Na kérem, kipróbáltam tegnap a Macedoniába személyivel való belépést. Minden előzetes hirrel szemben, NEM MŰKÖDIK.
Azt mondta az ember, ez nem az Unio, ide útlevél kell, vagy vissza Szerbiába. Ennyit külügyminisztériumok honlapjainak tartalmáról. Vagy, mindezeket elfelejtették közölni a határőrizettel, de ez a mi szempontunkból lényegtelen.
Sziasztok!
Akkor viszont nemcsak a magyar külügyminisztérium honlapja hazudik, hanem a macedón is. Ugyanis ott is az áll, hogy az EU tagországok és a Schengeni övezet állampolgárai beléphetnek személyivel Macedóniába. Vagy én fordítok valamit rosszul angolról?
Link: Macedón Külügyminisztérium
Az oldal alján, a "Documents" blokk felett olvasható egyébként a mondat.
Ezt meg kell értenie mindenkinek, hogy vannak még olyan országok, ahol tök mindegy, hogy mi a szabály. Ha a rendőr azt mondja, hogy százzal mentél, közben csak hatvannal, akkor is megbüntet, nem kell bizonyítania. Ha azt mondod a határőrnek, te neten olvastad, hogy márpedig az ő országába be lehet lépni magyar személyivel, akkor sem enged be. Ezután lehet eröltetni a hivatalos utat (menni a főnökihez vagy hívni a konzult stb.) , de akkor úgy megfingat, hogy egy életre elmegy a kedved a nyaralástól. Hiába van igazad, hajnali kettőkor Magyarországtól 600 km-re nem lehet (és nem is szabad) kioktatni őket. Szerintem korai még személyivel elindulni!
Nem tudom sem az okát, sem az időtartamát, csak annyi volt kirva, hogy az út lezárva, és nem kell fizetni. Valami lehet, hogy nem sikerült a legjobban azzal a pályával, miután vissza jutottunk rá, a következő hosszú alagút belső sávja is le van zárva, pedig ránézésre egy új alagút. A közepe táján meg valami támasztékot épitettek bele, bizonyára ideiglenesen. Az a kis darab sem készült még el, amiről már tavaly is szó volt.
Nem tudom miért nem ment át a privi.
Lényeg az , hogy én éppen az egyik Macedóniában lévő konzulunkkal leveleztem a személyis határátlépésről. Éppen teljesen megnyugtatott amikor jött a Te infód, amit megírtam neki.
Lényeg az, hogy szeretné kérni a pontos időpontot és határátkelőhelyet, hogy tájékozódhasson.....
Nagyon segítőkésznek tűnik, remélem meglesz hamar a megoldás.
Nem akarlak elkeseríteni ,de akin látják,hogy szerencsétlen azt behúzzák akármilyen is a szabály,akin meg látják,hogy talpraesett azt nem!
Ez nem rád vonatkozik,csak ez meg az Én tapasztalatom!
Kedves Mindenki!
A családommal július 10-én indulunk Siviribe, Macedónián keresztül, de csak saccolni tudom, hogy az út mennyi időt vesz igénybe. Akinek van tapasztalata az út idejét illetően, segítsen. Köszönöm!!!
fruzsó
Az út hossza mindig attol függ, hogy hányszor áltok meg és lesznek-e előre nem látható problémák/ balest útakadály stb/
Ha simán tudsz menni 130 km/h-val akkor kényelmesen 13-14 óra alatt kint leszel.
Nem emlékszem, hogy írtam volna azt, hogy a Makpetrol nem forgalmaz Eurodieselt. Olyan kutat nem találtam az általad is beszúrt linken, ahol mindkettőt forgalmazzák.
Kedves Mindenki!
A családommal július 10-én indulunk Siviribe, Macedónián keresztül, de csak saccolni tudom, hogy az út mennyi időt vesz igénybe. Akinek van tapasztalata az út idejét illetően, segítsen. Köszönöm!!!
Mi, amikor reggel 7 órakor indultunk Röszkéről, délután 1/2 5-re voltunk Afitoson. ( onnan kb. 15-20 perc Siviri )
Így már kb. sacc tudtok kombinálni.
De amúgy ez nagyon forgalom, meg sok minden függő.
Meg az a helyzet, hogy mi már néhányszor (12x) megtettük ezt az utat.
Tegnap, azaz 17.-én, nagyjából fél kettő (hajnali) tájban voltam a határon. Ha megnyúztok, akkor sem jut most fejembe, mi a neve a határállomásnak, de a szokott E75-ös út.
Nagyimi! Azokon az "utakon" 130km/h-val? Esetleg Belgrád meg Nis között, a többi helyen Szerbiában és Macedóniában is eléggé rossz minőségű az "autópálya". A vicc az egészben az, hogy még fizetni is kell érte.
Múlt héten érkeztünk haza, már voltam párszor autóval, de ilyen vacak utak még sose voltak, hozzáteszem itt Magyarországon se jobb a helyzet, a Debrecen-Szeged közti úton, "néhány" helyen akkora kátyúk vannak, hogy ha véletlen belemegyek... inkább nem gondolok bele.
Egyébként az út problémamentes, mi csak Macedóniában tankoltunk meg itt Magyarországon. A kártyával való fizetést ne kérdezzétek Macedóniában, mert aztmondja mindig, hogy probléma van vele. Be kell tankolni és adni a kártyát, érdekes mindig működik
Ha érkezik válasz a konzulátustól, esetleg küldenek valami "hivatalos" macedón kiadványt közzétennéd? Nem kekeckedni akarok, vagy a pár ezer forintos útlevélen spórolni, de ha egyszer elég a személyi már egy éve, akkor minek csináltassak az egyik utasnak, akinek még nincs útlevele. Ha a Macedón kormány úgy látja, hogy lehetőséget akar adni az EU-s polgároknak az útlevél nélküli áthaladásra, akkor ne egy határőr döntse már el, hogy átenged-e. Ez megint olyan téma, mint a nemzetközi jogsi és társai voltak egy pár éve. Szerintem, ha pld. ki lehetne nyomtatni a "Macedón Közlöny" aktuális oldalát, és a határőr orra alá dugom kizárt dolog, hogy ne engedjen át. Ha ezek után meg szétszedi a kocsit, no akkor kell hívni a konzulátust! Macedóniával lassan egy éve egyeztek meg erről, csak a Szerbeknél vezették be mostanában.
Mi jövőhét szerdán megyünk Kalanbakába...
Első Görögországi utunk, eléggé izgulunk is milyen lesz az út...
Amit nem értek miért visz minden térkép szoftver Tessalonikiig mikor Macedoniában ha máshol megyek át görögbe jóval rövidebb lenne az út...
Szerintetek kockáztassak?
Hol érdemes tankolni? Szerbiában vagy Görögországban?
Nekem egy tank elég 1300-1400 km-re.