Egy sziget nem arrol szol nálunk hogy mindenhova el kell jutni. Általában meg probálunk a napokat is ugy tervezzük igy volt ez tavaly is és idén is hogy nem egy két hétre megyünk. Ha kimarad valami akkor is arra gondollunk mennyi szépet láttunk.Tavaly is maradt ki Lefkadán majd lehet az idén megnézzük. Az a legfontossabb hogy jól érezzük magukat. Csak a szigetre koncentrálunk. Egy egyszerü kietlen hely is lehet nagyonjó és szép.Alig várjuk már hogy indulhassunk.Igaz még semmit nem terveztem tudok már valamit Kefaloniárol van jó sok info.Jó két honap az indulásig addig még össze szedem.
Mi már biztosan nem megyünk,lemondtuk az utat! Most mentünk volna először Lefkadára (2 kis gyerekkel) és Egremnit biztosan nem hagytuk volna ki. Tavaly is lemondtuk a migránsok miatt. Várunk még egy évet,talán majd jövőre,reméljük addig helyre áll a rend. (persze he nem lesz addig egy másik földrengés)
"A múltban a Jón-szigetek közül Lefkádán pusztítottak leggyakrabban földrengések; a 15. század óta 25 földrengés volt." wikipedia
Általában gyakorlaton (iskolában) ,vannak a gyerekek,ezért megyünk augusztusba, a hajókámmal át szoktam menni Kefára is meg mindenhova,nincsen meghatározva meddig mehetünk,azt csak az időjárás szabja meg hová és meddig jutunk el. Máj végén megtámadjuk Zakynthost,gyerekek nélkül buszos utazással (hellaszholidays),ez volt a Best az utazáskiállitás ideje alatt. Ami késik nem múlik összefutunk elöbb utóbb
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha Egremnire hajóval lehet csak átmenni az is teljesen rendben van. Én reménykedek, hogy megcsinálják, már a látvány miatt is. Csodaszép a panoráma a lépcsőről. De ha nem akkor sem leszünk elkeseredve. 11 napra megyünk, de még most sem tudom, hogy fog kényelmesen beleférni mindaz amit meg akarunk nézni, úgy hogy már jártunk a szigeten és végig robogóztunk, mászkáltunk! És most csak a sziget természeti adottságaira gondolok! Szóval emiatt szerintem nem érdemes lemondani az utat... én mát alig.várom az augusztust! ) És remélem, hogy Laka beacht is megtaláljuk!
főleg úgy, hogy pont a Jón-szigetek azok, amik teljesen kiesnek az útvonalukból Nem bánnám viszont, ha még sokan lemondanák emiatt, talán kisebb lenne a tömeg a szigeten.
Dodi62 | #237638 | 2016-03-14 09:59:45 | igen vagy nem
Nem baj Árpi mi megyünk .meg ti is és még sorolhatnám Dragon, Tapody ,Gudman és még sokan. Ez olyan mint egy ismerösöm mindig menének nyaralni de mindig felhoznak valamit hogy miért is nem .messze van a repülő meg drága kocsival meg hosszu ,kevés a pénz...... Régen én is igy voltam nem is jutottam el sehova a pénz meg elment. Mióta idikóval együtt vagyunk amit tervezünk el is érjük.Peddig most nem megy olyan jól és mégis. Az üdüléssel meg ugy vagyunk az öröm az nem kidobott pénz. inkább egy ilyen mint hülyeségekre elszorni. Utobbi két évben mindig találkoztunk migránsokkal és nem volt semmi.Senkit nem akartam megbántani mindenki maga dönti megy vagy nem megy de utvonal jó pár van amin eljuthatunk görögbe . Egyszer még én is tervezek majd egy olyan utat ami albánián visz. Csak még nem értem (Albánia olcsó én amiket néztem nem tünk ki.
Én is úgy vagyok vele, hogy ha valaki nem akar menni, Isten ments, hogy rábeszéléjem, de ha valaki oda akar menni, minden tőlem telhetőt megteszek, ha azzal segíteni tudok! És igen, nekem is van ilyen közeli rokonom, hogy irigykedik, hogy mindig utazunk, kirándultunk, de ha azt mondom, hogy Ő is megtehetné, többszöröséből él meg egyedül, mint mi ketten az asszonnyal, mindig csak a kárálást hallom, hogy így a melóhely, meg úgy a fütyim tudja micsoda, mondom is mindig, hogy nem akarásnak nyögés a vége, meg ha nincs rá igénye, akkor nem is érdemes erőltetni.És mielőtt bárki megsértődnek, szerintem ez így is van rendjén, ha valaki mindig kitalál valamit, hogy miért nem utazik, az ne utazzon, annyi félék vagyunk és annyi más elfoglaltság létezik, mindenki tegyen belátása szerint. Én is azt teszem, és az utazási élményeinket senki sem veheti el tőlünk!
Mi is tavaly máj-jun időszakban voltunk .Egremmnire igy még megjártuk azt a pár száz lépcsőt.Ez évben is ezen az utvonalon megyünk csak a cél más.Az utvonalra meg majd akkor ha indulok vagy menet közben.Megnéztem pár lehetöséget igy ha kell változtatok menet közben. De igy elöre csak egy nagy ? Nekünk már nem sok van jó két hónap az meg gyorsan elmegy.
Menni kell! Ha minden kötés szakad még ott van Meganisi, annak bejárása, felfedezése, igénybe vesz egy két évet! Addig biztos megcsinálják Egremit, de Egremiig, P.Katsikiszig rengetek szebbnél szebb part van ami mögött nem olyan meredek sziklafal van, abba nem tudott nagy pusztítást okozni a földrengés.
mai hír: 4.7 millió euro a büdzsé az Egremnire és Gialosra vezető út rendbehozására (ebből az Egremni út viszi el a nagyobb részt). A rizikós szakaszokon kő- vagy betonfal fogja védeni az utat, valamint a strandon is kijelölnek olyan területeket, ahol tilos lesz tartózkodni/napozni. (Még vitáznak, hogy beton vagy kőfal legyen, mert a polgármester szerint nem esztétikus a beton, de a szeizmológus professzor szerint, aki szakértőként van jelen, nem szabad az esztétikumot a biztonság elé sorolni, úgyhogy valószínűleg mégis betonfalak lesznek)
A jelen állás szerint idén július közepére ígérik, hogy ideiglenesen megnyitják az utat (októberig). Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e nekik tartani.