Szia Marija!
Ne foszd meg magad a felkészülés örömétől. Annyira klassz visszaolvasni a hozzászólásokat és egyre "közelebb kerülni" Pargához. Idén júniusban mi is Pargara készülünk saját szervezésben és a legelső hozzászólástól kezdtem el ezt a fórumot olvasni, mivel a város, a környék és a strandok tekintetében nem mérvadó, hogy melyik évben íródott. Jelenleg a 237. oldalnál tartok és kb. 10 oldal engem érdeklő infót másoltam már ki. (Pedig egy gyerek és munka mellett én sem vagyok időmilliomos .)
Már előre sajnálom, hogy egyszer a végére érek.
Miskilciutas a Pokornyik Valter már nem tagja a Walter Travel Touroperátor Kft-nek Őt hiába hívod itt lehet elérni őket:Telefon: (56) 513-363 vagy egy másik iroda akik az ő útjaikat is szervezik 00-36-30/995-4730. Egyébként üdv mindenkinek itt a Parga fórumon, bár új vagyok de én is megjártam Pargát és szívesen segítek bárkinek ha kérdése van.
1. Az előttem szólókhoz hasonlóan kinek kinek mi de, szerintem is a Lichnos a tuti és a Valtos.
2. Ha pl mondjuk a Walterral utazol akkor a Christina apartmanházat tudnám kiemelni szinte szálloda és az udvarban sütögető Valamint kedves háziak beszélnek angolul németül. (Spiros és Olga)
3. Szintén kinek kinek ízlése szerint de pl a Grill 33 vagy vele szemben egy másik aminek a nevére nem emlékszem de az is finom és akkora adag hogy a fele is elég lenne.
4 Fakultatív ügyben az a helyzet, hogy a Korfu egynapos fakultatívban kevés ha esik az eső véletlen akkor meg totál gáz a Sysy kastély nem ad annyilátnivalót mondjuk úgy hogy szép de egy kicsit csalódás de elmegy vele a félnap a maradék időben pedig nem lehet felfedezni sem a fővárost de főleg nem a szigetet A hatalmas kompokkal való halyózás remek élmény. Paxos egy remek kirándulás ajánlom, hogy egyénileg próbáljátok megcsinálni ha társakat is szereztek a kiránduláshoz simán lelehet alkudni fejenként 10-12 euro-t itt van lehetőség például a szigeteknél a hajóbol való úszkálásra amit nem szabad kihagyni.
5. Az árak viselhetők de mindenképp észrevehetően magasabbak mint itthon főleg mindenapi kaja ügyben ha teheted vigyélmagaddal minél többet ha spórolni akarsz. Természetesen vannak market szerű üzletek pl a Dallas ahol nagyjábol elfogadhatóak az árak . Kenyeret pékségben vegyél van egy jópár és ha van egy férjed aki korán kell küld el reggelente felfedezni a város tuti talál egy kis eldugott pékséget ahol friss meleg kenyeret kap és kicsivel olcsóbban mint az utcai látványpékségekben. A bazárokban mindenre ami van így a ruhaára is igaz csak rajtad múlik mennyit alkudsz.
6. Javaslom kipróbálásra a Parga-tálat , a Pargaspecialt
7. Ez nem elmondós de még talán nem is lefényképezős hisz Pargának és a tengernek is annyi színe van amit még az igazán tapasztalt Görögországba utazok sem láthattak. Talán a legjobb megközelítést úgy lehet tenni hogy akkor fogod tudni hogy mennyire is megfogott ez a hely amikor elindulsz hazafelé és a buszból autóból visszanézve tudod , hogy visszafogsz jönni és amikor haza érsz már visszavágysz és egy héttel utána már alig várod hogy megtudd mikor indúl az első turnus, hogy mehess. Talán ez Parga.
8. A helyiek kedvesek segítőkészek, egy túra tanács a hosszabb úton menj a Lichnos-ra és láthatsz meseszép kápolnákat a kilátásról nem is beszélve és vissza Pargára vizi busszal szintén pazar élmény.
