Péntek reggel indulunk Toloba a Grand Tours utazási irodával. Annyi kérdésem lenne aki már volt esetleg velük és a Demos Apartmanban, hogy az a busz "végállomásától" mennyire van? Mivel közölték, hogy csak a főúton áll meg, "sok" csomaggal mekkora sétára kell készülni? A párom miatt kérdezem, mert nem nagyon bírja a lába miatt. Köszönöm.
Nekünk annó egy kocsival a tulaj felvitte a csomagjainkat. Mi még feljebb voltunk a Vassalosban.
Nincs messze a fő úttól csak kicsit lejtős az út.
Távozáskor ugyan úgy jött egy kocsi ami kivitte a csomagokat a buszig.
Szia Brigi, légyszíves írd majd meg, hogy milyen az Apollonnal utazni, hány ora volt aZ ut és végszukseg eseten lehet e toaletet hasznalni. Mi is az Apollonnal megyunk, ezert erdekelne nagyon.
Nagyon szép nyaralast kivanok
Épségben haza értünk tegnap fél3-3 körül (azt hiszem:D) Röszkén nagy volt a káosz, úgyhogy mi Tompánál jöttünk át Mo-ra.
Mivel majdnem minden nap írtam az élményekről, nem írom le újra ugyan azt. Nagyon hiányzik Tolo, furcsa volt felkelni itthon, se tenger, se kabócák zaja (csak egy tücsök ). Elviseltünk volna még pár napot Toloban!
Annyit írnék, hogy mi utolsó este a Thirosban vacsiztunk, és nem gyrost ettünk. Hát bátran állíthatom, hogy nem csak a gyrosuk isteni!!!! (rendeltünk sült bárányt, paradicsomos húsgombócot spagettivel, sült padlizsánt, meg rakott makarónit, mousakát).
Ami nagyon pozitív volt még, a napágyas pasas, Angelo Ugye írtam, hogy a nagy strandon van, Angelo's sundbeds. Ő hat euróért ad két napozóágyat + napernyőt, illetve ugye lavórt. Utolsó nap végig csókolt minket meg, hogy csináljunk közös fotót, stb... Mindig járkál a napágyak között, hogy minden oké-e, minden órában kb. valami másik vicces sapkában, vagy kalapban ilyen mókamester - féle
Mi vízibiciklivel áttekertünk a Koronisi szigetre, ahol van egy kápolna (sajnos ha jól tudom mindig zárva van), de gyönyörű a panoráma, érdekes növények vannak a szigeten. Körbe járni nem lehet, csak a kápolna környékén lehet mászkálni. A vízibiciklik sem olcsók, mi az Angelo's napágyas mellett béreltünk, ha ügyesek vagytok lehet alkudni, mivel nem messze tőle is van,ami 7 euro/h, az Angelo's mellett pedig 8. Mivel mi ezt mondtuk is, így 2 óráért csak 13 eurot kértek el
Ja, utolsó két nap rengeteg tengeri csillagot találtunk! sok helyen búvárkodtunk, de csak egy területen voltak, mindig ugyan ott, mindkét nap. Ha valakit érdekel, be tudom határolni
Mivel a kirándulásokról, Toloról és az apartmanunkról írtam, hirtelen más nem jut eszembe Ja, még annyi, hogy a Gorilla's-ban elég jó partyk szoktak lenni, szóval aki este vágyik egy kis táncolásra, bulizásra... akkor Gorilla's bar!
Ha eszme jutnak még fontos infók írok, meg szívesen válaszolok bárkinek! Aki most is Toloban van, vagy még úton oda, nagyon jó időtöltést, ne aggódjanak, Tolo jó választás
Tegnap meglatogattuk Olympia-t Tolobol indulva. Az ut oda-vissza kb. 400km. Nem keves. Sajnos mire odaertunk a Muzeumot, mar bezartak du. 4 ora, de a az asatasi teruletet vegigneztuk, nagyon szep volt. Visszafele kerulovel (Zacharo/Megalopoli), de mar az epulo autopalyan jottunk. Hosszabb, de biztonsagosabb. Meg ket nap a ket hetes vakaciobol. Egy het keves erre a csodas tajra. Amit eddig meglatogattunk. Epidauros, Napflio, Mykene, Athen/Korinthoszi csatorna (unnepnapon) holnap Hydra-Spetses hajokirandulas. Erdekelne vajon mi magyarok miert szeretjuk annyira pont ezt a helyet? Az angol turistak mintha eltuntek volna. Sok a lengyel ill. az egyenileg erkezo olasz es francia turista is.
Az biztos, hogy aki Tolot választja, azért teszi, hogy a környéket felfedezze. Nagyon jó kiindulópont a kirándulásokhoz, akár hajó, akár történelmi, akár egyéb felfedezéseket kivánunk tenni.
Megvan minden, ami egy szuper nyaraláshoz szükséges. Nem egy nyüzsgő település - erről már volt szó nem olyan régen - de miért is kéne hogy az legyen? (az angolok, főleg a fiatalok ezért nem szeretik szerintem, mert nem igazán bulizós hely) Nyüzsgő hely van jó pár északabbra, meg egy-két szigeten, aki arra vágyik biztos nem Tolot választja.
Nekünk anno semmi az égvilágon nem hiányzott onnan, és azért a körülötte lévő kulturális-történelmi emlékeket és a gyönyörű tájakat látni óriási élmény.
Nálam Epidaurosz máig az etalon. (na jó, idén láttam valamit ami talán a nyomába ér... )
Ja és a Hydra-Spetses hajóutat is imádni fogjátok, ez tuti, annyi csacsit még sehol máshol nem láttam, mint Hydrán!
Sajnos, elkezdunk csomagolni, pakolni, mintha a fogamat huznak, reggel indulunk:(
Utolso este is az Akrogialiban ettunk, szerintem ott a legjobb a kaja, szimpatikusak is.A Panoramaba be ne uljetek, az volt az egyetlen, ahol jott egy neger parti arus(???)meg egy harmonikas es sokat kellett varni es muszaka sem volt, miutan rendeltem...nekunk a Romvi es az Akrogiali a legszimpibb;)
A nyugasrol:mi egyszer mentunk a nagystrandra, de vissza is fordultunk, tumultus volt, wc-t se lattam, igy egesz heten innen ket utcaval arrebb voltunk, 6 euro volt ket napagy es egy ernyo, egy szoke srac uzemelteti a csaladjaval, nagyon helyesek:)))mindig volt hely, a viz isteni.
Remelem olyan jo utunk lesz, mint idefele;)
Pontosan es egy het nem eleg ide...biztos, h visszajovunk;)
Amugy kepzeld, szerintem azt a szobat kaptuk, ami felettetek volt;)ti a kettesben voltatok?ez az otos, legfelul, jo nagy terasszal;)lefotoztam az apartmant is, majd felrakom ide, hadd tajekozodjanak az emberek;)
Sziasztok!
Sok írást olvastam eddig.
Nincs problémám egyikkel sem.
Hiányoltam azon bejegyzéseket azoktól, akik a Stella ill. az "Elena" -ban voltak.
Grand-s szállások.
Közvetlen vízpartiak.
Sajnos elég keskeny a szállás előtti part-rész.
Viszont minden roppant közel van ( étterem, bolt, fagyizó, stb: ) .
Aki volt ott, kérem, írjon néhány sort az élményeiről.
A szívességet előre is köszönöm.
Bízom benne, hogy mindenki megtalálta a keresett értékeket ebben a gyönyörű országban.
Reméljük, hogy aki járt erre, boldog és szép emlékekkel tért haza és visszavágyik jövőre is.