Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 60 61 62   >
Üzenet
  Mediterraneo | #169785 Üzenet | 2011-07-14 23:46:45 | Válasz a #169777. hsz-ra
Nagyon szeretem Athént, és annyi, de annyi minden látnivaló van ott.
Viszont júlisuban nem mennék oda: végigrohanni a hőségben a látnivalókat, hát, ez nem kéne. Igazán élvezni sem tudnám azt a sok szépséget.
Ha van rá mód, ha még készültök arra utazni, akkor sztem halasszátok el!
  Firkamano | #169864 Üzenet | 2011-07-15 18:24:52 | Athén buszpályaudvar --> központ Előzmény #169055
Szia Petros!

Tudnál nekem segíteni?

Athénban a buszpályaudvarról (ahol az X93-as végállomása van), hogyan jutok be átszállás nélkül busszal a syntagmára, vagy vmi központi helyre?

Jövőhéten vasárnap indulunk haza Zakynthosról, és nem tudom, hogyha Athénba beér a buszunk, akkor onnan hogyan jutunk be a városközpontba.

Előre is köszi!
  AgniTolo | #169891 Üzenet | 2011-07-16 11:34:22 | Re:
firkamano írta:
Szia Petros!

Tudnál nekem segíteni?

Athénban a buszpályaudvarról (ahol az X93-as végállomása van), hogyan jutok be átszállás nélkül busszal a syntagmára, vagy vmi központi helyre?

Jövőhéten vasárnap indulunk haza Zakynthosról, és nem tudom, hogyha Athénba beér a buszunk, akkor onnan hogyan jutunk be a városközpontba.

Előre is köszi!

Szia. A buszpalyaudvarrol az X95-os busz megy a Syntagma terre.
Agi
  Firkamano | #170046 Üzenet | 2011-07-17 21:04:22 | Válasz a #169891. hsz-ra Előzmény #169891
Szia Ági!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Nem is tudtam, hogy az X95-ös busz megáll a buszpályaudvaron.

Mégegyszer köszönöm!!
  AgniTolo | #170082 Üzenet | 2011-07-18 09:44:24 | Válasz a #170046. hsz-ra Előzmény #170046
Szia. Ne haragudj, de most vettem eszre, hogy baromsagot irtam neked icon_redface.gif az X95 a repterrol megy, a buszpalyaudvarrol az 51 es megy az Omoniara, vagy a palyudvarhoz kozel levo Egaleo metroallomasrol megya metro a syntagma terre.
  Ágni | #170221 Üzenet | 2011-07-19 09:22:17 |
Anélkül, hogy pánikba kéne esni, jó lesz ha párt napig nem mentek be Athénba mert zűrzavar van és csak a dugókban fogtok nyomorogni. Sztrájkolnak a taxisok és lazártak utcákat, kikötőt, repteret stb. Majd megoldódik, de ma még nem. Szóval akinek nincs föltétlen bent dolga, maradjon a nyaralóhelyen ahol van, mert máshol teljes nyugi van. A sztrájk oka egy régóta tárgyalt törvénytervezet melyet most életbe léptettek és mely nagyon érinti őket, már többször sztrájkoltak ezért, de az állam most gyakorlatba ültette.
  Sancho.dl | #171716 Üzenet | 2011-08-02 00:12:26 |
Szia Petros!

Szeretném megköszönni a sok segítséget amit kaptunk Tőled. Hazaérkeztünk Göröghonból és túl vagyunk a magánúton szervezett vonatos Athéni utazáson. Tulajdonképpen kissebb problémáktól eltekintve egész simán lezajlott a dolog. icon_smile.gif Mindenesetre fürdeni nem kellett, de Pireuszban egy váróhelységben azért aludtunk egy másfél órát a hajléktalanok között. Mindenesetre kalandos és élvezetes volt az Athéni utunk és Neked köszönhetően sokmindent gyorsan megtaláltunk és elintéztünk. Mégegyszer nagyon sok köszönet!!!!!
  Petros | #171719 Üzenet | 2011-08-02 01:41:42 |
Kedves Sancho,

Örülök, hogy segíthettem, nincs mit megköszönni! icon_wink.gif
A kisebb problémák meg úgyis hamarosan a múltba vesznek (ha még nem történt meg).
De nélkülük talán túl egyszerű és valamivel unalmasabb lenne minden icon_wink.gif

