Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Vojandi | #15130 Üzenet | 2006-09-05 20:57:13 |
Stancy!

Egyelõre éppen csak beleolvastam a beszámolódba, de igen jó, nem tudnád a hellasznak is elküldeni?

Andi
  Stancy | #15132 Üzenet | 2006-09-05 21:46:07 |
Szándékomban állt, de olvastam hogy Jox elment görögbe. A képeim is szeretném feltölteni, meg a beszámolót. Tanuljon a sok utazási irodás, hogy a neckermanon tul is van élet. icon_smile.gif)
  Scoth | #15140 Üzenet | 2006-09-06 11:29:18 |
anitakovacs írta:
Szia Scoth!

Mi is voltunk autóval Gramvoussa-n, ahogy azt már írtam. Elég "gázos" volt az út, mert hát 9 km-t, 13km/h-val fölfele (lefele 9 km/h-val), 45 perc alatt megtenni, az nem volt leányálom. Paráztam is eléggé, mert mint valami õsrégi bányaút, hasonló volt az, amin mi is mentünk. Nem is találkoztunk sok autóval szemben. Mondjuk így volt a jobb, mert hát alig fértünk volna el egymás mellett.
De!
Amiért Én, ha mégegyszer mennék, ismételten autóval mennék, az az, hogy a látvány semmivel sem pótolható. Errõl képet megtudsz nézni a fotóalbumban. Azt a látványt csak az látja, aki föntrõl érkezik a lagúnához, s nem hajóval. S már az sem olyan, ha fölmászik a lépcsõre.
Az az igazi, amikor már túl vagy egy pár óra vezetésen, mi Gouvesbõl mentünk, közte ez a 45 perc 3x jobban kimerít, tikkasztó meleg. Fönt, a hegytetõn tényleg semmi, csak annak a pár merész embernek a bérelt autója, akik hozzánk hasonlóan indultak el, s a kecskék, akik szivesen dörgölõdnek az autóhoz. S onnan még pár száz lépcsõ lefele!
De ahogy érsz a lépcsõhöz, s körvonalazódik ez a Csoda, az fölülmúlhatatlan.
Annyira fáradt voltam, éhes, szomjas, majd' meghaltam a melegben, alig bírtam menni. de mikor megláttam, a sírás környékezett. icon_smile.gif
Hihetetlen, gyönyörû, fölemelõ!!!!!!!!!
S ezt csak az látja, aki fölülrõl látja elõször. Ezért megéri "szenvedni" autóval.
De mindenféleképpen valami masszív autót válasszatok, ami bírja ezt a rögös utat.
Ha kedvet kaptatok hozzá, hajrá!
Mi jövõre is Krétára megyünk, de olyan helyre, ami közel van, Gramvoussa-hoz és Elafonissi-hez, hogy akár mindennap láthassam ezt a szép helyet!
icon_smile.gif

Szia „anitakovacs”!

Nagyon köszönöm a részletes leírást!
Egyetértek!
Az autóval történõ utazás élményei, kalandjai, (izgalmai) látványai nem hasonlíthatóak össze semmivel (persze Krétán nem árt a mûszaki biztonság, a vezetni tudás is stb..).
Azt olvastam, hogy új út épül Gramvoussa felé, ezért is érdeklõdtem, hogy Gramvoussa-ra el tudunk e jutni kocsival.
Gouvesben mi is voltunk 2000 –ben és a keleti régiót és Dél Krétát jártuk be. Itt is csodás helyek voltak. Tavaly pedig Ammoudara-n (Iarklion mellett) töltöttünk 14 napot. Megpróbáltuk pótolni a lemaradásainkat. Ekkor is nagyon szép helyeken voltunk.
Csak egy példa hogy milyen is lehet egy krétai eltévedés és milyenek lehetnek vagy lehettek az igazi krétai „öregek”:
Az autós szigetfelfedezés mindig hoz valami váratlan új élményt…Egy „gépkocsis” Krétai túra napon felkerekedtünk, hogy megnézzük a Samaria.-i szurdokot. Mivel Kelet Krétán voltunk korán kellet elindulni de nem bántuk. El is jutottunk Hora Sfakion –ig ahonnan hajóval kartznk átruccanni Agia Roumeli-be (ahonnan indul vagy végzõdik a Samaria-szurdok) de lekéstük a hajót és csak nagyon sokára indult volna másik. Gondoltunk egy merészet és elindultunk kocsival szurdok teteje felé (Fehér hegységbe) mivel láttuk hogy épült egy türhetõ új út . Na itt aztán k kellett mersz! Iszonyatosan meredek szerpentinek fel, szalagkorlát nincs,. egy két kiéget és beborult gépkocsi, hajtûkanyarok max sebesség 10-20 km/h stb..
De csodálatos kilátás a tengerre, a sziget partvonalaira!!!
Úgy kb. egy órája úton lehettünk, amikor megszûnt a kilátás, valamilyen szakadékokkal tarkított fennsík félén haladtunk tovább árkokat átívelõ bizonytalan pallókkal lefedett hidakon keresztül. Rendesen eltévedtünk! Nem tudtuk hol vagyunk de valahogy nem izgatott minket nem „pánikoltunk” úgy mint itthon ..
Az útnak egyszer csak vége lett és az út végén állt egy tipikusan „vidéki” krétai kõház és kint ücsörgött egy apóka és párja. Gondoltuk kérünk egy kis útbaigazítás, bár ügye görögül nemigen tudunk. Az idõs pár nagyon örült nekünk -pedig életünkben nem láttuk egymást- és készségesen próbáltak útba igazítani és magyarázták, hogy bizony nagyon messze vagyunk (lehetünk) most már (!) a célunktól. Nem baj visszafordulunk. Csak hogy az öregék nem engedtek addig el amíg le nem ülünk velük és nem ettünk egy kis sajtot és nem ittunk egy kis raky félét…Nem sérthettük meg az öreget azzal hogy visszautasítjuk!…J
Ezután mosolyogva, integetve váltunk el egymástól…és mi indulhattunk vissza mert esteledett.
Igaz megint nem jutottunk el a Samariai szurdokba, de részesültünk más fajta élményben és érzésben, és ez megérte.
Legközelebb ismét megpróbáljuk „megnézni” a szurdokot. J

Üdv: scoth J

Egy-két képet feltettem tegnap ide (Kréta 2005 és Kalymnos 2006 címmel de tovább bõvül) : https://www.porta3.fw.hu
  Vojandi | #15142 Üzenet | 2006-09-06 12:49:06 |
Kedves Stancy!

A képekkel valóban meg kell várnod Jox-ot. A beszámolódat viszont próbáld meg magad feltenni. A Beszámolók rovat alján van egy beszúrás (vagy hasonló) nevû gomb, arra ha rámész, megnyílik egy új ablak. Abba bele illeszthetsz egy mezei, Word-ben szerkesztett szöveget, szerkeszthetsz is benne, ha akarsz. Figyelem, a beillesztés, csak billentyûparancsokkal mûködik (ctrl+C ill. ctrl+V). A végén pedig az elküldést választod. Próbáld meg, elvileg mennie kell. Ha nem sikerül, küldd el Joxnak mailben, majd felteszi, ha hazajön.

Andi
  Vojandi | #15143 Üzenet | 2006-09-06 12:52:10 |
Scoth!

Aranyos történet és jó kaland is lehetett. A Samaria-szurdokról, amennyire én tudom, nem igen lehet felülrõl megközelíteni, csak az Omalos-fennsík felöli oldalon, tehát Xiliskalónál.

Andi
  Stancy | #15144 Üzenet | 2006-09-06 14:02:42 |
Köszönöm. Most hogy már kész a leirásom. Beillesztem.
  Stancy | #15147 Üzenet | 2006-09-06 14:49:56 |
Elküldtem, bár igy képek nélkül egész más.
  Csu | #15149 Üzenet | 2006-09-06 19:39:51 |
Szia stancy!
Amikor lefoglaltad itthon az autót, nem kellett semmit fizetni, csak ott helyben? Vajon neten keresztül is lehet elõre fizetni? Tudom, hogy hülyén hangzik, de nekem úgy lenne a jobb.
  Stancy | #15150 Üzenet | 2006-09-06 20:23:09 |
Szia!

Én is megkérdeztem mailben, elöleg vagy kifizetni? de a válasz az volt, hogy átutalással 180, kp-ban ott a helyszinen 170. Az utobbit választottam, és igy legalább megnéztem elötte az autót, és csak azután fizettem ki.

Csak a járatszámot kérték el. a nevet. telszámot. és a pontos idöpontot. Korrekten a kijáratnál a táblával a kezében ott várt a hölgy.
  Csu | #15151 Üzenet | 2006-09-06 20:38:41 |
Köszönöm! Ez jó hír, hogy ezek szerint lehet a neten is fizetni!
  Vojandi | #15153 Üzenet | 2006-09-06 21:12:46 |
Stancy, sajnálattal látom, hogy nem jelent meg a beszámolód a többi között. Nem tudom, miért, ez nem az én asztalom, de ha Jox visszajön a naralásról, beszéld meg vele, õ biztosan pillanatok alatt megoldja. Én szeretném itt egyben olvasni az egészet icon_smile.gif

Andi
  Stancy | #15154 Üzenet | 2006-09-06 21:13:46 |
lehet tul sok volt?? az index-s irásomat másoltam be képek nélkül..7 oldal.
  Kvalcsi | #15157 Üzenet | 2006-09-07 09:18:42 |
Szia stancy!

Az élménybeszámolók még ennél a 7 oldalnál is lehetnek hossszabbak, nem ez lehet az oka. Sajnos azt nem tudom, hogy mi, de gyanítom Jox "formáz" rajtuk valamit mielõtt megjelenik a rovatban.
  Stófi | #15160 Üzenet | 2006-09-07 10:56:44 |
Szia Anitakovács!
Gyönyörûek a képek ,gratulálunk!!Bennünket is megérintett,így nagyon szeretnénk mi is tudni, melyik utazási irodával jutottatok el erre a csodálatos helyre, ily gyönyörû szállodába...Köszi Stófi
  Stancy | #15171 Üzenet | 2006-09-07 17:20:41 |
Vojandi.

Képeket is töltöttem fel, de az se látszik. Gondolom Jox-nak engedélyezni kell, vagy hasonló.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu