Köszi a tippet, a Sassost ismerem, pár éve kölcsönöztünk nála bicajokat. Nem akarunk nagyon eltávolodni a parttól, csak jó lenne egy kicsit szórakozni. A strandon ahogy gyalogolunk kifelé Sarti beach-ra ott tudom hogy lehet kölcsönözni kis motorcsónakot és kenukat is.
Ja azt el is felejtettem, hogy egy kis élménybeszámolót írjak...
Pénteken indultunk 20-án. A busz délután fél 3 kor volt itt Szegeden. A határokon való átlépés kicsit macerás volt, ugyanis a szerb belépőnél 1-1,5 órát vártunk, míg a macedón/görög határnál 4-et, így szombaton 12:45 re értünk Sartira. Sajnos a tenger eléggé hullámzott és veszélyes volt, emiatt nem nagyon tudtunk fürdeni.
2. nap: a tenger továbbra is háborgott és amint olvashattátok volt egy halál eset is. Én úgy tudom, hogy egy osztrák 42 éves férfi halt meg és 2 órát volt a vízben. Tőlünk kb 200 méterre hozták a partra, és láttuk is a párommal. Ez egy kicsit megpecsételte a nyaralásunkat. És aznap még másik 2 embert is ki kellett menteni a vízből, de ott nem történt ilyen sajnálatos baleset. Nagyon felelőtlenek voltak az emberek, mert a nagy hullámzás ellenére is sokan eléggé távol mentek a parttól.
Ezen a napon mi maradtunk a kagyló gyűjtögetésnél és szép kis zsákmánnyal gyarapodtunk.
3. nap: Robogót béreltünk Sassostól és neki iramodtunk északnak. életembe most robogóztam másodjára ezért az indulás előtt tettem egy két kört a faluba gyakorlás képpen. Felmentünk Vourvouruba (szerintem mindenkinek látni kell), itt a tenger sokkal nyugodtabb volt, mint Sartiba és jót lehetett fürdeni és végre egy kicsit búvárkodhattunk is. Délután elindultunk vissza Sarti irányába és egy jó 2 órás bolyongás után végre megtaláltuk a narancs partot, ami nagyon szép lett volna, ha a nem lett volna annyi "kukac a vízben". Sajnos így nem lett a kifaragott nős szoborral képünk...
4: nap: Ezt feltétlenül ki kell mindenkinek próbálnia. A Toroneosi-hajókirándulásra mentünk el. Reggel 8-kor elindultunk Neos Marmarasba, ahol hajóra szálltunk és elindultunk a Kassandra félszigetre (Pefkochoriba). Út közben láttunk delfineket és kb fél percre a hajó mellett közvetlenül is felbukkantak. A városba érve volt 1 óra szabad időnk nézgelődésre. Majd tovább indultunk a Rousso-beachre. Szerintem mese szép hely, nagyon tetszett mind kettőnknek. Itt fürcsiztünk, majd a hajón elfogyasztottuk az ebédünket, amit ott készítettek. Ebéd után elindultunk a teknősbéka szigethez, ahol ismét találkoztunk a delfinekkel és most sokkal jobb fejek voltak , mert elég sokáig együtt úsztak velünk a hajó orránál. Lehettek kb 8an és nagyon szépek voltak. A szigethez érve jött a hajóról ugrálás, majd indulás Neos Marmarasba és vissza Sartiba.
5 nap: Ismét robogót béreltünk és most délnek vettük az irányt. Kalamitsi beachre mentünk, ahol egy egész napot eltöltöttünk. Itt is búvárkodtunk, kagylókat és sünházakat gyűjtögettünk. Eléggé mély volt a víz, de búvártalppal és maszkkal felszerelkezve le lehetett győzni a mélységet. Ezt is ajánlom mindenkinek, hihetetlen élmény az amikor kb 100 apró kis hal között úszik az ember és amikor 5-6 méter mélyről jön felfele és a halraj között úszik el. Nagyon élveztük. Késő délután elindultunk vissza Sartira és közbe meglátogattuk Sykia beachet is.
6 nap: befizettünk a Sithon körútra, melynek keretében elindultunk a keleti parton fel Nikitibe, ahol egy mézüzembe látogattunk el (a kakukk fű méz a legfinomabb ), tovább mentünk Neos Marmarasba a piacra majd elindultunk Platamonas falucskába. Innen tovább mentünk Porto Carass borászatába borkóstolóra. Majd megáltunk Porto Koufoba is fényképezni egyet és délután vissza értünk Sartira. Eléggé tartalmas nap volt és sok szép partszakaszt láttunk.
7 nap: Sartiba voltunk egész nap. Itt megint hullámzott a tenger, úgyhogy annyira nem lehetett élvezni a fürdést, úgyhogy inkább a színünket mélyítettük tovább. Valamint Sarti beachen ahol nagyon sekély volt a víz ott tudtunk fürdeni biztonságosabban.
8 nap: 9 kor elhagytuk a szállást, és 12:45 kor elindultunk haza. A határokon nagyon gyorsan haladtunk egyedül a magyar belépő oldalon kellett várnunk 45 percet, de ma reggel 6 kor már Szegeden voltunk.
Minden este bazároztunk és élveztük a görög estéket.
Ajánlani tudom a Café paps-ot, ahol isteni a frappé és Cristos is nagyon kedves. A nutellás-csokis palacsintát, a kukoricát, valamint azt az éttermet, ahol csak görögök vannak. Kék-fehér az étterem konyhája és elég hátul van a parti sétányon, de ott legalább nem lehetett hallani magyar hangot, csak görögöt és a kaják is finomak voltak.
Összeségébe nem bántuk meg az utat és nagyon megfogott minket Sarti.
Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok.
ha már nem hullázik a tenger béreljetek hajót, vourvorunál. és nézzétek körbe a sziget csoportot. nagyon megéri a kagylók és halak miatt is, ide nem kell jogsi mert görögbe 40-le nem kell semmi.csak elötte béreljetek robogót hogy eljussatok ide.
Ez a "hullázik" annak ellenére, hogy nagyon morbid is lehetne, engem most jól megnevettetett.... remélem, mi nem látunk majd vízbefúlót. Nem tudod véletlenül, mennyiért lehet motorcsónakot bérelni?
Szia! Mi is 10-én utazunk a Diassal és a Villa Mariaban leszünk!
Na, akkor már 4-en vagyunk legalább. Bp-en szálltok fel?
Kecskeméten szállunk fel, de arról még nincs infom, h mikor indul a busz, jövőhéten kapjuk meg a jegyeket.
Mi tudjuk mikor indulunk innen bp-ről. Délben. Nem tudom, hogy egy buszra szerveztek-e minket, de akkor nektek kora délelőtt lehet majd kb az időpont...
Jajjaj, én már úúúúúúúgy várom. Itt olyan sok jót, szépet és okosat olvastam...
Mi tegnap jöttünk haza.Mi is béreltünk hajót Sartiban, a parton van egy idősebb bácsika tőle. 110 E/nap 10:30-19:00ig. (6 személyes) Hatalmas élmény! Yet ski-t lehet bérelni Sartitól 6 km-re a narancspart előtt van egy kemping,ott. 30 E/10 perc,de bitangul megy! MEGÉRI!
Platanisti beach a camping neve. Mi is ott voltunk amikor a tragédia történt,de minket senki nem állított meg sehol!Se akkor amikor yet ski-ztünk,se akkor amikor hajót béreltünk. Ha viharos a tenger,akkor ki sem adják!!!! Mi 1 szúnyoggal sem találkoztunk!A virusnak nyoma sincs.
Ha ti délben indultok, akkor szerintem mi később, mert amikor eddig busszal utaztam, akkor mindig pesti buszokra szálltunk, és úgy mentünk Szegedre, de a Diassal még nem voltam! Majd meglátjuk, de szerintem olyan sok buszt nem indít a Dias egyszerre Sartira. Mi is nagyon várjuk már!!!!
Sancho!
Lehet, h kérdeztem már, (akkor bocsi), ti a Diassal mennyi idő alatt értetek ki Sartira?
Itt vagyunk a Klaoztanyán, épp koktélozunk! Holnap megyünk hajókázni Attiláékkal, az idő super, és én végérvényesen beleszerettem Sartiba!
Ódv mindenkinek!!!!
Most nagyon irigyellek! Nagyon jó lesz a kirándulás! Puszilom Attiláékat,add át légyszi! Csak annyit mondj neki,hogy napfelkelte és naplemente! Ebből ő tudni fogja!
Naptejet vegyél,de minimum 20 faktorosat,a többi nem sokat ér!
Mi üdítőket meg ásványvizet vittünk ki 2 kartonnal,de mi kocsival mentünk.Nyílván buszra azt nem tudod felvinni. Ha kocsival mentek akkor az jó ha van,mert kint elég húzós.Mi kaját nem vittünk semmit. Minden hasonló árban van,mint itthon.