További szép nyarat és készülődést a következő görög(?) útra!
  Josza2 | #171733 Üzenet | 2011-08-02 09:09:38 | Válasz a #171716. hsz-ra Előzmény #171716
Kedves Sancho!
Tapasztalatból tudom, hogy egy kis kaland (hajléktalanokkal való éjszakázás, vagy más) csak szinesít egy utazást. Meg hát azt is látni kell! Az is Görögország. Ezek nagymértékben segítik, hogy valós képet kapj egy helyről és ne csak turista szemmel lásd a világot. Ezek aztán visszaemlékezve inkább fűszerezik, mint elrontják az összhatást. Visszamenőleg az ember inkább örül, hogy megélhette a kalandot. Petros barátunk már sokunknak segített. Bár személyesen még nem találkoztunk, én is többször kértem tőle tanácsot és mindig készséges volt. Egyszer majd eljön az a pillanat, hogy személyesen is megszoríthatom a kezét.
Üdv: Josza
  Sancho.dl | #171739 Üzenet | 2011-08-02 09:50:12 | Válasz a #171733. hsz-ra Előzmény #171733
Szia Josza!

Nos az ezévi nyaralásunkat egész végig kísérték a kalandok és élmények. Kezdve olyanokkal, hogy motorozás közben elhagytuk az apartmankulcsot, ami sosem lett meg, így másikat kellett kérni icon_smile.gif Utána 20 perccel az Athéni indulás előtt az állomásnál vettük észre hogy otthon hagytuk a jegyeket... A vonaton, amely éjszaka 0.43-kor indult Larisszából kiderült hogy a következő napra kaptuk a helyjegyet, így hiába vitatkoztam, be kellett látnom, hogy annak van igaza aki a helyünkön ül. Akkor azt hittem majd a bangladeshiekkel és szenegáliakkal fogunk együtt utazni a wc előtt. De végül is valahogy eljutottunk a büfé kocsiba ahol volt két hely és leültünk. Szerencsére jött egy zajos család akikkel összeveszett a felszolgáló és így velük volt elfoglalva. Az elöttünk utazók ott hagyták az üres fantás dobozokat szívószállal, így amikor jött az emberke azt hitte mi már ki vagyunk szolgálva. Így semmit nem kellett vennünk és a végén nem dobtak ki minket a büfékocsiból, perdig az elvileg nem utazásra való és többeket kitessékeltek. Mi valahogy maradhattunk és egy nagyon picit szundítottunk is. Persze ez nem volt túl sok az izgalmak miatt, így amikor reggel 5-kor megérkeztünk Athénba, igen csak érdekesen festettünk. Ezekután metróztunk ki Pireuszba, ahol megnéztük a nagy kompokat ahogy elmennek, még integettünk is. Megnéztük az utasokat akik kulccsal a kezükben rohantak a komp után, ami otthagyta őket. Majd sétáltunk egyet a kikötőben és akkor fedeztük fel azt a kis váróhelységet, ahol a hajléktalanok aludtak. Picit elültünk, aztán a párom közölte, hogy felteszi a lábát, aztán én is úgy gondoltam, hogy egy picit ledőlök, csak úgy ejtőzni... Másfél óra múlva keltünk fel, de megérte, mert egészen felfrissültünk az alvástól icon_smile.gif Mindeközben senki nem bántott minket, senki nem szólt hozzánk. Őszintén megmondva én még a megjósolt és óvatosságra intő zsebtolvajokkal sem találkoztam. lehet, hogy nekik is nagy volt a meleg icon_smile.gif A Syntagma téren már csak alig vannak nyomai a tüntetéseknek és csatáknak. Elvétve egy-két sátor és tüntető meg a transzparensek, de ezek Thessalinikiben is megvannak a Fehér toronynál. Hű egy kicsit hosszúra sikerült a válasz, de azt hiszem érzékelteti, hogy a kalandok és problémák nem negatív élményként maradtak meg bennünk. Petrosnak pedig én is csak köszönettel tartozom a sok segítségért...
  BoAt | #171856 Üzenet | 2011-08-03 09:10:29 |
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék a görögül értőktől: a Petros által feltett sztrájknaptáron látom, hogy aug. 23-24-re 48 órás sztrájkot hirdettek, de nem bírom megfejteni, hogy kik. Az érdekelne, hogy érintheti-e ez a sztájk a repteret, a metrót, vagy a múzeumokat. A szöveg a következő:

