Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Kakadu | #52905 Üzenet | 2008-02-17 22:00:34 | Válasz a #52901. hsz-ra
Ha egy kicsit vissza olvasol sok infót találsz icon_lol.gif
A fõoldalról a "Beszámolók" rovatban megtalálod a tavaly elkövetett szösszenetemet is, néhány kérdéseddel kapcsolatban ott is találhatsz véleményt.
  Janos25 | #52940 Üzenet | 2008-02-18 16:47:01 |
sziasztok!eddig csak csendes olvasója voltam a fórumnak!Tavaly Parálián voltunk nyaralni,s idén képkebõl ítélve Lefkada nagyon bejön!de lenne pár kérdésem! Nidri,maga a város mennyire nyüzsgõs?milyen a partja?Milyen messze van a legközelebbi nyönyörû homokos srtand???mennyire érhetõek el mese szép strandok?Pl:Kathisma beach....sokat azt írtátok,h átmenetek a szigen másik oldalára mert ott nyönyörû partok vannak..de hát azért az nincs messze Nidritõl????vagy csak nekem nem áll össze a kép?:(bocsánat a sok kérdésért!
  Kakadu | #52949 Üzenet | 2008-02-18 18:30:21 | Válasz a #52940. hsz-ra Előzmény #52940
Nidritõl 20-30 km, attól függ melyik irányba és melyik strandra mész.
Neked is a visszaolvasást és a "Beszámolók"-at javaslom (ott sok kérdésedre választ kaphatsz), de természetesen a konkrét kérdésekre is szívesen válaszolunk.
  Dettix | #53101 Üzenet | 2008-02-21 09:19:43 | Válasz a #52940. hsz-ra Előzmény #52940
Lefkadán nincs homokos strand. Ha arra vágysz, felejtsd is el Lefkadát. A szezámmagtól a brutál kövekig minden megtalálható. Tapasztalatom szerint mindenhol gyorsan mélyül a tenger. A szép fürdõhelyek a sziget másik oldalán vannak. Vagy bérelt motor, autó,vagy fakultatív program keretében minden jó helyet meg lehet látogatni.
  Kakadu | #53147 Üzenet | 2008-02-21 19:48:54 |
A Pefko - részben - homokos, de tényleg hirtelen mélyül.

http://maps.google.com/maps?ie.....9&t=h&z=17
  Nixi007 | #53153 Üzenet | 2008-02-21 20:56:28 |
Vasiliki!
Mi ott találtunk homokos,és lassan mélyülõ partot.
Jobb volt mint Nidri,de a ny-i oldalt meg sem közelíti.Ha valaki gyerekkel megy /mint mi is / érdemes fürödni ott, szerintem. icon_lol.gif
  Zsanett177 | #53155 Üzenet | 2008-02-21 21:26:27 |
Medúzával találkozott már valaki valamelyik strandon?
  Kakadu | #53162 Üzenet | 2008-02-22 06:13:29 | Válasz a #53155. hsz-ra Előzmény #53155
Az a sziget keleti oldalán forudlhat elõ, de nem tipikus, egy-egy kósza példány.
  Süni | #53191 Üzenet | 2008-02-22 12:41:52 | Válasz a #52940. hsz-ra Előzmény #52940
Kakadu írásait, véleményeit csak megerõsíteni tudom, azt hiszem a Lefkadai beszámolójában igen valósághûen írta le a dolgokat, csak gratulálni tudok. Szerintem ebbõl mindenki megtudja a legfontosabbakat. És annyi jó kép van az albumban, hogy a döntés nem lehet kérdés. Én most készülök 3.alkalommal Lefkadára, de most is nagy élménnyel olvastam el a beszámolót, én is sok hasonlót éltem át nyaralásainknál. Görögország elég sok területét bejártam, nem vagyok Parália, stb. ellenes, de én összehasonlíthatatlanul szebbnek tartom Lefkadát. Fõleg azok számára, akik a természetet és nem a zajos nagyvárost szeretik.
