Sza!
A Kambasis igazából két épületből áll. Az egyik közvetlen tengerparti, pontosan Takis Super Markett fellett. Itt három apartman található, a 13-14-15-ös szobák, totális tengeri kilátással. A másik épületet az udvaron keresztül lehetett megközelíteni. Valamennyi szoba a tengerre néz, de a földszinti szobákból nem látni a tengert a bokrok miatt 1-5-ös szobák. Az emeletiekből rálátni a tengerre, kivéve a 6-os ból (vagy csak kis részben). Egyébként a szobák teljesen egyformák. Ugyan úgy vannak berendezve. Wifi van, estére megkeresem a kódot és átküldöm. Remélem nem dobtam ki. De a kódot megadják a Super Market pénztáránál, csak kérned kell. Igen, voltak szúnyogok. Nem túl sok, de van. Az utolsó nap kijelöltek egy földszinti apartmant. Az volt a csomagszoba. Itt lehetett zuhanyozni, wc-t, rezsót, hűtőt használni. Az útra szendvicseket készítettem. Mindig viszünk itthonról vákuum csomagolású szeletelt szalámit, amit meghagyok a vissza útra. Ez nem romlik meg. A Super Marketben vettünk szeletelt sajtot és paprikát. Ebből készült az útravaló.
A beszámolóm elkészült, igaz még nem küldtem el, mert ma még át akarom nézni. De neked elküldöm külön, ha gondolod. Priviben küldjél egy e-mail címet. Átolvasod és ha még lesz kérdésed szívesen válaszolok.
Köszönöm szépen!Először megyünk külföldre nyaralni,és nagy az izgalom.
Email címem:ottpiroska23@indamail.hu
A csomagokat sokat kellett cipelni?Milyen messze rakott le a busz a szállástól?
Bocs! Most látom, hogy egy kérdésedre nem válaszoltam. Klímára nem volt szükség. A házaknak nagyon jó a fekvése. Reggel süt oda a nap, aztán 11 körül már elmegy. Este, éjszakára mindig lehűl a levegő.
A busztól a szállásig 20-25 m-t kell csak cipelni a csomagokat. Egy rövidke szakaszon - a Super Market előtt - a homokban kell húzni a bőröndöt, mert itt nincs járda.
Sziasztok! Sajnos megérkeztünk Zakynthosról, 12 csodás napot töltöttünk el, de már most mennénk vissza. Mivel én magam is sok hasznos infót kaptam itt, így ha bárkinek van kérdése, amire tudok szívesen válaszolok,
Sziasztok!
Én is figyelem a híradásokat a Görög helyzettel kapcsolatban, és nagyon bízom benne, hogy nem lesz csőd. Azt írták a HVG-ben, hogyha mégis, akkor akik kiutaznak érdemes vinni más valutát mint a EUR, mert nem lehet tudni, hogyan működnek a bankok és automaták akkor. A dollárt javasolnák erre az eshetőségre. De én nagyon bizakodó vagyok, most folynak tárgyalások, a tegnapi nem született megegyezés, hétfőn lesz újabb tárgyalás. Bizom benne, hogy nem lesz gond, hiszen nagyon sokan utaznak az ország minden részére, szigetére.
Negyedik alkalommal fogunk menni Zakyra, ezért is drukkolok nagyon, hogy ne legyen gubanc. Csak találnak valami megoldást. Egyébként két éve amikor kinn jártunk, hasonló helyzetben utaztunk, és akkor szerencsére nem volt gond.
Nos,ezt a tájékoztatást kaptam a Görögök lehetséges államcsődjével kapcsolatban:
Athéni Nagykövetségünk tájékoztatása szerint a hitelezők és a görög kormány között folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Mindkét fél megoldást kíván találni és el kívánja kerülni a legrosszabb forgatókönyv megvalósulását. Ugyanakkor, még egy esetleges államcsőd esetén is kicsi a valószínűsége annak, hogy Görögország azonnal kilépjen az EURO-övezetből, és visszatérjen a drachmához.
Az ország a korábbi időszakhoz hasonlóan biztonságos, és folyamatosan érkeznek külföldi turisták. A Görögországba utazni kívánó magyar állampolgároknak mindazonáltal azt javasoljuk, hogy a bank-és hitelkártyák mellett megfelelő mennyiségű készpénzt (EUR-t) is vigyenek magukkal az útra.
Budapest, 2015. június 18.
További felmerült kérdéssel/kéréssel kapcsolatban kérjük keressen bizalommal elérhetőségein
Sziasztok kedves fórumtársak! Érdeklődni szeretnék, hogy Tsiliviben, mennyire mélyül lassan a tenger mennyire lehet besétálni, hogy ne lepjen el? Mennyire szokott hullámozni? Homokos vagy kavicsos? Lassan mélyülő homokos tengerpartot keresnék jövőre. Köszönöm szépen