Köszönöm szépen a választ! Valószínűleg a szerda fog bejönni, mert az apartmanunk szombattól - szombatig van! Na mind1!
Szerintem elleszünk a kisebb piacon is, ezt valahogy soha nem lehet kihagyni bármerre megy az ember! Valami nagyon jó filingje van az ilyen kirándulásoknak!
Kedves Öregtáncos! Ez úton szeretném megköszönni a panoráma képeket! Annyira jó, hogy előre meg tudtam nézni, hogy a valóságban hol is helyezkedik el a Hotel Elektra.
Igazán nincs mit köszönjél!!....de azért jól esik
Szívesen visszamennék, hogy a kék kápolnától újra elkészítsem a második panorámát....remélem, egyszer még sorra kerül.
Igen, mi is mindig elmegyünk a piacra, ha van elérhető távolságban. A hangulat itt is olyan jó kis "piaci" volt, a sok árus szinte kikiáltóként ajánlotta a portékáit. Jó részük tuti totál berekedhetett a nap végére
"bár nem engem kérdeztél, én Olimpiát ajánlom, az odavezető út is gyönyörű, és sok a látnivaló, és még Sparta is utba esik, esetleg visszafelé ott is megálhattok, de szerintem ott nincs annyi látnivaló."
Már elnézést, hogy beleszólok, de a Tolo-Olimpia útvonalba Sparta nagyon nem esik bele!
Abban egyetértünk, hogy Spartaba nem érdemes menni, nincs ott semmi, viszont a közeli Mistras megérdemel egy látogatást, bár azt a hegyoldalt megmászni embert próbáló feladat nyári melegben.
Szerintem egy napba nem fér bele a kettő, Olimpiába eljutni nem kevés idő, mégha ránézésre nem is nagy a távolság.
Hát kérem, tegnap visszamentünk Mükénébe, fél 11-re végeztünk is, ami azért volt jó, mert utána jöttek a turistabuszok és megtelt a hely.
Nagyon átjárt a hely szelleme (Spártában is ezt szerettük volna átélni, de oda végül nem mentünk) nagyon tetszett, jó nagy szél fújt, így nem volt az a döglesztő idő, mint pl. elötte Epidavroszban.
Aztán elindultunk OIympiába.Elég hosszú az út, egy jó darabig egy kocsinyi szélssegű hegyi utakon kell menni, másodpercenkénti szerpentinekkel, nekem rendesen felkavaródott a gyomrom, mire odaértünk.Lagkadián is át kell menni, ha másért nem, már azért megérte az egész, iszonyat aranyos városka, nagyon tetszett!
Olympiába fél 4-re érkeztünk meg és hiába néztem elötte meg neten a nyitvatartást, nehogy úgy járjunk, mint Mükénénél előző nap, 3-kor bezártak:(((( Annyira idegesek lettünk, szerintem az összes görög édesanyja csuklott, a párom nagyon szerette volna látni ezt az egészet és ezért autóztunk hiába...hát no comment:(
Egyébként keddtől-péntekig vannak este 8-ig, ha valaki menne ide, a hétfőre nem emlékszem, a szombat meg ugye 3 óra...csak persze baromira nem ezt olvastam a neten, meg ki gondolná, hogy 3-kor bezárnak, amikor rengeteg turista van...
Sajnálom, hogy habokra mentetek Olympiába, az odavezető út nekünk is rettentően tetszett.
Ha, még terveztek valami belépős programot javasolnám, hogy előbb kérjétek meg Ágit. És megtud nektek, minden nyitva tartást. Én kis listát vittem, másnapra pedig minden infót megszerzett.
És ezt más autós utasoknak is javasolnám, most vagy a jövőben.