Évekig homokos tengerpartra jártunk, ill. csak az jöhetett szóba, de Lefkada óta igencsak megváltozott a véleményem. A vizicipõ már olyan kellék nálunk, mint a fürdõruha, így a kavicsos, köves rész is kényelmesen megoldható.
Mivel az Apollon Travel csak busszal utazóknak adja ki a szállást, az idén is kocsival megyünk, a szállást pedig e-mailben lefoglaltuk, kb. fele áron mint az irodán keresztül tudtuk volna. Véleményem szerint aki teheti, kocsival érdemes menni, így könnyebben bárhová eljut az ember.
Ha bármiben tudok, szivesen segítek. üdv. süni
  Kónyu | #53198 Üzenet | 2008-02-22 16:13:02 | Válasz a #53191. hsz-ra Előzmény #53191
Süni!
Ha nem titok, mennyi volt a szállás és pontosan hol lesz?
  Atosz | #53210 Üzenet | 2008-02-22 18:56:35 |
Szia Süni!

Kónyú megelõzött a kérdéssel amit feltett,hol van ez a hely és mennyiért? Ez a fele ár, ez nagyon olcsó lehet akkor.

Atosz
  Kakadu | #53215 Üzenet | 2008-02-22 20:36:08 |
Tisztában vagyok vele, hogy kocsival csak az tud menni, akinek van.
Ezen túl lépve azonban szerintem elmondhajuk, hogy a legvadabb fõszezont kivéve (kb júli 20-aug 25) könnyen lehet olcsó és jó kiadó szobát, appartmant találni, akár ott helyben promt is, lehet alkudni és ha valami miatt még sem kóser át lehet költözni egy másikba.
És sokkal jobbat mint amit az Apollon kínál messze a jó strandtól, mert az hogy légvonalban 500 m a tenger az egy dolog, de baromira nem mindegy, hogy milyen körülmények között fürdök, pihenek, hiszen Nidriben valóban nem jó a víz a földrajzi sajátosságok miatt és az a nagy hajóépítõ mûhely sem a víztisztítást tekinti legfõbb feladatának icon_twisted.gif
Az Apollón árainál pedg ne a first minutot vegyük alapul; sokaknak ekkor még nem áll rendelkezésére a nyaraláshoz szükséges összeg, sokan még a karácsont "nyögik", számukra tehát a teljes ár a fizetendõ!
Most is pont ugyan az a véleményem, mint tavaly; a cég honlapján feltüntetett áraknál jóval olcsóbban lehet jegyet venni a hajós programokra, legfeljebb nem a szépen mosolygó telepített idegenvezetõtõl.
Végezetül pedig a legfontosabb; ha valaki csoporttal megy Nidribe gyakorlatilag be van zárva a sziget legócskább partja mellett lévõ legkoszosabb és legdrágább városába, nincs reális esélye, hogy felfedezze a sziget valóban páratlan kincseit, hiszen használható helyi buszközlekedés nincs, a kocsi bérlést sokan nem engedhetik meg maguknak, a robogótól pedig - érthetõ módon, a rutin hiánya miatt - félnek.
És most nagyon kérem Konyút, hogy ne jöjjön azzal, hogy Õ becsavarogta a környéket, elhiszem és õszintén tisztelem is érte, de a legtöbb család ezt nem tudja megtenni; gyerekkel, jóval kissebb elszántsággal, a megfelelõ utazói rutin nélkül marad az az ócska, köves part, ahol WC, tussoló is csak fogyasztás ellenében van valamelyik "éménykombinátban".
  Timcsivirag | #53218 Üzenet | 2008-02-22 22:46:10 |
sziasztok !
Tényleg nincsen másik utazási iroda akik Lefkadára vinne nyaralókat!Nekem már egyáltalán nem szimpi Nidri!Végig olvasva ezt a sok hozzá szólást,éppen nem nekem és kislányomnak találták ki!Szép és jó ,hogy a sziget másik oldalán csodálatos a tenger,de gyermekkel minden nap kocsikázni,hogy strandolhassunk,az egy kicsit drága,és még fogalmam sincsen mennyiért lehet legalább 5 napra kocsit bérelni? Valaki tudna nekem közeli árat mondani?
Mi a sekély vizet szeressük,és ha még homok is van az a legjobb!De ha ez a tenger nem ilyen akkor légyszi szóljatok,hogy feleslegesen ne fizzesek ki sok pénzt!Én és a kislányom egész évbe Görög nyaralásunkra készülünk,mivel egyedül nevelem kislányomat,nem szeretném ha balul sülne el a nyaralás,mint tavaly,amikor minden nap taxixni kellet egy másik faluba,hogy tudjunk fürdeni!
köszönöm annak aki segit nekem!
  Kónyu | #53221 Üzenet | 2008-02-23 00:01:05 | Válasz a #53215. hsz-ra Előzmény #53215
Mondjuk ki világosan, ne kerteljünk: Nikiana-Philippos - ez az egyedül üdvözítõ megoldás icon_biggrin.gif
Na jó, ez csak vicc volt, remélem nem sértõdik meg Kakadu.
Szerintem egyébként, az általad x éve olyannyira preferált Nikiana partja körülbelül Nidri-szintû - igaz ugyan, hogy a vlicho-i hajóépítõ partszakasz nem messze van Nidritõl, épp ezért ott nem is strandol senki, de Nidri északi részén a Perigiali felé elterülõ strand már sokak által "használt" terep, sok különbséget nem látok Nikianához képest beach-vonatkozásban. És az már csak a magánvéleményem, hogy ha valaki nem tud vagy nem is akar elmozdulni a szállása közelébõl, csupán Nikiana miatt nem érdemes Lefkadára jönnie, másrész meg azért Nidribõl sokkalta jobbak a lehetõségek (környezõ szigetek hajóval-komppal, vízesés, stb.). Vagy akit az esti nyûzsi érdekel az ajándékboltokkal vagy a rengeteg taverna (az Ola Kala-val, ami a Te kedvenced, és az Ioniannal, ami meg az enyém). Szerintem!!
  Kónyu | #53222 Üzenet | 2008-02-23 00:17:50 | Válasz a #53221. hsz-ra Előzmény #53221
Ja, és Sünitõl (gondolom) sokadmagammal õrült kíváncsisággal várjuk a konkrétumokat az említett félárú szállásról, nehogy ez is elszálljon az éterben, mint annyi más blöff, és kielégítetlenül maradjunk atekintetben, hogy melyik falu, melyik apartmanjában, mennyi idõre, hány fõre, hány euroért sikerült szálláshoz jutnia. Nehogy má' megfosszuk egy lefkadai nyaralás lehetõségétõl a karácsonykor kiapadt pénztárcájú topiktársainkat icon_biggrin.gif Kérünk szépen egy lehetõség szerint gyors választ eme megválaszolatlan kérdésekre, hogy megerõsítsük hitelét a leírtaknak, hátha még mi is átnyergelünk, ha olyan visszautasíthatatlan az ajánlat icon_smile.gif
Egyébiránt most a leginkább az érdekel, hogy hogyan fogunk a jelen helyzetben átjutni a szerbeken. Most épp elirigylem Kakadutól az idei olaszországi idegnyugtató kerülõjét kompostól-mindenestûl. Kb. 15 éve egyszer már utaztunk miattuk 50 órát Makrigialosra (akkor még egy csendes halászfalu volt) román-bolgár kerülõvel. Na ezt kihagynám icon_sad.gif
Ja és még valami: ki tudja, meddig kell érvényesnek lenni az útlevélnek a kiutazáshoz vagy visszaérkezéshez képest. 3 hónapot hallottam, ha igaz, még lesz egy útlevélcsere utazás elõtt.
Bocsi, ha OFF voltam minden érintettõl!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu