Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 443 444 445 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Josza2 | #151955 Üzenet | 2010-09-14 15:28:23 | Válasz a #151954. hsz-ra
Ezek után megnyugodhatunk. Parga ugyanaz a régi, kedves gyönyörű Ion tengeri városka, amit annyian megszerettünk és amelyre olyan nagy szeretettel emlékszünk és tényleg nagyon függ a hozzáállásunktól, felkészülésünktől, hogy egy utazásra örök bosszúsággal, vagy szép emlékekkel gondolunk vissza. Elutazni akár olcsón is és végig bosszankodni az utat az az igazán drága dolog.
Ennek bizonyítására ez egy nagyon jó példa volt. Köszönet azoknak, akik ebben az ügyben pro, vagy kontra megszólaltak.
  Bogi86 | #151963 Üzenet | 2010-09-14 17:56:45 |
Sziasztok!
Most megyünk szeptember 26-án Pargara a párommal,és érdeklődnék,hogy milyen az idő olyankor arra? icon_smile.gif Lehet még fürdeni?
Köszönöm a választ előre is!
  Josza2 | #151967 Üzenet | 2010-09-14 19:05:56 | Válasz a #151963. hsz-ra Előzmény #151963
Én is pont ezidőtájban voltam Pargán. Úgyszólván nyári időjárás volt. Az őszt csak az egyre kevesebb turista látványa idézi. A víz még meleg. Egy egy átfutó zápor lehet. Az éjszakák már hűvösebbek néha elkél egy vékony pulcsi, vagy dzseki. Nappal nyári meleg 28-35 fok. Fürödtünk minden nap. Az árak radikálisan olcsóbbak, mint nyáron. Viszont a szinek valahogy sokkal szebbek és tisztább a levegő. Jó választás. Jó készülődést! No para! Ha kérdésed van szívesen segítünk.
Üdv: Josza icon_cool.gif icon_lol.gif icon_wink.gif
  Bogi86 | #151974 Üzenet | 2010-09-14 20:10:20 |
Szia Josza!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ icon_biggrin.gif Megnyugodtam teljesen:)Az meg nem is baj,ha nincs akkora tömeg:) Már nagyon várjuk,sőt egyre jobban,ahogy a képeket nézegetjükicon_smile.gif!
Üdv.
  Cofffos | #151976 Üzenet | 2010-09-14 20:21:35 | Re:
josza2 írta:
Én is pont ezidőtájban voltam Pargán. Úgyszólván nyári időjárás volt. Az őszt csak az egyre kevesebb turista látványa idézi. A víz még meleg. Egy egy átfutó zápor lehet. Az éjszakák már hűvösebbek néha elkél egy vékony pulcsi, vagy dzseki. Nappal nyári meleg 28-35 fok. Fürödtünk minden nap. Az árak radikálisan olcsóbbak, mint nyáron. Viszont a szinek valahogy sokkal szebbek és tisztább a levegő. Jó választás. Jó készülődést! No para! Ha kérdésed van szívesen segítünk.
Üdv: Josza icon_cool.gif icon_lol.gif icon_wink.gif

Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy az idei időjárás nem ugyanaz mint tavaly. icon_rolleyes.gif

Bár hőhullámmal érkeztünk ki augusztus végén, de a felhős majd esős napunk után már nem volt olyan nagyon meleg, (35 fok helyett csak 28-30 fok volt) és a víz nekem a Lichnoson kimondottan hideg volt. Ezt az egyet sajnálattal konstatáltam, hogy még sehol nem tapasztaltam augusztus végén, szeptember elején ilyen hűvös vizet. Persze nekünk, Balatonon edzetteknek ez nem annyira hideg, de az eddigi görög tengervíz tapasztalatainkhoz képest kevésbé volt meleg. És ingadozott a hőmérséklete (mint a Balaton). Van emlékem egy szeptember közepi Sartis nyaralásról, mikor is alig sütött a nap, több napon is esett az eső, de a tengervíz melegebb volt mint a levegő.
Oké, az a másik oldal, biztos ebben is van a titok nyitja. icon_wink.gif
  Breki1 | #151981 Üzenet | 2010-09-14 20:38:25 |
Tavaly ilyenkor nagyon jó idő volt egyáltalán nem kellett este semmi pulóver

emléxem hogy pl megjöttem a strandról hajat mostam és meg se kellett szárítani, csak felvettem a kint vett "sombrerom" és simán vizes hajjal rohangásztam a Sakisba egy izompolóban meg rövidnadrágban.

Egyébként most akciós Last minute van Parga-ra 23.-tól 15 napra egy turnus áráért szinte. Francba, hogy senki se ér vagy nincs szabija rá úgy elmennék

35 990 Ft
több mint két hét utazással együtt fantasztikus jó ár szerintem
  Gaby955 | #151982 Üzenet | 2010-09-14 20:55:20 | Válasz a #151981. hsz-ra Előzmény #151981
Szia Breki!

Sajna már elfogyott a pargai ut 23-tól, helyesebben csak 1-1 apartmanban, pontosabban kettőben van egy szoba. A pesti ismerőseink már pénteken nem kaptak helyet a Sakisba.
Mi már régen lefoglaltuk, ugyhogy 23-án irány PARGA icon_smile.gif)
Üdv: Gabi
  Gaby955 | #151983 Üzenet | 2010-09-14 20:55:28 | Válasz a #151981. hsz-ra Előzmény #151981
Szia Breki!

Sajna már elfogyott a pargai ut 23-tól, helyesebben csak 1-1 apartmanban, pontosabban kettőben van egy szoba. A pesti ismerőseink már pénteken nem kaptak helyet a Sakisba.
Mi már régen lefoglaltuk, ugyhogy 23-án irány PARGA icon_smile.gif)
Üdv: Gabi
  Fazika | #151991 Üzenet | 2010-09-15 08:56:17 |
josza2 írta:

Még az Andreas féle esetet a motorral írd már le részletesen, hogy más is tanuljon belőle! Üdv: Josza

Szóval az a bizonyos Andreas motorkölcsönző:
A dolognak van tanulsága, azt a végén írom le, bár szerintem egyértelmű lesz mindenki számára.
Napok óta nézegettük a motorkölcsönzősöket, mert 2 robogót szerettünk volna 3 napra bérelni. Hogy ne ragadjunk le rögtön az elsőnél, több helyen is jártunk. Azon a bizonyos esős napon elmentünk sétálni és Parga Valtos fölötti részén egy imponáló panorámával rendelkező világoskék háznál egész jó kiállású mocikat véltünk felfedezni. Néhány nap múlva, reggel el is mentünk, immáron komoly elhatározással, bérlési szándékkal. Nem volt annyi robogó, mint előző nap és azok is elég viharvetek voltak. A németül beszélő úriember kézségesen meg is egyeztünk. A 80 és a 50 ccm robogókat össz. 30 euróért odaadta. Végül is csak 1 napra béreltük. Még szerencse.Csak egyikünk jogsiját kérte el. Az már eleve gyanús volt, hogy csak a többedik motor indult be, de akkor elhessegettük a kételyeinket. Eltelt jó sok idő, mire hosszas válogatás után kiválasztásra kerültek a robogók.
A fiúk ketten jöttek, én meg a másik robogón egymagam. Az első kútnál Sivóta felé tankoltunk. Gondoltam, tele kérem, mert nem sok benzin volt benne és elég nagy túrát terveztünk. 14 eurónál leállítottam a kutast. Csak kerekedett a szemem. Ráadásul az egyik robogóból lassan, de biztosan, szabályos patakban folyt ki a benzintankból az üzemanyag. Ez is intő jel volt. Az úton a fiúk alatt a motor többször leállt, így a hosszasabb túránkat lerövidítettük. Visszafelé jöttünk, amikor az előbb említett benzinkút előtt vagy 500 méterrel a fiúk mocija végleg beadta a kulcsot. Eltolták a benzinkúthoz, ahol a benzinkutas csak annyit kérdezett: Andreas??? Mi bólogattunk és megkértük, hogy hívja fel. Fejből tudta Andreas számát. Kb fél órás várakozás után megérkezett egy dühöngő őrült egy állati roncsos furgonnal és ordibálni kezdett. Miután elmondtuk és mutogattuk nemzetközi nyelven, hogy bizony az egyik robogó végleg behalt, teljesen kikelt magából. Ő sem tudta beindítani. Elkezdett hadonászni, azt hittem, hogy megüti a férjemet és folyamatosan fennhangon mondta a magáét. Szerencsére nem értettük csak töredékét annak, amit kiabált. Az volt a legnagyobb problémája, hogy akkor most neki kell visszavinnie egyikünket és hogy hívjunk taxit. Erre nem voltunk hajlandók, mert eleve egy csomó pénzt fizettünk már ki a motorokért és a benzinért (aminek csak töredékét tudtuk elhasználni), nemhogy még a taxiért is fizessek. Mert azt persze nem is feltételeztem, hogy ezek után a taxi költségét kifizetné! A rossz motort a kutassal felrakták a roncs furgon állati redtek platójára.
Na mindegy, végül is a fiamat és engem (némi győzködés után) elvitt Pargára, a férjem meg utánunk jött az én robogómmal.
Tanulság: alaposan körülnézve válasszunk kölcsönzőt. Bár a legtöbb motor igen leharcolt, de a jó kölcsönzős karbantartja őket. Jól nézzük meg a motorokat, próbáljuk ki a kiválasztott darabokat, mielőtt kifizetnénk, vegyük észre az apró jeleket: nem indul elsőre a motor, többedik robogót nézegeti, hogy melyiket is adja?, jó-e az elektronika, ad –e garanciát, biztosítást az árért. Kérdezzük meg, hogy ha lerobbanunk, hoz-e másik motort vagy visszaszállít bennünket.
Aznap úgy mentünk vissza a szállásra, hogy egy életre elment a kedvünk a robogóbérléstől. Ám, ahogy telt az este csak motoszkált bennünk, hogy még annyi mindent nem láttunk Parga környékén. Én is kihevertem a streszt és engedtem magam rábeszélni, hogy másnap is menjünk kirándulni. Így a Parga sportpályán túli részéről, a Hercules motorkölcsönzőből hoztunk el 2 motort: egy 50 és egy 125 ccm-t. A kölcsönzős pasi nagyon rendes volt, megkérdezte merre szeretnénk menni, adott térképet és ajánlott útvonalat is. Biztosítás, garancia, névjegykártya….stb.. minden volt! A robogók jók voltak, alig fogyasztottak, pedig nagyon sokat mentünk!
Ez a mi történetünk az Andreas Motor Rent-tel! Kerüljétek el! Szélhámos, idegbajos és durva! Mindennek ellenére elég sok motorja van és sokan is kölcsönöznek tőle. (Az a szerencséje, hogy az alkalmazottja vagy az, aki ott van az „üzletben”, normális, rendes ember).

Mindezt csak tanulságképpen írtam le. Ne történjen hasonló senkivel, és mindenki, aki motort bérel, tudja élvezni a kirándulásokat, mert Görögország gyönyörű és szebbnél szebb tájakra juthat el!
  Fazika | #151992 Üzenet | 2010-09-15 09:07:43 | Válasz a #151976. hsz-ra Előzmény #151976
Azt én is hallottam már, hogy pl. Görögo. belső oldalán melegebb a tenger. A mi tapasztalataink is ezt látszanak alátámasztani, de ezidáig mi augusztusban voltunk mindig. Még a jóval északabbra eső tengerek is melegebbek voltak, mint Pargán. Lehet ebben ráció végül is. De azért senki ne ijedjen meg. Kintlétünkkor a Valtos 24 fokos volt. Nem hideg egyáltalán!!!! Nekem egyébként Loutsán tünt a legmelegebbnek a tenger.
  Cofffos | #151994 Üzenet | 2010-09-15 09:50:31 | Re:
Fazika írta:
Nekem egyébként Loutsán tünt a legmelegebbnek a tenger.

Nekem meg Sarakinikón.
  Breki1 | #151998 Üzenet | 2010-09-15 10:04:09 | Válasz a #151991. hsz-ra Előzmény #151991
Ez durva

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Valtos felett két helyen van kölcsönző egy szinte a Diogenis mellett másik meg amit írtál.
van róluk egy jó fotóm majd berakom icon_wink.gif

A másik ettől még lehet jó bár lehet egy cég is.
  Fazika | #152000 Üzenet | 2010-09-15 10:33:56 | Válasz a #151998. hsz-ra Előzmény #151998
Igen, tényleg kettő kölcsöző van.
  Noriusz | #152005 Üzenet | 2010-09-15 11:32:43 |
Miért kell úgy kiakadni azon,ha valaki valamivel elégedetlen? az az Ő dolga,biztos azért mert egy általa megszokott színvonalhoz mért mindent.
Ez természetes szerintem.Amugy az biztos,h hozzáállás kérdése minden.Mi imádjuk Görögországot azon belül mindegy hová megyünk,mindenhol jóóó...az hogy milyen a szállás,az egy dolog,annyi pénzért nem várunk csodát,dehát kit érdekel,csak aludni kell a szálláson.Az edényügy meg messze nem érdekel,hisz ha már Ott vagyunk,bolond lennék főzöcskézni az isteni görög kaják mellett icon_wink.gif
  Noriusz | #152006 Üzenet | 2010-09-15 11:38:41 |
elfelejtettem kérdezni,h segítene valaki,h hogy lehet idézetet csatolni?...köszi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 443 444 445 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu