Mi legtöbbször az Apollónnal utaztunk. Mindig vittünk hűtőtáskát. A keményfalút csak a csomgtérbe lehet elhelyezni. A lefagyasztott ételek teljesen jól kibirták mindig. Soha nem olvadtak ki odáig.
Szia Swarb!
Nagyon finom a dinnye, de mi még tényleg 50 cent körüli áron ettünk. Ez nektek már biztosan olcsóbb lesz. Mi vettünk napernyőt 5 euróért, de biztosan tudsz majd bérelni is.
Kalinb!
Mi nem vittünk ételt, de így utólag azt mondom, hogy szalámit, májkrémet esetleg érdemes, mert nagyon drága a felvágott.
Mi Paralián nyaraltunk múlthéten,és minden nap vettünk dinnyét, 0,35-0,25 között mozognak az árak. Hazajöttünk,ettem itthon is,de meg sem közelíti a görög görögdinnyét A sárgadinnyét meg se említem,odakint hihetetlenül finom, és ami a legjobban esett az az édes őszibarack volt Minden nap nagyon finom gyümölcsökkel raktuk tele a pocit
Szia Swarb!
Igaz, hogy Editet kérdezted, de mivel itt vagyok, én is tudok válaszolni a kérdésedre. Mi kétszer is vettünk dinnyét és nagyon zamatos volt. Most még 50-55 cent volt kilója. Tavaly augusztusban, amikor ott jártunk 15 centbe került kilója. Minden másnap vettünk egy egészet. Soha nem fizettünk 1 eurónál többet. Igaz, akkor már jócskán szezonja volt.Lehet napernyőt és napágyat is bérelni a parton.
Kedves Kriszti!
Nem tudom, hogy jártál-e már Görögországban, de az ottani apartmanok konyháinak felszereltsége, nem igazán alkalmas nagy főzésekre. Persze, egyszerűbb, egytál étlelt el lehet késziteni. Véleményem szerint kár főzőcskézéseel törleni a drága, amúgy is rövid időt.
Mi úgy szoktuk megoldani, hogy viszünk egy kis szalámit, néhány doboz májkrémet. Ott veszünk paradicsomot, paprikát és dobozos Tzatzikit a supermarketben, na meg friss péksüteményt reggelente. A reggelit mindig a teraszon fogyasztjuk el. Ebédelni szintén az apartmanban szoktunk, de itthon lefőzőtt, lefagyasztott, kész ételt visszük, mint pl pörkölt, töltöttkáposzta, töltöttpaprika, milánói alap, sült hús. Mire lezuhanyozunk, addigra megmelegszik. Ha szükséges egy kis köret (gyors rizs v. tészta) ezt is pillanatok alatt el lehet késziteni. Egy-két tasakos levest is be szoktam tenni a csomagba, ha esetleg levesre éheznénk. Este viszont el szoktunk menni vacsorázni. Nekünk ez igy jól bevált.
Vannak olyan üzletek, ahol magyarok dolgoznak. A parti fánkárusok között is van 2 magyar srác, mi mindig tőlük vettük a fánkot.
Van a part menti tavernák között egy magyarok által üzemeltetett büfé is, ahol "hazai" palacsintát ehetsz (3 db 2 euro). Ezt csak az ára miatt értem, mert a görög palacsinta 2,5 eurotól kezdődik/db.
Szia Gudli
Köszönöm a válaszodat!Nem tudod hogy buszjegyet a buszon kívül hol lehet venni?
Tavaly Sartin tapasztaltuk hogy sok magyar dolgozik az üzletekben sőt az egyik tavernában még a Kerozin együttes is fellépett! Itt Olympic Beachen is vannak magyar dolgozók?