Nagyfoltos! Mi tavaly is és idén is egyénileg utazunk ketten. A Bookingon kinéztünk néhány apartmant, és rákerestünk a weboldalukra. Így személyesen az apartmantól kértünk árajánlatot, és kaptunk is, a legtöbb helyről, még olyantól is akinél a Booking már azt írta ki, hogy nincs szabad hely. Nagyon jó árban tudtunk foglalni, Agios Ioannis-on, reméljük jó lesz. Egy másik oldalon egy család pont most van abban az apartmanban, azt írták jó.
Nagyon köszi az infókat...
Kezdtem már listát irni..... .. a jövő évi választási lehetőségek fel vannak adva rendesen.....
Minden esetre látom nemsokára indulsz pár friss képet szívesen látnék a szigetről ,strandokról akár a szállásotokról.....
Köszi
Ngyfotos..
1,57-1,68 között láttam talán az árakat. Az egyik legolcsóbbat Nidrit délfelé elhagyva az út jobb oldalán láttam. A kút nevére már nem emlékszem, de nem multi volt az tuti. Magasnyomású autómosó is tartozik hozzá. Kérdeztem a kutast, lehet-e kártyával fizetni. Válasza: igen, lehet. Ja, az árak a 95-ős benzinre értendő, nekem azt kell tankolni ezért azt figyelem.
Sziasztok! Szeptember 3-án valamikor az esti órákban indulunk autóval Lefkadára. Ha valaki ebben az időszakban indulna,Szegednél csatlakoznánk, mehetnénk konvojba.
Azt hiszem ez az év nekem egy "túlélő" táborra hasonlít a legjobban eddig ...mindenesetre fogyókúrának tökéletes
1. nap megjártuk rögtön Egremni lépcsőit és egy pár kanyarnyi utat a kocsiig
2. nap 40 C tűző napon lenyomtuk a hegyi szakaszt- a vízesést
3. Nap Porto Katziki, de nem valami közeli parkolóval
4. Nap este Nidri teljes hosszában
Ma meg Kavelikefta strandja volt de úgy hogy parkolót a levezető szerpentinen találtam félúton. Felfelé azt hittem meghalok a napon
Na de ne panaszkodjunk Ahogy hallom Pesten sem "jobb"
sziasztok
Még egy checklistám lenne. Mit kérhetnek a határokon, illetve közúti ellenőrzéseken éberék?
- nemzetközi zöldkártya van
- poroltó van
- vontatókötél, háromszög van
-2 elsősegély doboz van
- 2 izzókészlet van
- 4 db kukás mellény van
- EU-s rendszám of course, + "H" matrica a hátsó szélvédőn.
- Jogsim, személyik rendben vannak.
1,57-1,68 között láttam talán az árakat. Az egyik legolcsóbbat Nidrit délfelé elhagyva az út jobb oldalán láttam. A kút nevére már nem emlékszem, de nem multi volt az tuti. Magasnyomású autómosó is tartozik hozzá. Kérdeztem a kutast, lehet-e kártyával fizetni. Válasza: igen, lehet. Ja, az árak a 95-ős benzinre értendő, nekem azt kell tankolni ezért azt figyelem.
Készítettem egy tervet Lefkadára, hogy melyik nap mi lesz a programunk a barátnőmmel! Mivel még első nyaralásom lesz, így lehet hülyének fogtok nézni, amiért némelyik napra besűrítettem pl. 4 strandot.... fogalmam sincs még, hogy mennyi időnk lesz 4 strandra, vagy egyáltalán lesz e időnk megnézni minden strandot, amit kitűztünk célul... ezért kérlek titeket tapasztaltabbakat, hogy ha van amit módosítanátok tervemen, akkor nyugodtan szóljatok megköszönném
Nekünk Lefkadán fő célunk a legjobb strandok meglátogatása
Na íme az "előterv":
Aug. 23: Indulás Budapestről
Aug. 24: Megérkezés Lefkadára Nidribe (nem tudom mikor érkezünk, remélem legkésőbb délután 2-re), Városnézés, helyi strand, vízesés, este séta Nidriben
Aug. 25: Bicikli bérlés, biciklivel DESSIMI, búvárkodás, aztán onnan biciklizés a Geni félszigetre, fényképezünk, stb.
Aug. 26: HAJÓKIRÁNDULÁS ( majd még eldöntjük, hogy melyik hajóval és merre), este Nidri séta
Aug. 27: AUTÓ: Lefkada város, kolostor, AGIOS IOANNIS, PEFKOULIA, AGIOS NIKITAS (na ez az egyik nap, amibe nem tudom, hogy ezek mind beleférnek e)
Aug. 28: AUTÓ: Nidriből (Vafkeri-Englouvi-Volti-Hortata útvonalon) MYLOS, KATHISMA, KAVALIKEFTA, MEGALI PETRA
Aug. 29: AUTÓ: Nidriből AGHIOFILI, VASSILIKI, KATSIKI, DÉLI FOK, EGREMNI ( ez a másik nap amibe sztem tuti nem fognak beleférni ezek a szép strandok, ezen a napon barátnőmmel 3 évesek leszünk, és egy lakatot tervezünk elhelyezni katsikinél a korláton... és még naplementét is fogunk nézni szerintem itt, vagy a cape doucatonál.... sőt... még az is lehet, hogy le fogok térdelni elé, előveszek egy kis dobozt a zsebemből és felteszek neki egy kérdést ( még jó hogy ő nem olvassa a fórumot) )
Aug. 30: AUTÓ: (Vafkeri-Englouvi-Volti-Hortata útvonalon) KATSIKI, EGREMNI (képek alapján mindenképpen ez a kettő az amit 1-nél többször meg akarok látogatni)
Aug. 31: MEGANISI, ott biciklibérlés, fürdés, stb., este vissza Nidri és ott séta
Szept. 1: ???????? MÉG ELDÖNTJÜK (valakinek esetleg valami tipp??? bár az is lehet, hogy buszozunk északi strandokra, vagy ismét nyugat... vagy vizitaxival át... vagy akármi )
Szept. 2: ismét DESSIMI, (esetleg ismét busszal a fenti strandok, vagy kis hajóval átmenni nyugati strandokra..)
Szept. 3: Nidri séta, helyi strand, utazás haza
Szept. 4: HAZAÉRKEZÉS
Aki tud tippet adni, vagy hogy szerinte mennyi strand fér bele egy napba... nyugodtan segíthet.. megköszönöm amúgy a strandokat úgy terveztem, hogy kb. mindegyiken 2 órát legyünk.. legalábbis ahol 4 van írva... nyilván katziki, egremni, dessimi többet fog kapni
Szia, a strandokat úgy tervezd ha reggel 9 után érkezel nagyon nem lesz parkoló hely,mivel aug-ban full-full-on van minden,továbbá ha vízeséshez mentek és szeretnél fényképet amin csak ti vagytok szintén 9 előtt érkezz oda de már az is necces ,hegy tetőn a kápolnát ki ne hagyd,és onnan javaslom a naplementét meseszép. Ha bérelsz kis hajót,egész napra menj nagyon megéri(Dessimi Beach-nél) itt is reggel 8-9 között szokott még lenni parkoló hely,ha nincs ne állj be a kempingbe mert azért nagy balhé van,innen sima ügy Meganisi barlangok és meseszép partok amiket máshogy nem tudsz megközelitenii csak hajóval,és fontos ne mond a kölcsönzőbe,hogy barlangot mész nézni mert az kb 500 méterre van a kijelölt szakasztól ahova mehetsz az ő hajójukkal ,ha nem tudnak róla nem fáj nekik