Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 451 452 453 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Viizo | #218637 Üzenet | 2014-06-23 18:28:13 | Válasz a #218627. hsz-ra
Szia Orsi,

ami történt megtörtént, nem érdemes rajta keseregni, nehogy ez elcsapja a nyaralás szájízét. Ami a jó hír: ha fel szeretnétek fedezni a szállásotok környékét, onnan is rengeteg látnivaló vár.

Ha egy hétre mentek, Rollonak adok igazat, Santorinit ejtsétek ki. Nagyon szép, nagyon nagy élmény, de igen fárasztó és nagyon megrövidítheti azt a hetet.

Krétán tömegközlekedve is sok felé el lehet jutni, de ne féljetek autót bérelni: ennél jobbat még nem találtak ki, sokkal-sokkal kényelmesebb mint buszozni, ráadásul az utak is teljesen rendben vannak.

Ha pedig már autóztok, Agios Nikolaost össze tudjátok kötni Spinalonga megtekintésével, és utána még fürdeni is tudtok valahol. Rethymno szvsz nagyon messze van Hersonissostól, így ha már keleten vagytok akkor azt mondom menjetek el helyette Sitiába (jó hely), onnan pedig tovább Vai-ba vagy az Itanos beachekre. Ha szeretitek a szép strandokat, akkor Chrissi is simán megér egy napot. Matala tök jó gondolat, kellemes lazulás ami ott vár, teljesen más mint az északi városok.

Az igazi Kréta egyik legjobb helye keleten még Xerocambos: nagyon nyugis, nagyon látványos, egyszer ott akarok megöregedni, ehh. icon_cool.gif De utóbbi már igen nagyon messze van Hersonissostól, a fél napot autóban töltenétek. Esetleg közelebb is vannak jó helyek, pl. Ierapetrától néhány km-re Myrtos, Agia Fotia, Achlia - utóbbi kettőnek a strandja is igen kellemes. És ez a néhány tipp csak a jéghegy csúcsa, helyben jobban látjátok mit-merre vállaltok be.
  Raki | #218651 Üzenet | 2014-06-23 21:36:29 |
Szia, Orsi!
Ha elmennétek Mataláig, én javaslom, hogy nézzétek meg útközben Fesztoszt, esetleg Gortüszt is. De Hersonossosból könnyen (...) megközelíthető a Lassithi-fennsík a Dikté-barlannggal, szélmalmokkal (amik ma már azért nem működnek), vagy Ag. Nikolaosz fölött Lato romjai, Kritsa falu. Iraklion is megér egy kis sétát, de ezt a Gouves dolgot sztem felesleges erőltetned...Ha strandokra vágysz, hallgass az előttem szólókra! És ne keseregj, meg fogjátok találni az "igazi" Krétát, csak mozduljatok ki bátran!
  Bottakati | #218799 Üzenet | 2014-06-25 10:25:59 | Kréta
Sziasztok!

Ezt muszáj nektek elmesélnem: tegnap este végre foglaltunk kocsit, a visszaigazolásra várunk még. Közben tök véletlenül észrevettem, hogy a booking-on rosszul foglaltunk. Hétfő-csütörtök Plakias, péntek-hétfő: Malia. Ez volt a terv, csak a foglalás közben elfelejtettük, hogy csütörtök estétől kellene már Malia-n a szállás. Persze a booking-on már nem lehet módosítani, telt házat ír ki. Csak bambultunk egymásra, aztán elkezdtünk vihogni, ilyen süsük nem lehetünk. Most viszont több lehetőség is van: felhívni mindkét szállodát, hátha van hely plusz egy éjszakára, a kocsiban alszunk egy éjszakát, keresünk bárhol egy éjjelre szállást. Így lesz kalandos az utazás!

Üdv
Kati
  Angel001 | #218973 Üzenet | 2014-06-26 13:16:35 |
Orsi szerintem kár keseregni ,idén mi is keletre megyünk,annyi minden van ott hogy azt se tudom hogy osszam be az időt icon_confused.gif idén 5 napra fogunk autót bérelni,és még igy se fogunk mindent látni! én Santorinit biztos kihagyom,valóban horror áron van,és a sziget tele van látni valókkal.amit semmiképpen se hagyunk ki:knossos,dikté barlang,van északon nem messze a ti szállásotoktól 1 aqvárium amit látni szeretnék,agios nikolaos,vai,a déli strandok....szóval van itt mit felfedezni bőven... icon_lol.gif
  Zsokri | #218976 Üzenet | 2014-06-26 14:00:42 |
Szia Orsi!

Először is: fel a fejjel, tényleg abből kell kihozni mindent - bár őszintén szólva én tuti nem mennék irodába úgy, hogy lövésem sincs a helyről icon_smile.gif De ebből tanultál, sajnos nagyon le tudják húzni az embert.
Próbálok azért segíteni a lehetőségekhez képest: tavaly két hetet voltunk egy hét kelet egy hét nyugat, s sikerült egészen normálisan kivitelezni.
Összegzem amit én gondolok erről - majd megfogadod vagy nem.

1. Én is nagyon vágytam Santorinirie - szerintem NE. Nem azért mert voltunk, hanem mert így sem fért volna bele. Totál egy nap fullos, és igen húzós az ára.
2. Most nincsenek itt a jegyzeteim, tehát pontosabbat és linkeket majd csak később tudnék írni, de igyekszem nagy vonalakban, hevenyészve:
Agios Nicholaos megnézendő és elérhető, utána pedig Spinalonga - de azt ne innen, hanem kicsit továbbmenve Eloundából vagy Plakaból: rövidebb a hajúót, olcsóbb is. Utána fürdés a környéken, esetleg vissza Kritsa a hegyi falu.
Az Ierapetra felé délnek, Kastellinek vezető út nem rövid, és nagyon simán el lehet tévedni, (nemmellesleg sztem az egyik legrondább tengerparti rész Ierapetra felé) úgyhogy ha Chrissire akartok menni, akkor időben kell kellni: azt hiszem két járat van 10.30 és 12.00, az egyik 17.00-kor a másik 18.00-kor jön vissza: ez nagyon szép lehet, járható, érdemes lehet rápróbálni
3. Síthia szerintem elég messze van, nagyon kanyargós, és szegénykém olyan kis semmilyen. Van egy vár, de semmi extra. Onnan még tovább Vai, hát az már tényleg egésznapos autóbanülős.
4. Ha kötelezőket néztek, akkor Knossos korán még vállalható - a turistabuszok megérkezése előtt, és Dikté barlang.
Sajnos tapasztalatom szerint környéketek elég szeles, mi egy hétig nem tudtunk (Analipsiben) fürödni például, de Agios Nicholaos magasságában már fürödhető az öböl és a víz... Kelet felé pedig maximum Agia Pelagia és Bali ami vállalható lehet. Ezek szép, védettebb öblök, keress rá.
Egyébként itt a "középső" részen (szigorúan véve) valóban mintha kevesebb látnivaló lenne. De így is eltart egy darabig míg eljuttok egyik helyről a másikra - az meg már maga élmény - minden előttem szólóval egyetértek látnivalókkal és távolságokkal kapcsolatban.
  Btimi | #218978 Üzenet | 2014-06-26 14:01:42 |
Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy mennyibe kerül a Kréta-Santorini fakultatív kirándulás?

Köszi!
  Zsokri | #218980 Üzenet | 2014-06-26 14:23:34 | Válasz a #218978. hsz-ra Előzmény #218978
Mikor, hányan, autóval?
Többtényezős a dolog.
Érdemes ezeket végigkattingatni:

https://ssl.directferries.com/.....ue&rfidr=0

http://www.ferries.gr/hfd/

de ha jól látom mindenféle túra meg körbevezetés meg autó nélkül kb 56*2 (oda-vissza)/ főért van. Tehát alsóhangon is 224 EUR. És persze a szezon miatt változhat is.
  Btimi | #218981 Üzenet | 2014-06-26 14:37:17 | Válasz a #218980. hsz-ra Előzmény #218980
Konkrétan a fakultatívra vagyok kíváncsi, nem egyénileg.
  Zsokri | #218983 Üzenet | 2014-06-26 14:45:36 | Válasz a #218981. hsz-ra Előzmény #218981
Ha konkrétan a fakultatívra vagy kíváncsi, akkor célszerű annál az irodánál érdeklődni amelyikkel utazol. Gondolom nem olcsóbb úgy sem.
  Nikóca | #218985 Üzenet | 2014-06-26 15:28:15 |
btimi írta:
Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy mennyibe kerül a Kréta-Santorini fakultatív kirándulás?

Köszi!

Ha jól emlékszem, kettőnknek lett volna kb. 100e Ft nagyjából.
  Btimi | #218986 Üzenet | 2014-06-26 15:34:30 |
Köszi szépen!
  Angel001 | #218988 Üzenet | 2014-06-26 16:03:25 | Válasz a #218981. hsz-ra Előzmény #218981
neckermannál tavaly a santorini kirándulás 145euró/ fő volt + a transzfer 12euro /fő
  Orsi75 | #219103 Üzenet | 2014-06-27 21:47:17 |
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi ötleteket icon_smile.gif ...... hát még eléggé káosz van a fejemben. icon_sad.gif , de tervezgetek. Még néhány nap,és indulás.
Kicsit elkeseredve olvastam,hogy volt,hogy nem is tudtatok fürödni a tengerben,mert olyan szeles.Remélem nálunk nem lesz így,elég erős pszoriázisom van,és csodát várok ezen a téren is a tengertől.

Hát szerintem még lesz kérdésem a hétvégén ,csak még visszaolvasok,olvasgatok icon_smile.gif
  Gemike | #219139 Üzenet | 2014-06-28 12:49:35 |
sziasztok !
jön még valaki esetleg a szerda esti 20.30-as géppel Heraklionba ??
érdekes mert a green travelnál foglaltunk és a honlapjukon teljesen más időpont szerepel és más légitársaság, ma végre megkaptam a rep.jegyet és a vouchert és meglepve tapasztaltam hogy est 20.30.-kor indul a gép és az aegien-nel repülünk. erre még hétfőn rákérdeznek az utazási irodában .
üdv
gémike
  Gemike | #219141 Üzenet | 2014-06-28 12:51:34 | Válasz a #218799. hsz-ra Előzmény #218799
szia Kati

sikerült rendbe hozni az elszúrt foglalást ??

üdv
gémike
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 451 452 453 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu