ez nagyon szomorú olvastam, hogy egy neves görög szeizmológus kiment a helyszínre (Egremnihez) és azt mondta, hogy a parthoz nem kell nyúlni, mert a téli viharosabb tenger tavaszra rendbeteszi, legrosszabb esetben is csak szélesebb lesz a strand. A lépcső és az odavezető út viszont nagy kérdés, a képek alapján nem tűnik egyszerűnek a helyzet. Én azért bizakodom, de azért a görögök nem japánok vagy németek, akik egyből nekilátnak...
most beszéltem egy Lefkadán élő hölggyel, ő kizártnak tartja, hogy jövő nyárra megcsinálják a lépcsőt, nemhogy az utat Egremnihez. Ez szívás, most megyünk először, de remélem nem lesz igaza.
Én szinte biztos vagyok benne,hogy nem csinálják meg a lépcsőt Egremnihez. 2014 év elején Kefalónián is volt földrengés . Mi ez év augusztus utolsó hetében mentünk nyaralni oda,azon meg se lepődtem ,hogy a Myrtoshoz vezető út ,ahonnét fotogénebb a Myrtos ,nem készült el,a Platia ammosról nem is beszélve. Azt mondanom sem kell gondolom,hogy az út azóta sincs kész! Nem véletlen,hogy a görög híradó is foglalkozott ezzel. Visszatérve Lefkadára,nekem az a véleményem,hogy ha a tenger el is takarítja a leomlott törmeléket Egremni partjáról,a lépcsőre lehet várni jó pár évet,ha egyáltalán elkészül valaha! Hisz,ha belegondolok a turisták odahajóztatása jó bevételi forrásnak ígérkezik! Idén mi is Lefkadára készültünk. De elég volt 2014-ben kifogni egy olyan nyaralást,ahol előtte nem sokkal földrengés volt így az idén más célpontot keresünk. Szerencsére befizetve még nincs az út,nem úgy mint két éve.
Igen, ha olyan az idő akkor a hajók hiába indulnak el Nidriből (Nidri I ,Nidri II) csak esetleg a kilátoig mennek utána vissza fordul. Ez évben is volt ilyen.És akkor se lesz olyan mikor autoval mentünk oda és addig voltunk mig tetszett. a hajós kirándulások meg gyerünk gyerünk.meg minél többen legyünk a hajon.
nov.23-án ment Athénba a lefkadai "polgármester", hogy tárgyaljon a helyreállításokra fordítandó pénzekről (infrastruktúra + segélyek), azt írja a facebookján. Remélem ír róla valami új infót hamarosan. Kommentekben írták neki, hogy a téli szezon alatt rendbe kéne tenni Porto Katsikit és Egremnit, remélem hallgat rájuk.