már olvastam korábban és nem voltam veszélyben. ugyanis sztem semmi szörnyű nincs a cikkben. röviden ennyi: figyelj oda arra, mit vásárolsz meg és ismerd azt, h mit veszel.
erre a legjobb példa pont az általad kiemelt részlet: hát nem tök mindegy, mennyi a reptéren a csomagdíj, ha nincs arra semmilyen magyarázat, h miért fizetné ott az ember? hiszen a jegyet eleve csak neten lehet megvenni, becsekkolni is ott kell, akkor miből tart ráklikkelni a megfelelő gombra a csomagkiválasztásnál?
ugyanez a méretek betartása: minden otthonban van egy max. 1 méteres mérőszalag és egy szobamérleg.
(egyébként, repülés témában ács gábor kb. az egyedüli, tényleg expert újságíró, érdemes a cikkeire, tanácsaira odafigyelni. van egy ragyogó könyve is a témában)
Vitába nem fogok belemenni, de kiszámoltam egy Zakhyntost magánszervezésbe amikor mennénk nyáron. Csak a repjegy és a szállás került annyiba , mint ha utazási irodával komplett lerendeztem volna a dolgot. És akkor nyugodtabban alszom. Elvan intézve a transzfer, van kinek szólnom ha gond van a szállással stb… akkor minek is szervezkedjek én, amikor megcsinálja más helyettem. És még olcsobb is.
Éva67!
Szia !
A Pefanisrol tavaly hallottam kicsit rosszakat , a White Houserol semmit. Mi a Katerina Stúdióba megyünk szintén augusztusba. Arról se hallottam semmit, azt bevállaltuk, mert nem volt más lehetőség.
Nálam sem játszik nyaralásnál a fapados, mert képtelenség 2 hetet egy kis kézipoggyásszal kivitelezni! Az uszony, neoprém shorty, búvárszemüveg, pipa, neo kesztyű és egyéb sznoricucc, strandra szélfogó már maga van vagy 15 kiló, és akkor még ruháról szó sem volt. Persze van, aki kihúzza 1 pólóval és fürdőnacival, de én néha már azt is megbántam, ha egyik nap lusta voltam a klampokat cipelni, persze éppen aznap találtunk egy istenien búvárkodható csendes sziklás öblöt.
Még mikor a lányomhoz repülünk, akkor is alig elég a kis bőrönd, többnyire 3 pulcsit meg 3 nacit erőltetünk magunkra, meg még a kabát alá egy hátizsák, aztán a repcsin vetkőzünk és tömjük ki a hátizsákot, pedig a lánynál még mosni is lehet, de nekem nyaraláskor nincs kedvem mosni, és a nejemnek sem ezt szánom pihenés helyett
rollo! Te hogy a jóIstenben férsz el egy szüttyőben? Az már biztos, hogy nem búvárkodsz, és nő sem lehetsz
mindenesetre, ja, nem vagyok nő. viszont, már a párom is gyönyörűen utazik kézipoggyász-mérettel-nevelés kérdése az egész.. (viszont kézipoggyász alatt nem a wizz air új kézipoggyászát értem, hanem ami eddig volt náluk, illetve ami van még most is a ryan-nél, tehát 55x40x20-as bőrönd).
biztos hót igénytelennek, meg koszosnak gondoltok, nem tudok mást mondani, mint, hogy nincs így. de tényleg. ugyanis én inkább azt nem értem, mi a vihart kell annyi mindent vinni görögországba nyáron? oké, a jelzett felszerelést persze értem, az más. de hány és milyen ruhákat visztek, amihez 15-20 kilós bőrönd kell? meleg ruha nem kell, mert minek. de ha viszel egy pulcsit, felkötöd a derekadra mikor a kapunál vagy a reptéren és jónapot. vagy, a repcsi utat megteszed hosszúnadrágban.
szóval, nem értem, na. mert egy jelzett méretű bőröndbe belefér sok minden sztem...jópár póló/rövidujjú ing, rövidnacik, fürdőcuccok, papucsok/szandálok, vízparti és 'estibb' öltözékek.
ami pedig a ruhán túli dolgokat illeti: törölköző minek, minden apartmanban/szállóban van egy szakajtó, mikroszűrős (vagy mi a neve) kistörcsi pedig alig foglal helyet (ennek ellenére páromnak mindig befér a kedvenc kifekvőse ). tusfürdő helyett tök színvonalas, hidratáló, házi készítésű szappant használunk (mármint, h kapni ilyeneket, nem mi főzzük), egy db mosószappan, h alsóneműt, effélét ki lehessen alkalmasint lötykölni és ne kelljen belőle vinni tizennégyet, fújós deo helyett roll vagy efféle, ami szintén nem gond kéziben. fogkrémből kifejezetten nagy a választék 100 ml vagy annál kisebb kiszerelésből. arckrém, szemkrém, hasonlóak meg rendre kisebbek, mint az előírtak. alap orvosságos cucc szintén problémamentes.
mi kell még? naptej meg ilyesmi biztos. erre megoldás max. 100 mililityós kiszerelésben vinni, vagy nem vinni hanem ott venni-ezerszer olcsóbb, mint a poggyászdíj.
én nem akarok laptopot sem cipelni, egy pad vagy egy smartphone is megteszi. fotóapparát pedig befér megint csak.
ja és igen, kaját én sosem viszek abba az országba, ahol annyira színvonalas és változatos konyha van és amit annyira kedvelek. nem szeretnék ott sem húslevest, sem pörköltet enni.
arról pedig ódákat tudnék zengeni, micsoda könnyebbség jövés-menéskor a kicsi és főként könnyű csomag... na és a reptéren is integetek csak a sorban állóknak induláskor, és már rég az autóban/buszon ülök, mikor a csomagosok még várják, h a szalagra megérkezzen a csomag. amihez így, h nálam van, ráadásul garantáltan nem nyúl hozzá senki illetéktelen.
szintén fontos része ennek, h az így megspórolt pénzt mi minden jóságra lehet elkölteni ott, a nyaralás során...ahelyett, h azt a nem jelentéktelen összeget things-may-need dolgok utaztatásra költöttük volna.
hát mi így.
egyébként, tán ötlet: a wizz air-nél 32 kg-os csomagot lehet feladni, akkora méretű bőröndben, h ihaj. fogalmam nincs, mekkora a búvárcuccod, simán elhiszem, h nem elég neki, nem értek hozzá, szóval nem erre írom alábbiakat.
de azt nekem valóban évekig lehetne magyarázni, h egy ekkora méretű és súlyú bőrönd nem elég két főnek két hétre, az efféle búváros és hasonló extráktól mentesen, úgymond 'normál' használat és cókmók esetén. és ennyi feladott díjjal (tehát két főnél egy csomag, 4-nél kettő, stb.) együtt is rendre minimum versenyképes volt az áruk azért eddig mindegyik évben-még ha mindig hozzá is teszem, h ezek a görög nyaralódesztinációk másik kávéház.
Ezt jól leírtátok ! Az én bőröndöm alapból majdnem 5 kg. most 15 kg / bőröndöt lehet vinni. Tavaly éppen csak belefértem. Tényleg vittem felesleges dolgokat, de úgy vagyok vele , inkább legyen ott, minthogy hiányozzon. Idén 2 hétre megyek, már most aggódom, hogy fogok beleférni. Ilyenkor legalább adhatnának + 5 kg-ot grátiszba. Igaz most biztos kifogjuk használni az 5 kg / fő kézipoggyászt.
Hát ahogy Te utazol, az persze más kávéház, én a túrákhoz is viszek túraszandit, polifoamot a kényelmemhez, papucsot a fürdéshez, bla-bla-bla...nekem ez fontosabb, mint a minimálcucc, és max a parton henyélhetek, mert másra nincs semmim...ááá, kizárt!
Na de ez itt tényleg OFF, ne izgassuk a népet
nem nagyon ment át amit írtam : természetesen nagyon nem csak a parton henyélek, az nem nekem való. lásd még beszámolók.
kopter: az én bőröndöm pedig 1.7 kg. ezen is sok múlik vagy múlhat (és nem tudom, lehet vmelyik csárteren 5 kg a kézi súlyhatára, de egyébként fapadosoknál ez ált. 10 kg)
Idén Kefaloniát tervezzük 10 napra. Aki volt már a szigeten attól kérdezném, hogy a 10 nap elég - e a szigetre.
Autóval megyünk. Szálláshelyet esetleg tudna valaki javasolni?
Rövid válasz a kérdésedre: Nem, nem lesz elég 10 nap.
De, két hét sem. Szerintem, tudd be első ismerkedő útnak, aztán ha rabjává leszel, akkor, majd mentek megint.
Konkrét szállást nem tudok javasolni. De, véleményem szerint keresd meg azt a partot, ahol többször is fürdenél, és ahhoz közeli szállást keress.
Strand az pedig van a szigeten bőven, mindenféle, a skála rettentő széles.
Gondolom, sokat fogtok csavarogni. Mégis, jól jön a közelben egy kedvenc strand, ha éppen úgy adódik, hogy csak laza napot tartotok.
Többeknél Lassi a nagy favorit, a homokos strandok miatt. Nálam nem az, mert én a kisebb népsűrűségű strandokat preferálom. De, azért itt is van olyan, ahol nem kellett egymás lábát taposni. A strandok szépsége, pedig nem is lehet kérdés.
Sziasztok!Első Görög utunk előtt állunk! A cél már biztos Lassi. De...de melyik irodával?! Eddig az unitravel volt a legszimpibb,de olvasgatva a fórumot elbizonytalanodtam! A personal tourst olvastam még hogy jó apartmanjai vannak! Nektek mik a személyes tapasztalatok? Melyik a jobb! Nagyon köszönöm!!!
Mediterraneo | #200782 | 2013-04-07 19:43:43 | Válasz a #200777. hsz-ra
Ha én az első görögországi utam előtt állnék, akkor én is utazási irodát választanék, mégpedig Kefalonia esetében a Grand Tourst, mert az ő telepített idegenvezetőjükről csak pozitív véleményt olvastam. Marcsi bizonyára segítségetekre lesz!
Mi tavaly az Ibusszal voltunk Lassiban és nagyon elégedettek voltunk velük. Idén is nagy valószínűséggel oda megyünk és ismét velük. Ajánlani tudom, mert minden szempontból kielégítő volt a szervezésük.