Sziasztok! Eloszoris koszonom a valaszokat. Autoberles lesz, mar biztos.
Ket het mulva ilyenkor mar masodik napja suttetjuk majd Zakin a hasunkat, ha minden igaz. Nagyon varjuk!
Viszont egy kicsit elkezdett aggasztani, hogy mi van, ha addigra nem lesz eleg meleg. Ilyen elofordulhat? Nyilvan 1-2 napnal tavolabbra semmit sem lehet biztosra venni, de akik ilyenkor (junius masodik feleben) voltak nyaralni, mik a tapasztalatok? Azt tudom, hogy a tenger eleg sekely a laganasi obolnel, szoval ott gondolom nem lesz problema a vizhomerseklettel. Az ejszakak sem szoktak huvosek lenni? Nehany eve juni 12-en indultunk Sartira, akkor is aggodtunk, mivel az Accuweather ilyen 24-25 fokokat jelzett...de vegul szuper idonk volt, este is nagyon kellemes homerseklettel.
Sziasztok, ma értünk haza Zakynthosról , minden szép és jó Árak: Laganasban ettük a legjobb 2 euros gyrost a planos étteremben (a többi kaja is nagy adag és jó ár)ez a bulizós fő utcából nyilt az IONIAN autó kölcsönzönél kell bemenni és kb 400 méter jobb oldal. Autó kölcsönzés IONIAN car a sarkon 100 euro 4 napra nissan micra keveset eszik és nagy hely van benne, én már a neten lefoglatam és kihozták házhoz, csónak bérlés minden öbölben van viszont sokan 1 órára 20-25 eurot kérnek és ha mondod hogy 6 fő lenne akkor rávágja hogy 30 euro. Találtam Keri -nél egy srácot aki egy öreg mazda terepjáróban ül a parton és a hátsó részre fel van szerelve egy nagy hirdető tábla nála jól lehet alkudni. Nagy hajót béreltem 10 fő és 80 le 4 ütemű motorral ez volt 100 euro és kb 120 ért vittem bele benzint amit ki is füstöltünk de körbe mentem az egész szigeten,gond nélkül viszont itt kérnek hajóvezetői papirt(elfogadja a Magyart is mivel rajta van Angolul is) a kis hajóhoz nem kell papir. A lényeg nem kell mondani,hogy 5-6 mennétek a hajóval vagy többen mert annyival drágább.A teknőssel szeretne úszni az Laganasnál bemegy a vizbe és figyeli hol állnak a fehér nagy hajók emberrel tele és oda úszik kb 150-250 méter a partról,ezzel is spóról 20 eurot/ fő. Lidl jó árakon dolgozik,kicsit visszább van Spar is Zante felé talán az drágább,Tsilivi-ben van egy nagy super market ott 3 db grill csirke 12 euro volt,talán ez volt a legjobb bolt a szigeten Magyar pénztárcához mérve.Laganas elég kellemetlen a rengeteg discó miatt ami előtt kint állnak az Angol lányok és fiúk és nem hagynak elmenni úgy,hogy igyál vele valamit mert csak 1 euro
Pont harminc nap és indulunk Zakynthosra! Ez lesz az első alkalom ,hogy ide utazunk nagyon várom már. Laganasban fogunk lakni a főutcától kicsit távolabb lenn a parton így amikor kicsi esti éjjeli nyüzsire vágyunk akkor be tudunk ugrani a városba. Sok értékes és érdekes infót olvastam eddig így most egyenlőre nincs kérdésem.
Tavaly Korfun voltunk, Messonghiba de ott nem tetszett annyira mármint a település nem tetszett maga a sziget gyönyörű volt. Zakitól többet várok a képek és leírások alapján.....
mi tavaly szeptember végén-október elején mentünk. Teknőst nem láttunk, viszont delfineket igen. Egyszer a sziget körüli hajóúton, a hajóról láttuk a Laganas öbölnél, viszont amikor Kampiban ettünk egy étteremben (Cross Taverna, ami ott van a kersztnél), onnan is láttuk őket úszkálni a tengerben. Egyébként robogót béreltünk, azzal sok helyre eljutottunk (Limni Keri,Keri,Kampi,Porto Vromi, Porto Limnionas, Navagio, Exo Hora, Kék-Barlangok, Xigia,Makri gialos, Zakynthos város, Alykanas, Banana Beach,Porto Zorro,Gerakas).
Ja és elment mindenhol kettőnk alatt (összesen kb 140 kg) az 50 köbcentis, nem volt sehol gond.
Azokat kérdezném akik szeptemberben voltak, hogy van-e fent a neten fotóalbumjuk, kíváncsi vagyok mennyire zöld még a sziget ilyenkor.
Navagio-öböl-be szokott menni vízi taxi? Vagy csak a hajókirándulás van? (ott elég kevés az idő, ha jól tudom)
Nem lesz zöld a sziget, nem olyan, mint Thassos vagy Kefalonia, amúgy is sokkal kevesebb a lomkoronás növényzet, nem mondom, hogy nincs, de sokkal kevesebb. Biztos láttad már az én albumom....
Egyénileg simán eljuthatsz kisebb üvegaljú hajókkal a Navagio öbölbe, Porto Vromiból, vagy Skinariból - ez utóbbi kombinált túra a kék barlangokkal. Tuti nagyobb élmény, mint a nagy hajós szigetkerülő kirándulás, ami, nem mellesleg baromi fárasztó is. Amit ott lehet tölteni, talán 1-1 1/2 óra, pont elég, majd meglátod.
Mindenképpen 11 óra után tanácsos menni, akár csak a kilátóba is, mert akkor már süti a nap, előtte nincs meg az a látvány. A nagy hajóknál nem tudhatod, mikor köt ki ott, mert több hajó indul egyszerre, a szigetkerülő túrára, ki délnek, ki északnak, és nem egy időben érkeznek az öbölhöz. Gondolom, be van osztva, valamelyest.
Igen, ez is Diapori beach, de ezt teljesen máshol, Epirusban van.
Zakynthoson keresnék ilyen nevű strandról képeket
Keresd Porto Sellina Beach néven....ugyan az lesz.
Legalábbis nekem a neten fellelhető GPS adatbázisok közül az egyik ugyan oda jelöli....
Diapóri Beach GPS: 37.900797,20.652375 (Északon található strand, nehezen megközelíthető, de aki szereti a néptelen strandokat, annak megéri ellátogatnia ide, mert ez egy tipikus robinson strand. A part köves, a víz hamar mélyül, de nagyon tiszta)
Porto Sellina beach GPS: 37.901102,20.652362 (csodálatos strand, A víz a kék minden színében játszik, és eszméletlenül kristálytiszta. A hullámok legtöbbször nagyok, a part sziklás. Nincs nagy tömeg)