Sziasztok!
Macedóniában szerintem mindenhol elfogadnak eurót a benzinkutakon...Mi mindig úgy kezdtük, hogy megkérdeztük a kutast, lehet-e azzal fizetni, és hogy mennyiért váltják...278 és 296 forint között tankoltunk minden alkalommal (gázolajat).
Meglepően jól beszéltek angolul. Ami kicsit karcos Macedóniában, azok a "görög wc-k". (pottyantós-leöblítős)
igen Euróval mindenhol lehet az úton fizetni, de nem mindegy az árfolyam! Macedóniában az utolsó kúton ,- az oszlopokon, igaz papírlapon,- ki is van írva. A gázolajra emlékszem, az 98 cent volt, benzin meg 1,12. Oda és visszafele is tankoltam, semmi baj nem volt a minőséggel, sőt... . Görögországban a benzin 1,50 körül mozog, de inkább több mint kevesebb.
Hol van pontosan az a sokat emlegetett utolsó Macedon benzinkút, a pályán vagy le kell menni Gevgelija felé? A googleearthon találtam egy kutat, a pályáról lejőve Gevgelija falu előtt közvetlenül. Mi a helyzet ennek a kútnak a nyitvatartásával, úgyértem nonstop vagy mikor nyitnak - zárnak?
Érdeklődnék, hogyha Tompánál lépem át a határt, akkor a Szabadkán keresztül az E75-ig vezető út fizetős-e, valamint meg tudnátok-e adni a Macedon fizetőkapuk GPS kordinátáit? Előre is köszönöm.
most jöttem Tompán át ( vasárnap), nem fizetős az út. a sebességet tartsd be .ez a legfontosabb!!!! Még éjjel is kint vannak a rendőrök.
Minek a kapuk koordinátái? Eltéveszteni nem tudod, de a kapuk előtti sebességcsökkenéseket pontosan tartsd be, mert átmérhetnek a rendőrök.
Sziasztok!
Tegnapelőtt éjjel érkeztünk haza Korfuról. Néhány infó a saját tapasztalataim alapján. Várakozási idők kifelé: Röszkénél 1-1,5 óra, szerb-macedón határon kb. 20-40 perc, a macedónoknak is csak az útleveleket adtuk oda, nem is kértek más. Macedón-görög határ szintén 20-40 perc, visszafelé ugyanez, annyi kivétellel, hogy a szerb-magyar határon a kiléptetés lassabban ment, a beléptetés gyorsan. Minden határon sok (rengeteg) a török. Benzin: OTP Maestro kártyával tankoltam Szerbiában is (Lukoil, Nispetrol), Macedóniában is (Makpetrol). Árak átszámítva ~315,- Ft/liter mindkét országban. Előre megkérdeztem, hogy kártyával fizethetek-e, így nem volt gond. Visszafelé a határ utáni első Makpetrol kútnál nem fogadták el a kártyát, ezért a következőnél tankoltam (kb. 30 km), itt OK volt. A mosdók mindenhol európai színvonalúak és tiszták!!! Minden benzinkútnál korrektek, segítőkészek voltak. Szerb autópályadíjak: 3,5-2,5-7,5-2 Euro. DE: a magyar határtól Belgrádig autópályaépítés, rengeteg a sebességkorlátozás, rendőrök a hidak alatt (én is belefutottam: előzés záróvonalnál, mikor befejeztem, megláttam a rendőrautót, meg Ők is engem, természetesen kiállítottak, nem volt egyszerű). Belgrádon 1-1,5 órába telt, mire átverekedtük magunkat, utána minden rendben. A határtól Nis-ig az út 6 órát vett igénybe, megállás nélkül. Korfun kicsit drágább a benzin, mint az A2 mellett (1,563 volt a legolcsóbb Korfun, míg az autópálya mellett 1,4-ért is láttam).
Akkor ezek szerint ti sem fogadtátok meg a tanácsot, hogy a görög határon nem kell kivárni a sort , hanem, szépen előre mentek és átengednek szó nélkül