Én asszem megtankolok Pesten majd Mecedóniában Veles közelében http://www.lukoil.com.mk/index.php?language=en.
Sajna kicsit rá kell tankoljak Görögben, de vissza fele is ugyan ezt gondoltam.
A Macedón kártyás fizetésről érdeklődök holnap a bankomban (K&H).
Szerintem így jársz a legjobban,mert Görögben elég drága az üzemanyag!
Sokan nem tehetjük meg,hogy keveset tankoljunk ott, pl. Én sem ,mert kicsi a tankom(45l) és 7 liter körül eszik a gép.
Nekem eddig a Macedónokkal semmi problémám nem volt(most májusban sem),de a Macedóniai tapasztalatok topic már régen nem bővül új tapasztalatokkal szóval szerencsére azért nem sok mindenkinek van rossz tapasztalata,ezek szerint.
Viszont több útvonal tapasztalatot leíró iromány szerint is könnyebben lehet erre haladni,mint pl. románia felé. (erről saját tapasztalat nincs,mivel mindig macedónia felé voltunk)
Odafelé közvetlen a görög határ előtti nevesincs benzinkúton, tökéletes volt a benzin és a kártyával se sz@roztak. Visszafelé is szintén a határ után közvetlen egy makpetrol kúton próbálkoztam, de elkövettem azt a hibát, hogy megkérdeztem működik-e a terminal.... természetesen némi mosoly mellett a "communication problem with the bank" választ kaptam, pedig előttem pont egy nő fizetett kártyával..no comment. Csorgattam a gépbe egy pár euroért és elmentem egészen Veles-ig. Ott nemkérdeztem semmit fullra vágtam (80L), és láthatólag nem örült mikor meglobogtattam a mastercard-om, de nem problémázott lehúzta. Szal ennyit a macedónokról
Odafelé közvetlen a görög határ előtti nevesincs benzinkúton, tökéletes volt a benzin és a kártyával se sz@roztak. Visszafelé is szintén a határ után közvetlen egy makpetrol kúton próbálkoztam, de elkövettem azt a hibát, hogy megkérdeztem működik-e a terminal.... természetesen némi mosoly mellett a "communication problem with the bank" választ kaptam, pedig előttem pont egy nő fizetett kártyával..no comment. Csorgattam a gépbe egy pár euroért és elmentem egészen Veles-ig. Ott nemkérdeztem semmit fullra vágtam (80L), és láthatólag nem örült mikor meglobogtattam a mastercard-om, de nem problémázott lehúzta. Szal ennyit a macedónokról
oks, de utólag milyen áron számolták a maci dinárt?
Most 57 dinár a diesel... Mennyivel szorozzam?
-törölt nick 12762 | #140274 | 2010-06-20 18:18:06 | Válasz a #140272. hsz-ra
A tankolás időpontjában aktuális középárfolyamon vonják le a számláról a pénzt, igazából jobban jár az ember, mint ha kp-t váltana.
Csak mielőtt kiadod a kezedből a kártyát, érdemes szerintem megnézni, hogy annyit mutat-e a kassza, mint amit tankoltál. Mi a horvátoknál egyszer úgy jártunk, hogy utólag vettem észre, hogy az előttem többet tankolt autó üzemanyagát fizettem ki Kis balhézás, és "árulják már el, hogyan lehet a rendőrségre telefonálni" + bősz mobilmarkolászás után visszakaptuk a pénzünket, (persze addigra a másik autós, aki szintén magyar volt, elhúzott), de jobb az elővigyázatosság. Mint mindenben...