Szia Miskolciutas!
A honlapjukon található számon én elértem a Walter Travelt. Sajnos idén nem 9, hanem csak 7 éjszakás utakat indítanak Pargára.
Tavaly nyáron Leptokárián találkoztam olyan magyarokkal, akik a Kalandozás Travel-lal voltak ott, ami úgy tudom azonos a Neoline-nal.
A szállásra nem panaszkodtak, csak arra, hogy kora reggel kitették őket a buszból, és teljesen magukra hagyták őket. Aztán kapcsolatba kerültek az ottani társiroda (Bingo Tours, aki a fakultatív utakat szervezte, és intézte az utasok kinti problémáit, és le a kalappal előttük ahogyan) idegenvezetőjével, és onnantól kezdve minden rendben volt. Ők két hétig voltak kint, úgy emlékszem elég borsos áron, de ahogy most nézegetem a Neoline honlapját, a mostani árak tényleg kedvezőek. Esetleg ismeri valaki az ők pargai apartmanjait?
ibissz
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni autós utazással kapcsolatosan(beütöttem a keresőbe, de nem ad ki semmit), mivel foglalnom kellene a szállást.A határátlépés érdekelne, hogy simán megy-e, és hogy az út (a michelin féle autópályás verzió) mentes-e komolyabb szerpentintől.Mi egy egyéves gyerkőcöt is vinnénk, és így is elég hosszú az út, de ha simán megy akkor kibírható.Előre is köszönöm a válaszokat.
Még egyet nem sikerült kiderítenem, a Margarita apartmanház tetején van-e medence, mert leírva nem találtam, viszont fényképen meg igen.
És a kavicsos strand a horvátországi aprókavicsosra hasonlít?
Ha nem a török invázió alatt mentek akkor nem vészes a határ. Nekünk soha nem volt kifelé max 30 perc. Igaz hazafele a magyar határ mindig hosszabb volt. De ez csak a magyar vámosok miatt van.
Nos az út autóval a táv kb 1300 km 12 - 14 óra alatt teljesíthető. A busz ezt az utat 16-18 óra alatt nyomja le két jó sofőrrel. A buszosnak az sem baj ha beszél kicsit szerbül, nagy mértékben megkönnyíti a dolgát és az utasok helyzetét. Mondanom sem kell 53 fő cuccát kilomolni majd vissza nem túl jó móka főleg ha ezt egy pár euróért elkerülhetjük. No de autózunk kifelé az első kellemetlenség valószínűleg Belgrádnál ér arrafelé most mindent újítanak rendszerint dugó van. Onnan nyílegyenes az út gyakorlatilag kifelé minden gond nélkül megy. Csak be ne aludj egy átlagos sofőr biztonságosan csak némi pihenővel tudja letolni ezt a távot amit érdemes már Görögországban megejteni a Macedón határ után. Ami fontos a radarokra odafigyelni sebességet betartani mert csúnyán megbüntetnek. A megállókról javaslom az OMV kutakat tiszták szuperek csillivilli van ahol az szánk tátva marad olyan tuti a WC-k tiszták a magyarok sok helyen példát vehetnének. De ha belefutunk és okoskodunk meg "ocsókicsikút" nagy cumi karfás WC kagyló nélkül kicsi lyukkal papír nélkül nőknél szokot nagy izgalmat és fujjogást kelteni. Ha pihentünk nyomás tovább igaz nem tudom mit rajzol a Michelin térkép de az tuti hogy a szerpentinezésnek vége mert átadták az új autópályát 56 valódi alagúttal nem építették rájuk a hegyet mert az is sokba volt hogy átfúrják azt a jó párat amivel megvannak áldva az alagút bejáratoknál ezt el is olvashatjuk szép nagy táblákon melyik mennyibe került. Vissza az úthoz az új autópályához tartozó kilátás sok helyen pazar javaslom ezt a szakaszt úgy időzíteni, hogy már világos legyen. Amikor azután a hegyek mögül kibukkan a tenger már nem sok van hátra és ott vagyunk. Visszafelé ugyan ez a külömbség talán a macedón határon található Dutyfree ami nagy kísértés lehet a dohányosoknak nem éri meg kockáztatni fejenként két doboz a max amit átlehet vinni kár szétszedetni az autót. Az utolsó meglepi talán a myar határon érhet bennünket egy kis pakolással egybekötve mert ugye mi magyarok a nagy összetartás miatt kíváncsiak vagyunk ki mit hoz haza a nyaralásból és ezt elsőkén a határőreink szeretnék tudni . De ezt csak halkan mondom mindenki más azt mondja hogy őt pakoltatták minket még soha. Szándékosan kihagytam az ottlétet Pargát és hasonló méretű társait nos errefelé a közlekedés nem a táblák vagy holmi írott szabályzat függvénye itt a szabályt a pillanat szüliés hogy milyen hangosan tudsz üvölteni a másikkal. Jelzem ez ott működik ahol van közös nyelv. A helyi görögök és általában a görögök így közlekednek kiabálnak kiabálnak megbeszélik tovább mennek soha nem verekszenek. Parga egy remek példa talán egy darab STOP tábla van az egész településen valahol a központban és talán ennyi rendörség szintén hasonló Azt hiszem van kettő Citroen rendőr autó eböl az egyik üzemképes is talán illetve egy valaha szebb időket látott rendőrmotor is áll a rendőrség melletti sufniban. Tehát rendőr autó az van általában a a főtéren a nagy strandnál áll bár rendőrt soha nem láttunk azért az autó estére mindig eltűnt de reggel újra ott állt. Ritka nyugodt kis település nem igen történik semmi errefelé ha csak a tízévente egyszer elő nem forduló Bankrablást vesszük. De az épp tavaly volt tehát 9 év tuti nyugalom.
A kavics az kavics nos a P.Krioneri az a legdurvább gyakorlatilag csak valamilyen lábbeliben lehet közlekedni ez nem Horvátországos pici kavics ez kő. A Krioneri hasonló de a kikötö felöli vége már járható bár ez is csak tapasztalt mezítlábasoknak valamint libapásztoroknak ajánlott edzés illetve szintentartás végett. A tutti mint itt már olysokszor elhangzott a Liknos és a Valtos ami finom apró kaviccsal indul és homokkal végződik a régi kikötőnél amit felfedezőknek ajánlanék van néhány elsüllyedt hajó, Szerintem az apró pirinyó kavics a tuti mert a homokkal ellentétben miután vizesen rádragad megsüt a nap picit száradsz és egy simítással lesöpröd a homokkal meg a gatyád is telelesz.
Marija...és mindenki, aki idén készülődik először Pargára.
Én megértem, hogy nincs idő visszaolvasni 400-500 oldalt.
Tavaly megtettem. Hónapokba telt. De nagyon hasznos volt.
Valóban jó módszer a kereső használata.
A kérdéseitekre itt is találhattok választ.
http://www.hellasz.hu/forum/vi.....start=6605
Tavaly augusztus végén szeptember elején nyaraltunk Pargán. Saját szervezéssel mentünk, autóval, és nem foglaltunk szállást előre. Életünkben először. Úgy hogy saját autónk sincs. És vezetni sem szoktunk csak kb. évente 1-2x. És csak magyarul beszélünk....meg kézzel-lábbal.
szia Cofffos
időnk lesz még visszaolvasni, de a szállást most kell lefoglalnom, mert mire a végére érek már nem lesz hely.Mi nagy család vagyunk, nem merek elindulni foglalás nélkül, még foglalni is nehéz ennyi embernek.Már most sok hasznos infót találtunk a fórumon, és nyárig még többet fogunk ebben biztos vagyok.Köszönöm a linket,ezt az autóst még keresem.Mi nagyon sokat vezetünk,így emiatt nem aggódunk, csak a pici csemete lesz kérdéses, hogy fogja bírni, ezért megyünk éjszaka,több alvásos megállással(mármint amikor a sofőr alszik:()