a közlekedést. Mi útközben sem láttunk egyet sem.
Szia! A benzin 1,6 és 1,8 euro között van. Autóbérlést nem tudom mennyibe kerül, de mi robogót 6 napra az I love santasban 50 euróért béreltünk. 80 euróra jött ki benzinnel a 6 nap úgy, hogy mentünk vele majdnem 600 km-t.
A 454-es képet nézve kicsit gondban vagyok, mert hirtelen nem vágom, melyik rész az, de az őt körülvevő fotókból az derült ki számomra, hogy a Porosból a hegyoldalban Dessimire tartó túránk végefelé lehetett, már a beachelés után, tehát közvetlenül Dessimi előtt. gyönyörű az úton a panoráma Meganissire!! A repülőroncs egy ténylegesen béna pilóta Chesna-landolása volt, amit kicsit elmért az ürge
A Chesna pedig ha igaz Meganissin Vathiban.
Sziasztok!
Elég sok oldalt visszaolvastam a topikban, de mindenre nem volt időm. Pénteken indulunk a szigetre autóval. Néhány dolog azonban még nem teljesen tiszta.
Thessalonikiig már rutinosak vagyunk. Olvastam, hogy a szigetig talán 3 helyen kell fizetni 1,2-2,4-2,4 Eurot , plusz Prevezában az alagútnál 3 Eurot. Meg tudja valaki mondani esetleg, hogy ezek a fizetőpontok kb. hol találhatók.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a strandok közül, melyek azok amelyek autóval jól megközelíthetők, melyeknél kell óvatosabbnak lenni, illetve melyek azok, amelyek csak gyalogosan megközelíthetők?
[/img]https://lefkada.hu/lefkada/map/lefkada-strand_es_latnivalo-terkep.jpg
Jön még valaki a hétvégén?
A válaszokat előre is köszönöm! Természetesen, ha visszaértünk igyekszem majd én is friss információkkal szolgálni.