Nekünk nagyon bevált a Protect-B szúnyog- és kullancsriasztó is; elviselhetõ az illata, s tényleg távoltartja a pimaszokat... Legjobb a szabadban, de szobában is használható. Magunkra fújjuk (ez a legjobb), vagy az ágy, ajtó vagy ablak köré (gusztus szerint).
Mi évek óta VAPE-t használunk és a spirált. Ez utóbbi kültéren vált be, de nem jelenti azt, hogy nem találnának meg a kis dögök ha sok van belõlük, de a kevésbé agresszívakat elriasztja. Kinn még kevés szúnyoggal találkoztam, tavaly volt a szobában elektromos riasztó, ill. ahol mégsem oda kérésre adtak. Gondolom ez is "fogyóeszköz", idõnként egyesek véletlenül elcsomagolják.
Ezek a citromos gyertyák viszont nálunk nem jöttek be, de a szúnyogriasztós lámpaolaj igen. Bár ez utóbbit nem szívesen lötyögtetném ezer egynéhányszáz km-en, de itthon szívesen használom.
Átérzem mindenki gondját akit nagyon szeretnek ezek a kis piszkok, én is a kedvenc csemegéjük közzé tartozom. Nálunk meg nem jellemzõ, hogy permeteznék õket, egyre csak szaporodnak. Bár az idén még hálistennek nem jelentkeztek.
Mi is VAPE-t használtunk az apartmanba. Elsõ este elfelejtettük bedugni, meg is találtak a szúnyogok. Második naptól már nem volt semmi problémánk. Viszont vittünk ezt a spirált is az erkélyre, de nem kellett használni, mert nem voltak szúnyogok. Vagy csak jókor ültünk kint?
Én gyerekkoromból emlékszem csak ilyen zöld színû spirálra, amit Valcsi ír, de azóta nem láttam. Vannak ezek a sitromos illatú szúnyogrisztó geyrtyák is. A legtöbb semmit sem ér, de volt egy, ami olyan volt, mint egy nagy teagyertya, kb. 10 cm átmérõjû alumínium tégelyben, az viszont nagyon hatékony volt. Azt hiszem a Metroban vettem.
Itthon nekünk tök hatástalan volt a Vape, bár lehet, hogy a görög szúnyogokat kiirtja:D
A drágám most telefonált, hogy a Baumaxban van olcsóért gumimatrac!!!