hoppá, Lefkada polgármesterének kérelmét tegnapelőtt jóváhagyta a görög Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium és a sziget 14.9 millió euro (~4.7 milliárd forint) támogatást kap a földrengés kárainak fedezésére. Ezt utak, épületek, kikötők helyreállítására fogják költeni.
Szandika!
Hát azért 5 milliárdból még a TV2 sem jön ki
Az észlelést nagyon köszönjük, kellenek az ilyen hírek, mint amilyeneket Mezzos és Te is hoztok!
Scsi! Rögtön az elején küldöm a legfontosabb infót: olvasd végig az eddigi hozzászólásokat, minden kérdésedre leírtuk már ezerszer a választ. Utána térj vissza, és ha még mindig van kérdésed, szívesen válaszolunk, ha az konkrét! Addig is kellemes olvasást, élvezni fogod
Hír: a lefkadai polgármester (Konstantinos Drakontaidis) dec.23-án kilátogatott Egremnihez és képeket készített:
"Képek a szombati kemény zarándoklatról Egremnoira. A strand köszöni jól van, gyönyörűbb, mint valaha. De nagyon nagy nehézségek árán lehet majd visszaállítani a hozzáférést. A gyalogos elérés helyreállítása még viszonylag egyszerűbb. Harcot és erőfeszítést kíván ez mindannyiunktól, képesek leszünk kijavítani a károkat. Baráti tanács: Ne próbáljatok most lemenni."
Igazából már az biztató, hogy gyalog lejutott a polgármester a lépcső közepéig. Ezek szerint nem túl nagy kunszt.
Adalék a kommentekből:
Helyi lakos: "Tudnánk esetleg egy másik, biztonságosabb utat építeni?"
Polgármester: "Ez a cél. Nehéz, de nem lehetetlen."
Másik lakos: "Az a kérdés, hogy az utak elkészülnek-e idén (2016), igen vagy nem? A strand elérhető lesz-e idén, igen vagy nem?"
Polgármester: "A cél az, hogy minden elérhetővé váljon újra. Nehéz, de kivitelezhető."
Harmadik lakos: "Az lenne a legjobb, ha siklóvasutat raknának le az út helyett, nagyobb profit is származna belőle."
A héten láttam 1 képet a Nidri parti sétányról -- durván szanaszét van az is repedezve, lesz mit rendberakni ott is,sajnos nem találom hogy beillesszem.
múlt csütörtöki hír:
"A (görög) Honvédelmi Minisztérium jóváhagyta a lefkadai vezetés kérését, hogy a földrengés okozta károk rendbetételéhez a hadsereg segítségét vegye igénybe. Ez jelentős emberi erőforrást jelent, amelyet elsősorban a mellékutak rendbetételére kíván fordítani az önkormányzat." És illusztrációként az Egremnire vezető útról van kép berakva. (forrás: lefkadatoday.gr)
Igen, feljebb linkeltem ezeket a képeket, de hozzáfűzte a polgármester, hogy nehéz lesz, de nem tartja lehetetlennek, hogy 2016-os szezonra kész lesz, utána intézte a kérést, hogy szüksége lenne a hadsereg segítségére. Azt is felvetette, hogy egy teljesen új utat építenek Egremnihez, de ahhoz összefogás kell. A hadsereggel azért jóval nagyobb az esély erre.
Sziasztok,
Idén újra mennénk Lefkadára, ismét ponti /Vasziliki lenne a cél.
van esetleg infótok, képeitek a földrengés mennyire viselte meg a környékét?
korábban olvastam, hogy a kikötő Vaszilikiben eléggé megviselt, de képeket, és cikkeket nem találtam róla.
köszi, ha megosztjátok az infóitokat.