Azért szomorú,hogy valaki egy pár szavas,félreértett mondattól így beindul...és 13.hozzászólásnak egy ilyet rettyint ide.Hát, tényleg mindenkinek jobb,ha törlik a nicknevét...
Szia!
Személyes tapasztalatom nincs, de a google szerint:
"During the high tourist-season in the summer, the Municipality of Pylaros runs a public bus service to and from Myrtos Beach, departing from the harbour area in Agia Efimia."
Azaz főszezonban Agia Efimiából van busz (lehet, máshonnan is). Nem tudom, a többi járat merre, hogyan hálózza be a szigetet, de ha van olyan, ami a közelben halad el, simán megállnak, hogy leszállj, és hazafelé föl is vesznek ott.
Elő-/utószezonban a járatok ritkítása miatt necces lehet.
Esetleg lehet stoppal kombinálni.
Én nem nagyon ajánlom a helyi buszjáratokat. Kiszámíthatatlanok és sok esetben meg se állnak a kijelölt megállókban.
Ha jól rémlenek az emlékeim, Éváék hozzánk hasonlóan tömegközlekedők, így autót nem fognak bérelni (de Éva, javíts ki, ha tévedek).
A fakultatív kirándulások sokszor fabatkát sem érnek.
Így marad a busz/stop.
Az aktuális menetrendről mindig helyben (naponta! ) kell tájékozódni, a megálló kérdését pedig nem kell olyan szabályosan kezelni... Leint, megállít, kommunikál - az esetek legnagyobb részében működik. B terv nem árt, de nekem hosszú évek alatt mindössze néhányszor volt, hogy nem ment/vagy nem arra ment a busz - persze én hibáztam, mert nem érdeklődtem az aktuális menetrendről. Előre felkészülve a szezontól függő lehetőségekből sok kellemetlen meglepetés azért szerintem (!) nem éri az embert.
Kefalónián a legtöbb görög szigettel ellentétben használhatatlan a helyi buszközlekedés. Ami busz közlekedik, az is nagyon ritkán jár. Ha nem béreltek esetleg valakikkel közösen autót, akkor csak a fakultatív kirándulás vagy stoppolás marad.
Szia! Igen jól tudod, mi is gyalogosan vagy helyi "BKV"val közlekedünk
Santorinin, Rodoson elég jól eljutottunk mindenfelé. Majd kitapasztaljuk, hogy Kefalónián is mi a helyzet, és megírom majd. (Hátha másoknak tudunk vele segíteni)
Nézegetve a helyi menetrendet, elég sokfelé mennek buszok, ezért gondoltam, hátha valaki használta már.
Köszi minden segítséget!
Éva
Éva!Emlékeim szerint volt utastárs,aki a menetrend alapján kiállt a megállóba,és hosszú órákon át várt a buszra,hogy Argostoliba megy.Már azért nem hagyta ott,mert biztos volt benne,ha elmegy a megállóból ,akkor megjelenik a busz.Igy telt el a fél napja,mert a busz csak nem jött.
Egyébként mi béreltünk kocsit 3 napra,de a Myrtoshoz az iroda félnapos fakultativjával mentünk...nem bántuk meg.Talán 9-16ig tartó program,úgy 10-14ig voltunk a strandon,aztán még Agia Efimiában kis bóklászás,fagyi,fotó,4-re értünk Skalaba.Marcsi velünk volt,vagy 10-en voltunk,beszélgettünk,fürödtünk,elvoltunk...ha engem kérdeznél,szerintem ez megéri.
Szia!
Marcsi kirándulásaira sajnos nem tudunk menni, Lassiban leszünk, másik irodával utazunk. Nézegettem én is a buszmenetrendet, majd meglátjuk jönnek-e a buszok
Argostoliba szerintem gyalog átmegyünk majd.
Csak azt hittem, hátha utazgatott valaki busszal a szigeten.
Köszi : Éva
Marcsi kirándulásaira sajnos nem tudunk menni, Lassiban leszünk, másik irodával utazunk.
Lehet ám, hogy Lassiból is szerveznek a helyi irodák pompás programokat töredék árért, mintha ugyanarra fizetnél be bármelyik magyar idegenvezetőnél (feltéve, hogy nem fog hiányozni a magyar szó).