Zakyntoson voltam nyaralni és az egyik kis étteremben az egyik görög dalban a vizipók-csodapók dallamaira figyeltem fel. Megtetszet a dal, nem tudja valaki hogy mi lehet a dalnak a címe, hogy lehetne rákeresni?
Mi állandóan darazsakat hajkurásztunk Biztos a sok dinnye miatt, amit ettünk. Amikor elsőre megálltunk a Halkidiki félszigeten, rögtön a motorháztető előtt hemzsegtek, biztos azért, mert meleg volt a motor.
Amúgy mi vérdarazsaknak hívtuk őket (vérnyúl után szabadon) De láttunk vérmedúzát, vérsünt, vérlegyet stb.
Még sokan készülnek ilyenkor is Göröghonba. Reméljük az idő jó lesz, mert ami az itthoni vénasszonyok nyarát illeti... Azon a dolgon, amiről itt nem szabad beszélni láttam, hogy kinn süt a nap. Viszont azoktól akik kinn vannak azt hallottam, hogy már sok üzlet bezárt és nagyon kevesen vannak. Sajnos úgy látszik ott is beköszönt a szezon vége. Nekem még utolsó ötletként az jutott eszembe, hogy esetleg szilveszterezni ki lehetne menni Stavrosba. A Dias Zeus szervez egy ilyen kirándulást, ami az utazással, szállással, fakultatív utakkal, kajával, és vacsival, piával a szilveszteri zenés, táncos bulin nem tűnik soknak. Kár, hogy Sartira nem szerveznek ilyeneket. Igaz, lehet hogy addigra még jobban kihal majd minden.
A nagy szezonvég ellenére azért szívesen elsétálgatnék még néhány napot Sartin és azért csak beülnék egy Mythosra valamelyik tavernába...
Na majd jövőre...
Minket nem zavar, hogy nem lesz tömeg, de mondjuk amikor befizettük augusztus végén az utat, már alig volt néhány hely....azért csak mennek még most is....
Szilveszter: Sancho, szerintem szerveznünk kellene egy Sartis szilvesztert, valami szállást biztos találnánk ott is, és kimennénk autókkal. Na mit szólsz?
Mi két éve voltunk Stavrosban szilveszterezni, de most szívesen elmennénk akár Sartira is. Stavrosban ebben az időben 8-10 fok és ragyogó napsütés volt.
Most! A viccet félretéve: mivel már ketten is írtátok, hogy jó lenne, majd utánanézek, milyen az élet-ha van egyáltalán-télen Sartiban. Meg kell tudni azt is, hogy van-e szálláslehetőség, bolt stb. Ha minden alkalmasnak tűnik, akkor októberben kezdhetjük a szervezést!
Tényleg benne lennék egy szilveszteri Görögözésben De... Nekem csak egy kis autóm van, azzal többet nem indunék el külföldre a már beszerzett rossz tapasztalatok miatt. Ezért is írtam a Dias szervezésében indított szilveszterezést Ott minden le van szervezve, szállás, reggeli, fakultatív kirándulás Thessalonikibe a szilveszteri forgatagba, Kavalába. Benne van a reggeli, illetve a vacsi és a pia a szilveszeteri zenés, táncos bulin.