" Εφοριακοί 48ωρη, Νέο «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκαλεί η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε, για τις 23 και 24 Αυγούστου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού, όσον αφορά τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημόσιων εσόδων, οι εργαζόμενοι στις Εφορίες αποφάσισαν, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, ότι δεν αποδέχονται τη «νέα δραματική μείωση των αποδοχών τους» που θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Για το λόγο αυτό, προκηρύσσουν την ανωτέρω προειδοποιητική απεργία με ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, να μην λάβει οποιαδήποτε σχετική απόφαση πριν γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΔΟΥ."

Előre köszönöm a segítséget icon_smile.gif
  Petros | #171942 Üzenet | 2011-08-03 21:37:39 | Válasz a #171856. hsz-ra Előzmény #171856
Szia,

Azt mondják, hogy még konkrétan nem hallották, kik vesznek majd pontosan részt ebben a sztrájkban, ha egyáltalán megtartják, akkor és úgy. Mivel még túl soká van, milliószor változhat sok minden. Ami biztos, ez elvileg az összes állami céget és vállalatot, hivatalt, szolgáltatatót jelent(het)i... icon_rolleyes.gif
  Anya | #171945 Üzenet | 2011-08-03 21:49:02 | Válasz a #171856. hsz-ra Előzmény #171856
"Az adó 48 óra, új" fejfájás "a politikai vezetés a kincstár származó 48 órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett a 23. és augusztus 24-a Panhellenic Szövetsége Dolgozók adó (WTO-WHO).

A különösen fontos időben megfelelő végrehajtását, csökkenti az adócsalás és az állami bevételek növelése, az alkalmazottakat irodák úgy döntött, a tegnapi rendkívüli ülésén a Végrehajtó Bizottság a Szövetség, hogy elfogadják az "új drámai csökkenése bevételek ", hogy hozza az egységes bér.

Emiatt a fenti figyelmeztetést sztrájk valószínűleg követi a többi, és felkérte a pénzügyminisztert, Ev. Venizelos, hogy nem vállal semmilyen döntés előtt párbeszédet folytat ezekben a WTO-WHO. "
GOOGL FORDITÓ.
SZIA
  Petros | #171955 Üzenet | 2011-08-03 23:11:15 |
Csak nem ad választ BoAt kérdésére...
És igazából semmire ez az igen csak rossz fordítás... Én is sokszor próbálkozom vele, de a legtöbbször olyan értelmetlenül fordít a Google, hogy csak megkeveri az embert.
És majd később derül ki, kik vesznek részt pontosan ebben a sztrájkban. A görög gázolaj vállalat is meghirdette, aztán lefújták, semmi nem lett belőle, hál' Istennek. Pedig akkor nem lett volna se benzin, se élelmiszer, semmi! 1-2 nap után csak káosz, mint tavaly...
Bízzunk benne, hogy végül ez is csak "vak lárma" lesz icon_wink.gif
Szerintem aki ide akar jönni, irreleváns, hogy milyen megszorítások ellen tiltakoznak.
Megy-e ez vagy az, dolgozik-e ez vagy az... ez a lényeg. Ha igen, minden oké, ha nem... el kell gondolkozni egy B terven, már ha van rá mód icon_confused.gif

Viszont volt már olyan tavasszal, hogy az Ilektriki (zöld metró) nem működött, meghosszabbították egy nappal a sztrájkot. Ráadásul be sem jelentették. Na akkor volt igazán nagy felfordulás és felmenők szidalmazása!!!
Viszont hasonlóra csak nem kerül sor!
Ki volt biggyesztve egy figyelmeztető cetli, de azon az előzőnapi hivatalos munkabeszüntetésre hívták fel a figyelmet. Az összes állomás bejárata le volt redőnyözve! icon_evil.gif
  BoAt | #171981 Üzenet | 2011-08-04 09:36:18 | Válasz a #171945. hsz-ra Előzmény #171945
Én ezt köszönöm, bár már próbálkoztam ezzel is, de a Pánhellén Dolgozók Szövetségére semmilyen találatom nem volt a neten, így nem tudom, hogy kiket tömörít ez a (szak?)szervezet.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu