ok, mert ebben éreztem itt kavarást. így például, amit írtam, h szerintem jöhetsz másik hajóval, természetesen erre vonatkozott, nem az irodás megoldásokra.
mi így csináltuk egyébként, ahogy írtad (igaz, az már jó pár éve volt), és nem hagytak a szigeten. főleg, h hivatalosan nem is lehet ott aludni.
indulásról én ezt találtam a neten. vagyis, ezeket.
hát így. )
én azt mondanám, hogy úgyse lehet kiszámítani a ierapetrába érést, szerintem legyetek a kikötőben 9-re, abból nem lehet baj. Kikötő, jegyvásárlás, és mikor indul a hajó, akkor léc chrissire. ha pedig belefér, akkor egy kis séta a kikötőben, a városban. pont ennyit is érne sztem ierapetra, lévén nem a legszebb krétai város azért.
www.chrysicruises.com és www.cretandailycruises.com
Két társaság indít hajókat,naponta 5 megy.10 20-kor ment az elő,10 30-kor utána,aztán 11,1120,11 30 .Vissza meg fél órás különbségekkel 16 órától.Mi a 11 sel mentünk és 16 40-kor indultunk vissza.Jutott idő mindenre.Bár,mint írtam,fürdeni kissé nehézkes,inkább azon az oldalon jó,ahol a hajók kikötöttek.
Nagyon sok hasznos információt és élménydús beszámolókat olvastam eddig.
Szeretném megkérdezni a Krétán tartózkodókat vagy már az itthon tarózkodó fórumozókat, hogy Santorini szigetére magánúton hogyan és kb. mennyiért tudnánk Rethymno-tól eljutni?
A jegyerák felnőtt és gyerekviszonylatban is érdekelnének.
Illetve érdekelne még a Gramvousa szigetre való jutás árfekvése is , mert a katalógusban sajnos elírásra került. Gondolom az ottani irodák is szerveznek túrákat!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyébként aug. 23-án megyünk Krétára, addig mindenféle infót, tájékoztatást, útmutatást szívesen látok, olvasok.
Üdv
-törölt nick 10391 | #234087 | 2015-08-06 23:45:14 | Válasz a #234058. hozzászólásra
Átirányítanak vagy a komptársaság, vagy valamely partnerirodája weboldalára, ahol lehet árkalkulációt végezni. Gyerekár 10 éves korig érvényesíthető, ami 50% kedvezményt jelent.
A hajók Santorinin az Athinios kikötőbe futnak be és onnan is indulnak. A kikötőből Thirába a Ktel társaság buszával lehet eljutni és azzal lehet visszajutni, ha nincs más opció. A jegyár 6 éves kor alatt ingyenes, afelett pedig 2,20 €, idei friss tapasztalat alapján.
Érdemes esetleg a helyi utazási irodák kínálatát is böngészni a neten, vagy miután megérkeztek Krétára, mivel lehetséges, hogy találtok számotokra kedvező megoldást Gramvousára, vagy akár Santorinire is.
Tundika!A csoportos jegy jóval olcsóbb,ahogy néztem.Lehet,hogy érdemes átgondolni,hogy valamelyik irodával még olcsóbban jössz ki.Bár nem tudom,a Stalis-Ierapetra buszjegy mennyibe kerül...mi egy irodával voltunk.
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat Rollo és Miskolciutas, sokat segítettetek vele!! Autóbérlésünk lesz a hétre, ezért önállóan oldjuk meg az odajutást. Remélem már 9 óra körül ott leszünk, és visszafelé tudunk még "lopni" egy plusz órát a szigeten!
Sziasztok! Van esetleg valakinek tapasztalata A Gouvestől délre tartó utak állapotát illetően? Arra gondolok, hogy mennyire lehet haladni, mert szeretnénk megnézni délen a Triopetra, Agios Pavlos, Matala partokat,viszont ha megközelítőleg annyi idő eljutni oda, mint Észak-Nyugaton a Stavros, Seitan Limania beach-re ( az északon haladó utak jobb minősége miatt), akkor inkább az utóbbi partokat választanánk. Nagyon köszönöm a választ előre is!
Köszönöm a választ Miskolciutas! Szuperek a képek, a 34. a Voulisma beach? Oda mi is szeretnénk elmenni, úgy látom, érdemes! Mennyi volt időben a Matalához lejutni? Még gondolkozunk, hogy kicsit Dél-Nyugatabbra érdemesebb-e ellátogatni, vagy messzebb Északon megnézni pár partot. (Lehet, le kéne tennem végre Nyugat-Krétáról végre...de olyan nehéz )
Kata!
Kimaradt a privát üziből:napi 10 eut-t tankoltunk el,de ötösével tettük...az utolsó tankolásnál már elég lett volna kevesebb is,de mág végignéztük a környező falvakat...